Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 21. lokakuuta 2013

Menninkäisen maisemissa

Missä se pieni menninkäinen luuraa?


Peikkokukkulan talon edessä se pikkuinen pruhjuhousu pyllistelee äidin tekemässä pöllövillapaidassa. Tässä näkyy talomme takaovi. Se on sisäänkäynti työhuoneeseeni ja siitä edelleen keittiöön. Tämä osa oli ennen pikkuinen 4x5 m kokoinen mökki, jossa oli 4x2 m kokoinen veranta. Katoimme entisen verannan, jotta minä sain työtilaa ja entinen mökkiosa on nyt keittiötä. Talon rakensimme mökkiin kiinni niin, että nyt se on osa taloa. Entinen pääsisäänkäynti on siis nykyään takaovi. Tällä puolella kuitenkin on hienoimmat maisemat: tulivuorijono ja laaksot sekä kukkulat. Etuoikealla näkyvän sypressin istutimme pikkutaimena ja ajattelin, ettei se koskaan kasva isoksi! Nyt se on monta metriä korkea puu. Oven molemmin puolin on betonista valetut kukkapenkit. Aluksi niissä oli kukkia, mutta nyt ne on vallannut muraatti ja matalat palmut. Hyvä niin, sillä niitä ei tarvitse hoitaa eikä juuri kastella. Etualalla näkyvät kukassa olevat talviot. Ne ovat lähes ainoita kukkia, jotka täällä kovassa ravinteettomassa maassa pärjäävät.

Mökin vasemmalla puolella juuri kuvan ulkopuolella on vesitankki, johon keräämme sadeveden katon siltä puolelta. Tankista kulkee letku (näkyy kuvassa) matalammalla olevaan varastoome, jossa meillä on pesukone. Käytämme nykyään sadevettä vaatteiden pesuun, sillä kaivossamme on vain vähän vettä. Odotamme jo toista vuotta syvemmän kaivon porausta. Olemme kunnan listalla, mutta lista on piiiiitkä. Kaikki täällä ovat nykyään lähes ilman vettä, koska mitä ilmeisimmin maanjäristys muutti vesisuonien paikkoja :(


Työhuoneen ovelta on tällaiset näkymät Yumbelin suuntaan.


Työhuoneen vieressä kasvaa villinä sitruunamelissaa, maustefenkolia, mangoldia, ruusuja ja rikkaruohoja.

Tällaiset ovat meidän menninkäisen maisemat.

24 kommenttia:

 1. On teillä siellä vain niin kauniit maisemat, eikä ihme jos sypressit kasvaa tuollaisessa ilmastossa. Hieno tuo työhuoneen sisäänkäynti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa sattuma, että tulit juuri tänään vierailemaan blogissani! Luin nimittäin juuri eilen illalla pitkään blogiasi ja ihailin upeaa taloanne ja puutarhaa! Löysin blogisi toisen blogin kautta.

   Poista
 2. Minunkin mielestä tosi kaunis tuo työhuoneen sisäänkäynti. Ja niin kaunista ja rehevää pihaa! Kasvaako siellä kaktukset ja mehikasvit? Niiden luulisi pärjäävän kuumassa ja kuivassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaktukset ja mehikasvit ovat kiitollisia kasveja täällä. Rahapuita meillä on ja muita samantyylisiä.

   Poista
 3. Harvalla on edes paraatiovelta yhtä hulppeia näköaloja kuin sinulla on takaovelta; joka siis on työhuoneesi inspiroiva maisema! Ei ole ihme, että mielikivituksesi laukkaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että teillä netti toimii ja olet ehtinyt tehdä postauksia sieltä. Niitä on kiva lukea ja kauniita maisemakuvia katsella. Toivottavasti saatte helpotusta vesipulaan. Kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
 5. Teidän talo on kyllä niin ihanan näköinen!!
  Kauniita kuvia ja erityisen ihanat sisäänkäynnin molemminpuolin olevat palmut ja muratti istutukset ja mitkä maisemat ikkunasta avautuu!!! Kelpaa siellä "pikkuprinssin" tepastella tutkimusmatkoillaan:) Kumpa saisitte sen kaivon pian,ettei tarvi "sadetta odotella" :)
  Terveisiä Pohjanmaalta, täällä -0 kelit !

