Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Wuiwui-neuletakki

Syksy tekee tuloaan ja lämpimille kivoille sisävaatteille on tarvetta. Minusta on ihanaa tehdä vanhasta uutta, joten kaivelin taas materiaalivarastojani, jonne siis kerään myös omat vanhat vaatteeni, jos materiaali, väri tms. on säästämisen arvoinen. Nyt päätin tehdä pojalle neuletakin vanhasta liilasta akryylineuleestani. Tämä neule on yksi huonoimmista vaateostoksistani. Se nyppyyntyi heti parin käytön jälkeen. Lisäksi malli on sellainen, että sitä oli epämukava pitää. Katsokaa nyt noita olkapään kohtia - niitä ei ole! Typerä korkea kaulus kuristi ja hihat olivat tuollaiset lyhyet ja leveät.


Sinänsä on typerää tehdä tästä pojallekaan yhtään mitään, sillä nyppyyntyyhän se hänenkin päällään yhtä nopeasti tai nopeammin kuin minun päälläni. Väri ja pehmoisuus kuitenkin ovat niin ihanat, että päätin tehdä takin, edes muutaman kuukauden käyttöön. Leikkasin neuleen osiin ja käytin nurjaa puolta oikeana puolena, sillä se ei ollut nyppyyntynyt.

Tämä 15 vuotta vanha mikrofleecepaita oli minulla kovassa käytössä. Materiaali on lämmintä ja kevyttä. Muistan, että se oli minulla ensimmäisellä Chilenmatkallani! Nyt paita on kuitenkin maannut pari vuotta käyttämättömänä, sillä on se aika pinttynyt. Vuoriksi se kuitenkin kelpaa mainiosti! 

Ompelin neuleen ja vuorin yhteen, kauluksen sain tehtyä neuletakin pystykauluksesta. Napit ovat kaikki erilaisia nappivaraston "aarteita". On puu- muovi- ja metallinappeja, jotta pikkuiset sormet saavat ihmetellä erilaisia materiaaleja. 

Neuletakki tuli valmiiksi tosi nopeasti, mutta sitten aloin virkata Wuiwuita...sen tekemiseen menikin enemmän aikaa kuin muuten koko takin tekemiseen. Yhdeltä yöllä sain Wuiwuin ommeltua takin etumukseen taskuksi. Wuiwui-örkkiin sain idean ihastuttavasta Mutturalla-blogista, jossa on tämänkaltaisia "möököjä" neuletakeissa. Ompelin Wuiwuin kädet ja jalat vain yläosastaan kiinni, jotta ne voivat heilua mukana vauhdissa :)

Wuiwui on Dominicin oma sana. Se tarkoittaa roskaa, ampiaista, kärpästä ja kaikkea muuta epäilyttävää. Jos olette katselleet noita Instagram-kuvia, huomasitte, että wuiwui pisti Dominicia eilen sormeen! Tuli siitä huuto, mutta onneksi amppari oli niin vähissä voimissa, että myrkkyäkään ei sillä tainnut paljon enää olla. Sormi turposi vähän, mutta parani nopeasti. Dominicin itkukaan ei kestänyt muutamaa minuuttia kauemmin.

---
Täällä Chilessä on taas ollut paljon maanjäristyksiä. Voimakkaat ovat tuolla pohjoisessa. Siellä oli eilen tsunamivaroituskin. Ihmisten piti jättää kotinsa ja mennä turvalliselle korkeudelle. Telkkarissa näytettiin, miten hälyttimet ulvoivat ja ihmiset jättivät ranta-alueet. Täällä etelässä Peikkokukkulalla on tärinä ollut ihan maltillista. Kerran yläkerta huojui oikein kunnolla ja meinasin tulla juoksujalkaa alakertaan, mutta sitten se jo loppuikin. Domskuli oli juuri silloin mieheni kanssa alakerrassa, eikä tainnut huomata mitään.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!


5 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ihastuttava taito, että osaa tehdä vanhoista vaatteista uutta.
  Mie en uskaltais asua maassa, jossa on maanjäristyksiä. En varsinkaan, jos mulla olisi lapsia ja lemmikkejä. Mutta en olekaan kovin rohkea muutenkaan, enää.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana takki, olet todella taitava! En haluaisi asua lasten kanssa maassa, jossa on mahdollisuus maanjäristyksiin. Ei olisi mikään vaihtoehto minulle, HUH!

  VastaaPoista
 3. Turvallisia päiviä teille sinne.
  Ja onnea myöhässä Dominicille. Mitä keinoja sinä muuten tämän lisäksi käytät suomenkielen ylläpitämiseen? Itselläni on muutama tuttu, jotka ovat olleet pitkään pois Suomesta ja vaikka puhuvatkin sujuvasti kieltä, välillä joutuvat joitain sanoja hakemaan.

  Venla

  VastaaPoista
 4. Hei Mia,

  kiitos kivasta ja lämminhenkisestä blogistasi. Toivottavasti järistykset ja tsunamit jäävät vain varoituksen asteelle - turvallisia päiviä teille sinne!

  Lukijalle on antoisaa, koska jaksat päivitellä blogiasi usein. Itse pidän erityisen mielenkiintoisena lukea Suomen ja Chilen kulttuuri- yms. eroavaisuudesta. Kiitos, kun jaksoit näyttää myös rumaa Chileä - bussikuva oli todellakin loistava.. :D

  Olen huomannut, että meillä kaupoissa myydään melko usein Chilesta tuotuja marjoja, muun muassa pensasmustikkaa ja mansikoita. Olen miettinyt, että miten siellä voi olla resursseja marjojen kasvatukseen?

  VastaaPoista