Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Valmistaudumme talveen

 Oli aika ostaa talven halot nyt, kun ne ovat kuivia.


 Yksi halko maksaa noin 10 senttiä.


Dominicin tehtävänä oli laskea halkojen määrä, kun mies heitteli niitä kuorma-autosta suojaan.


Samalla Dominic maisteli vähän männynneulasia...


...ja tutkiskeli kaikkea, mitä maasta löytyi.


Hedelmäpuut ovat vaihtaneet väriä.


Pian on aika laittaa gazebokin talviteloille, mutta vielä nautimme kauniista syyspäivistä gazebon alla.


Halkosuoja on nyt melkein täynnä. 


Syysauringonsäteitä teille!

6 kommenttia:

 1. Voi, että tuo poika♥ on kasvanut...niin suloinen on♥

  VastaaPoista
 2. On kyllä hurmaava pieni poika!

  VastaaPoista
 3. Millä tavalla siellä vähävaraiset lämmittävät asumuksensa, kun ei tarvitse olla pitkäkään talvi, kun puulla lämmittäminen vie köyhän perheen vararikkoon? Entä onko noita halkoja helposti saatavilla, vai täytyykö nähdä vaivaa, että löytää puunmyyjän?

  VastaaPoista
 4. Sirkku: Halkoja on helposti saatavana. Täällä ei lämmitetä taloja ollenkaan yhtä lämpimiksi kuin Suomessa. Sisällä ollaan ulkovaatteet päällä. Köyhät lämmittävät usein hiilillä. He tuovat sisään sellaisen metallitarjottimen, jonka päällä on savuavia hiiliä. Haisee pahalle. Jos omistaa kamiinan ja asuu maalla, voi polttaa käpyjä ja risuja. Kaupungeissa poltetaan roskia, lumppuja ja märkiä puita. Savu on talvisin kaupungeissa niin paha, että joissakin kaupungeissa on kielletty puulämmitys. Lisäksi on kaasu- ja kerosinilämmittimiä. Sähköllä lämmittäminen on hirveän kallista, joten sitä ei oikein kukaan tee. Sängyssä voi olla sähköpatja.

  VastaaPoista
 5. Tämä koirakohtainen esittely on mielenkiintoista. Aloin heti hinkua muista samanlaista - hih. Minulla on ja on ollut aina koiria kaksi kpl, koska siten niillä seuraa. Nykyisin kaksi noin 8-10 kiloista. Mutta ajatellen eläkeaikoja, olen harkinnut chihuja. Osaisitko kirjoittaa niistä kokemusperäisen postauksen. Lapsuudessa ja lasteni ollessa ad 15 vuotta minulla on ollut sakemanneja. Siinä ohessa kolmenlaisia terrierejä ja nyt Heeler plus westie. Miten on, sopisiko kaksi chihua kissan kaveriksi? Kissani on lyhytkarvainen britti, joka luulee olevansa koira ( juoksee hakemaan käpyä).

  Dominic on aivan hurmaava nappisilmä.

  Täältä kevään kynykseltä terveiset syksyn odottelijoille.

  VastaaPoista
 6. Teillä siellä on tulosssa syksy ja talvi.Minulla on pähkinä purtavaksi, kun meillä on kesällä kesäkuu ja syksyllä syyskuu, miten se teillä?Onko kuukaudet vain numeroina, vai onko niillä nimet ja eri tarkoitukset?Onhan tämä aika pöhkö kysymys.Dominik on kasvanut, ihana nappisilmä!

  VastaaPoista