Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 11. toukokuuta 2013

Von Trollheimit kotiutuvat

Tummassa olohuoneessa on kukkatapetit, jotka otin Von Trollheimien vanhasta talosta.

 Isoisä on juuri lukenut Raamattua espanjaksi ja juonut iltapäiväteetä. Isoäiti istuu vauvan kanssa pianon äärellä.

Kauniit siniset kultareunaiset posliinikupit ovat lahja ystävältäni Suomesta. Hyllyssä on lisää samaa sarjaa. Sain astiaston pari vuotta sitten ja siitä asti ne ovat olleet laatikossaan Von Trollheimien keittiössä. Nyt oli ihanaa ottaa ne käyttöön uuteen taloon. Kiitos T! 

Tässä talossa on niin matalat ja pienet huoneet, etten aio tehdä valeikkunoita. Keittiöön kuitenkin laitoin mummoni virkkaamat pitsiverhot. Kuvittelen, että ikkunat ja ovet ovat sillä seinällä, jota ei oikeasti ole lainkaan.

Kupariastiat kiinnitin seinään sinitarralla. Keittiöön meinaan laittaa jossain vaiheessa tapetin tai lautaseinää jäljittelevän paperin. Tiedättekö, löytyykö netistä ilmaiseksi tulostettavia erilaisia seiniä ja lattioita? Kaikkien huoneiden lattioihin pitäisi vielä löytää päällysteet. 

Puisen katossängyn sijaan laitoin makuuhuoneeseen Floridasta fleamarketista löytämäni vanhan metallisängyn.  Raitatapetit otin vanhasta talosta. 

Tähän taloon sain tehtyä lastenhuoneen. Kerrossänky mahtui ilokseni matalaan huoneeseen. Lastenhuoneeseen minulla on katsottuna jo toinen tapetti. Talon tapetit on helppo vaihtaa, sillä kiinnitin ne sinitarroilla.

Entisen merimiehen huoneessa on revenneet tapetit. Lattiaksi pitäisi löytää jotakin vähän rähjäistä. Itse nukkekin pitää etsiä varastosta, nyt sivustavedettävässä istuu USA:sta ostamani musta vanha nukke. 

 Merimiehellä on arkku ja aarteita maailmalta. Seinällä on tämänhetkisen elämän työkalut.

Tämä tyttönen on itsetekemistäni nukkekodinnukeista yksi lempparini.

Rautapannulla paistuu parikymmentä vuotta vanha muna ;)

Tiskit tiskaamatta.

---
Tämäkin nukkekoti on väliaikainen, sillä JOSKUS vielä teetän oikean nukkekodin ja hyllyt pääsevät sinne minne sitten mahtuvatkin. Olisin tahtonut laittaa ne keittiöön, muttei meillä on keittiössä yhtäkään seinää, johon ne mahtuisivat. Meillä alkaa keittiössä katto niin alhaalta, ettei seinätilaa ole juurikaan. Ainakin pari vuotta Trollheimit saavat asua hyllykodissaan.

3 kommenttia: