Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Voi mummo kun tietäisit...


...että lapsenlapsesi tekee 20 vuotta sitten antamillasi resepteillä ”silakoita” toisella puolella maailmaa pejerey-kalasta korvaten tillit basilikalla.

Miten vanhoja ovat sinun tallessa olevat vanhimmat itse muistiinkirjoittamasi ja yhä käyttämäsi reseptit?

Minun vanhimmat Chilessä olevat reseptini olen kirjoittanut noin 15-vuotiaana: siskonmakkarasoppa sekä pitsa. En kyllä niitä enää tee, mutta siellä ne reseptikirjan välissä vieläkin luuraavat.

Vanhimmat yhä käyttämäni reseptit ovat noin 20 vuoden takaa.

8 kommenttia:

 1. Juuri katselin eilen mammani vanhaan kotiruokaa reseptikirjaa, joka on painettu v.-49, osa raaka-aineista on jopa niin kummia etta joudun etsimaan tietoa. Omia resepteja mullakin on yla-asteajoilta köksantunneilta, tonnikala-makaroonisalaatti, kolakarkit seka tuulihatut, joita tein usein kotonakin niihin aikoihin :)

  VastaaPoista
 2. Yksi reseptiaarteistani on niinkin arkinen kuin pannukakkurresepti. Tärkeän siitä paperilappusesta tekee se, että sen on omakätisesti kirjoittanut edesmennyt mummoni noin 25 vuotta sitten.

  VastaaPoista
 3. Varsinkin pikkuleipäreseptejä löytyy vuosikymmeiä vanhoja, hyväksi havaittuja. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 4. Tässä hiukan vauvan ensisyöttämisestä

  http://vitals.nbcnews.com/_news/2013/03/25/17444623-a-worrisome-risk-most-babies-are-fed-solid-food-too-soon-study-finds?lite

  VastaaPoista
 5. Minullakin on reseptejä joita olen kirjoittanut noin 14-15 vuotiaana. Appelsiini- ja Paholaisenkakkuja tuli leivottua tosi usein silloin nuorena, joskus teen niitä vieläkin.
  Edelliseen postaukseen viitaten, luen tosi mielenkiinnolla elämästänne siellä Chilessä!
  Ja sukkajuttu oli varmasti hauska yllätys! Mullekin sattui hassu juttu, kun olimme mieheni ja siskoni kanssa ajamassa Floridassa kohti Key Westiä. Otin autossa kengät pois jaloista ja kangaskenkien sisällä, pohjassa luki "Key West". Ja kengät olin ostanut kesällä Kaustisen kenkäkaupasta!
  Hyvää jatkoa teille ja kirjoitellaan edelleen!

  VastaaPoista
 6. Suzhouren: minullakin on mummon omin käsin kirjoittama reseptivihko!

  VastaaPoista
 7. MEP: Kiitos! Kävin lukemassa artikkelin ja voin nyt olla tyytyväinen meidän pediatriin sekä itseeni ;)

  VastaaPoista
 8. Minäkin marinoin silakoita monella sortilla, sillä olenhan kotoisin merenrannalta.

  Tuo sinun marinadisi on vähän kuin myn valkosipuliyrttisilakat, jota teen vähintäin jouluksi ja aina myös uusille perunoille. Basilikaa, valkosipulia, tilliä...etc.

  Silakasta saa sadalla sortilla hyvää ja satakunnassa sanottiin, että jos sen vertaa ei osaa silakoita laittaa, ei 'pääse' naimisiin;)

  VastaaPoista