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis talo ja hienot maisemat!
  Minusta on oikein hyvä hyödyntää sadevesi pyykinpesuun. Mitäpä sinne juomakelpoista vettä suotta tuhlais! Mutta mitä sitten jos on pitkään kuivaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on alkamassa kausi, ettei juurikaan sada puoleen vuoteen. Tuskaa tulee olemaan. Täytyy raahata kaikki pyykki Concepcioniin, jos kunnalta ei saada kuin 200 l viikossa. :( Kaivovesi riittää kyllä suihkuun ja astioiden pesuun, mutta pesukone käyttää hirveät määrät vettä.

   Poista
 7. Ihana pruhjuhousu <3
  Mutta mitä "pruhjuhousu" tarkoittaa?

  VastaaPoista
 8. Upeat ja vehreät maisemat teillä, sekä upea talo, kauniin takaoven ympäristö myös. Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vehreää meillä on vielä kuukauden verran, sitten on ainakin puoli vuotta keltaista ja kuivaa.

   Poista
 9. Voi että teillä on ihan upea miljöö siellä, niin suunnattoman kaunista. Ihan kuin sadussa eläisitte. Vaikka ymmärrän kyllä sen sadun varjopuoletkin, mutta täältä loskasta ja harmaudesta kun katselee noita maisemia, niin tuntuu kun kurkistaisi paratiisiin :)

  VastaaPoista
 10. Kuin paratiisi teillä. Kaunista. Onko siellä käärmeitä. Meillä oli käärmeinen kesä, Niitä tuli pihalle asti.Yrtit näyttävät kasvavan, ei varmaan tarvitse kaupasta ostaa.Kiitos tästä blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunamelissa, rosmariini, maustefenkoli ja laventeli kasvavat itsestään. Korianteria täytyy kastella, joten sitä meillä ei tule joulukuun jälkeen enää olemaan. Kaikki muut kasvikset vaativat kastelua, joten me emme voi istuttaa mitään :( Kaikki pitää siis ostaa kaupasta. Käärmeitä on, muttei mykyllisiä.

   Poista
 11. Katselin jo eilen Google Mapsistä, mihin osaan Chileä Yumbel sijoittuu. Maan keskivaiheille taitaa mennä. Oliko niin, että tuo kommentissa mainitsemasi Concepsion on lähin kaupunki, jossa käytte ostoksilla?

  Minullakin kasvaa kukkapenkissä talviota. Tästä lähtien yhdistänkin sinut talvioon. Sinulla se kukkii nyt, minulla touko-kesäkuussa. Kyllä passaa pikkuisen Dominicin tepastella noissa maisemissa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Concepcionissa hoidamme kaikki tärkeät asiat ja ostokset.

   Poista
 12. Ihanat maisemat, noissa sielu lepää. Onko teillä siellä mitään vaarallisia petoeläimiä tai myrkylllisiä ötököitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on yksi myrkyllinen hämähäkkilaji, ihan tavallisen hämyrin näköinen. Lisäksi on pieniä skorpioneja, alacraneja, mutta ne eivät ole kauhean myrkyllisiä onneksi. Sattuu kuulemma kuitenkin tosi paljon, jos sellainen pistää. Käärmeet eivät ole myrkyllisiä täällä. Muitakaan kauheita petoja ei ole.

   Poista
 13. Voi, mihin ihanaan blogiin tieni johtikaan...löydän itseni nykyään seikkailemassa mitä upeimmissa blogeissa. Tulen uudelleenkin....

  Terveisiä täältä Suomen Naantalista, Kirsi

  Ps. tervetuloa pistäytymään minunkin sivuillani <3

  VastaaPoista
 14. Mikä I.H.A.N.A. talo!!!

  Laitoinkin sinulle äsken sähköpostia, mutta tässä vielä ajankohtainen repeämislinkki, jos haluat pyöritellä vähän silmiäsi:

  http://lifeofliina.blogspot.com/2013/10/wanna-be-artesaani.html

  VastaaPoista
 15. Ihana pienokainen ja ihana talo !
  Kiva löytää tänne ! :)
  Nyt aattelin jäädä katselemaan lisää mut niin kaunan toivotan hyvää viikonjatkoa.
  Ihana villapaita.

  VastaaPoista
 16. tulin vahingossa pyörimään näille sinun sivuille,ihanat maisemat ja mahtavia käsitöitä,ajattelin tilata sinulta jossain vaiheessa synttärilahjaksi itselleni taulun,on ihan mahtavia!

  VastaaPoista