Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 10. toukokuuta 2013

Von Trollheimien uusi talo

Nyt näette Von Trollheimien uuden talon kokonaisuudessaan. Se on tehty kahdesta vanhasta vessahyllystä. Laitoin hyllyt ylösalaisin. Aion jossain vaiheessa vielä tehdä katon hyllyn yläosasta tuohon pyyhetelineeseen saakka. En ole vielä keksinyt, mistä materiaalista saisi nätin, kevyen ja aidonnäköisen katon.


Näissä hyllyissä on sellainen huono puoli, että huoneista tuli kovin matalat. Alimman kerroksen korkeus on ok, mutta jo toiseksi alin on liian matala. Kaksi ylintä kerrosta ovat niin matalat, että minun täytyi laittaa niihin vain pieniä ja matalia huonekaluja. Nukkejen täytyy olla joko lapsia tai 1/12 nukkekotiskaalaa vähän pienempiä nukkeja. 1/12-skaalaiset nuket ovat kahdessa alimmassa kerroksessa.

Nyt herrasväki sai tumman olohuoneen sekä valkoisen salin. Rouva on tyytyväinen, vaikka suuri massiivinen kaakeliuuni ei mahtunutkaan tähän kotiin. Keittiö on hieman edellistä pienempi, mutta tilava ja toimiva silti. Rouva on hieman harmissaan, sillä tähänkään kotiin ei mahtunut Suomessa ollut katosvuode huonekorkeuden takia. Ullakkohuoneessa asuu mummeli, joka auttaa talon töissä ja ompelee vapaa-aikoinaan.

Valkoisessa salissa kodinhoitaja on imuroimassa. Lapset ovat iloisia, kun saivat nyt oman huoneen. Ylimmässä kerroksessa asuu entinen merimies, joka nykyään auttaa talon töissä. Ylimpänä on vielä kattoterassi.

Von Trollheimien vanha koti olikin rakennettu taikakuutioista ja onpa mukavaa, että sain sen rumiluksen pois yläkerran salista!

11 kommenttia:

 1. Saisitko sinä irti nuo pyyhetangot, niin voisit tehdä ylimpiin kerroksiin korkeammat huoneet ja pylvässänkykin mahtuisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, en tahdo ottaa pyyhetankoja irti, sillä aion siirtää hyllyt joskus ihan hyllykäyttöön ja nukeille tulee oma talo JOSKUS...Tämä on siis väliaikainen talo.

   Poista
 2. Aivan ihastuttava lopputulos. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno talosta tuli!!!
  Katto on hyvä idea!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Tässä blogissa sattuu ja tapahtuu aina, eikä koskaan pety. Hieno.
   Kiitos seinävaatteesta, tuli tänään perille ja on ollut kaiken päivää ihasteltavana. Párekin blogissa on siitä myös kuva ja olen välittänyt tämän blogisi osoitteen kaikille.

   Poista
  2. Kiitos mainostamisesta :) Kaksi tilausta tuli jo! :)

   Poista
 5. Huh! Aivan sanattomaksi vetää...niin upeita ovat!
  - Susan -

  VastaaPoista
 6. Sellaista se muuttaminen on: Jos löytää paremman näköalan (kuten von Trollheimeille taisi käydä), saattaa joutua luopumaan kakluunista. Kaikkea ei voi saada yhdellä kertaa, niin se vaan on!

  VastaaPoista