Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Ei juoksemisia ilman vettä!

En ole tehnyt JUOKSUlenkkejä 10 vuoteen. Nyt kuitenkin viimeisten kolmen viikon aikana jostakin ihmesyystä minun on alkanut tehdä mieli juosta. Olen työntänyt halua taka-alalle, sillä enhän minä oikeasti tahdo juosta. Täällä on niin hankala maastokin, eikä kunnon teitä. Halu on kuitenkin vahvistunut ja tänään päätin etsiä hyvät 15 vuotta vanhat juoksulenkkarini. Oli pilvinen ja viileä päivä ja ajattelin, että tänään voisin aloittaa. Ihan varovasti. Juoksisin pari kilometriä ja kävelisin välillä. Aloittaisin niin varovasti, etten leipääntyisi heti rapakuntooni. Syötin Dominicia ja päätin, että heti sen jälkeen lähtisin juoksemaan tuota pientä tiepätkäämme ympäri. Aloin jo innostua. Dominic sai syötyä ja vein hänen astiansa keittiöön. Avasin hanan pestääkseni astiat. Ei tullut vettä, ei pisaraakaan. 

Täällä ei ole satanut moneen kuukauteen (paria liian pientä ropausta lukuunottamatta) ja kaivomme on lähes tyhjä. Kunnan tankkiauto tuo meille kerran viikossa noin 1000 litraa vettä. Vaatteet pesemme Concepcionissa. Kaivovettä käytämme nykyään vai juomiseen ja ruuanlaittoon. Emme ymmärrä, mitä on tapahtunut. Jossakin vuotaa. Olemme menettäneet ainakin puolet vedestä harakoille, emmekä vielä tiedä, missä on vika. Vasta ylihuomenna saamme lisää kunnan hätäapuvettä. Emme voi edes vessaa vetää, eikä meillä ole ulkohuussia! Onneksi sentään meillä on likaista sadevettä kukkien kasteluun yhdessä tankissa, niin voimme sieltä tuoda ämpärillä vessanpyttyyn. Ja puskissahan voi käydä, niitä täällä riittää.

Mutta siis tämän postauksen pointtiin. Minä päätin reilun 10 vuoden tauon jälkeen mennä juoksemaan, niin sitten ei olekaan vettä, jotta voisin käydä suihkussa lenkin jälkeen! Mikä yhteensattuma! Miten näin voi edes käydä?

P.S. Meillä ei ole ulkohuussia, sillä ennen veden kanssa ei ollut ongelmia. Kaivoasia pitäisi saada jossakin vaiheessa kuntoon, joten ulkohuussia ei ole suunnitelmissa tehdä. Eikä täältä saa ostaa niitä hienoja kuivakäymälöitä tms. mitä Suomesta saa. Me huuhtelemme vesivessan katolta tulevalla tankkiin menevällä sadevedellä yli puolet vuodesta. Tykkäämme tästä vaihtoehdosta enemmän kuin ulkohuussista. Tämä niille, jotka jaksavat ihmetellä huussiasiaa.

Nämä siniset tytöt Elvira ja Olivia juoksevat milloin huvittaa, eikä niitä kiinnosta suihkuttelu.

1 kommentti:

  1. Ilman vettä on todellakin pulassa! Varsinkin kun on pikkulaps ja koiriakin ja puutarha jaja ja...
    Siihen huussiasiaan; voisitko "rakentaa" sellaisen kompostoivan, haihduttavan, mitä näitä nyt on.
    Isoon saaviin reikiä pohjaan, siihen jotain turvetta, kariketta (mitä siellä nyt on saatavilla). Saavin alle toinen laakea astia (ja korotus-/erotuspalikat väliin) myöskin siihen laakeaan astiaan kuiviketta pohjalle. Siitä se neste sitten haihtuisi... Biolanin (esim.) on hieno, helppo ja toimiva (meillä sellainen on rakennusaajalta ja edelleen satunnaiskäytössä, toimii myös kompostorin jatkeena).

    VastaaPoista