Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 5. toukokuuta 2014

Kurainen blogi

Tästä Peikkokukkulan blogista ei voisi koskaan tulla mitään supersuosittua tuhansien seuraajien blogia. Tämä blogi kun on ihan kuralla...Olen aina väärässä vuodenajassa ja kirjoitan ja näytän vääränlaisia asioita. Kun siellä ihmiset vauhkoavat valkovuokoista ja lämpimistä ilmoista, minä alan esitellä täällä kumisaappaita ja kurapukuja - keitä kiinnostaa? Lyttään teidän kevätfiiliksenne. Kun siellä toivotaan lunta, ostellaan joulukoristeita ja suunnitellaan kinkkuja ja lanttulooria, minä täällä siirryn rantasandaaleihin ja mansikoihin. 

Nyt minä tallustelen täällä vaaleanpunaiset kumisaappaat punaisessa kurassa ja valmistelen pojan vaatekaappia talvikuntoon. Kukaan ei pysty samastumaan kirjoituksiini. Minä en voi tarjota ostovinkkejä enkä kertoa parhaita kirppiksiä. Blogini ei ole selkeästi lapsiblogi, koirablogi, käsityöblogi eikä varsinkaan sisustusblogi. Blogini on yhäkin sekameteliblogi ja tähän vuodenaikaan aivan kurassa ;) 

Siitäkin huolimatta näytän teille pojan sadepuvuston, koska olen niin iloinen, että se tuli ostettua viime kesänä Suomesta. Chilestä ei saa lapsille kunnollisia sadevaatteita, sillä täällä ei ulkoilla huonolla ilmalla. En kuitenkaan tahtoisi opettaa Dominicia sellaiseksi, että hänet on tehty sokerista. Pojalla on Reiman sadetakki, -housut ja sydvesti.  

 Kirpputorilta ostin vielä eurolla tai kahdella punaiset sadehousut. Tuo kuvassa näkyvä kuminauha oli kokonaan löystynyt ja varmaan siksi sain hyvät housut niin älyttömän halvalla. Purin kuminauhan ja ompelin uuden tilalle. Nyt on pojalla hyvät kurahousut. Vaikkei täällä sataisikaan, on sateen jäljiltä kaikkialla niin paljon kuraa, ettei poikaa voisi päästää ulos möyrimään ilman kunnollisia varusteita.

Kumisaappaita Dominicilla ei vielä ole. Suomessa oli paljon hienoja kumppareita, mutta osa oli valtavan painavia, mm. Tretornin. Ei minusta pieni lapsi jaksa nostaa edes jalkaansa sellaisissa punnuksissa. Meinaan ostaa jotkut kevyet ja sellaisia saa Chilestäkin ihan supermarketista. 


28 kommenttia:

 1. Eipä sitä suosiota voi aina arvata. Minä kuvittelin alkavani pitää remonttiblogia-ostamastamme terveystalosta tulee liiketila ja asunto meille. No ei. Sensijaan blogini onkin muuttunut sairaalasisältöiseksi. Olen ollut 6 viikkoa saiaalassa ja kertonut vain kuulumisia neljän seinän sisältä. Mutta. Koskaan muulloin ei blogissani ole käynyt niin paljon päivittäisiä lukijoita! Ja minä kun luulin, että kaikki katoavat....

  Voisiko olla niin, että juuri erilaisuus kiinnostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Minä tosin en edes tahdo blogistani kovin suosittua, sillä silloin alkavat kommentilaatikossa ilkeilyt.

   Minäkin olen blogissasi käynyt lukemassa vointiasi ja jättänyt viestinkin. Se kuitenkin katosi johonkin. Kerroin mm. omista sairaalakokemuksistani täällä Chilessä.

   Pikaista paranemista!

   Poista
 2. Tänään täälläkin on kumisaapas-kurakeli, kun vettä-räntää-rakeita tulee vuorotellen. Valkovuokot pilkistää lumen alta. Sinun blogisi on kiva juuri sellaisena kuin on. Saa näkökulmaa eri maailmasta. Lämmintä syksyä.

  VastaaPoista
 3. Voi älä huoli, tämä on just niin ihanan aito blogi kun joka kuvassa ei ole sama olohuoneen nurkka sisustettuna nukkekotimaisesti ja aina arvattavissa oleva postaus kun taas on hankittu joku uusi kippo siihen utuisen vaaleaan nurkkaan. Jatka samaan malliin, minä ainakin pysyn mukana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luin aluksi niitä utuisia olohuoneennurkkablogeja aivan innolla. Nyt en ole enää ainakaan pariin vuoteen jaksanut kuin joskus harvoin käydä vilkaisemassa, onko uusia tuulia - ja kyllä on! Nyt ne ovat täynnä mainoksia ja arpajaisia :/

   Poista
 4. Sekametelisopasta sun elämää maailman toisella puolen on kiva seurata ^_^

  VastaaPoista
 5. Pöh. Jokainen saa kirjoitella omaan blogiinsa mitä tahtoo (kunhan pysyttelee asiallisuuksissa). Minusta ainakin on kiva kurkkia millaista on elämä siellä päin palloa. :-)
  Mukavia kuraleikkejä!

  VastaaPoista
 6. Sekameteli on parasta! Taitaa paikalliset lapset tulla kateellisiksi kun Dominic pääsee keittämään soppaa ja läträämään vedellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivätpä ole paikalliset lapset täällä katselemassa. Yksin joutuu Domskupoika leikkimään. Kun hän saa satunnaisesti kavereita, niin on ilo ylimmillään!

   Poista
 7. No mikäs juttu tämä nyt sitten oli???? Elämästäsihän sinä siellä kirjoittelet, kutn mekin täällä...minusta parhaat ja mielenkiintoisemmat blogit eivät sisällä samaa sohvanurkkausen ja ruokapöydän kuvaa joka jututssa..:))

  VastaaPoista
 8. Minä löysin blogisi muutamia kuukausia sitten, kun selailin kansainvälisyys-ja ulkosuomalainen aiheita. Innokkaana matkailijana luen mielelläni elämästä eri ympäristössä ja olen itsekin ulkomaalainen Suomessa. Vaikka pidän itse neuleblogia, kirjoittamasi aiheet ovat mielenkiintoisia (olethan taitava käsityöläinenkin!). Mukavia kumisaapaskelejä vaan sinne kauas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ilmeisesti asunut kauan Suomessa, sillä kielesi on niin hyvää. Vai onko jompikumpi vanhemmistasi puhunut sinulle aina suomea?

   Poista
 9. Voi, siksipä tämä onkin niin hyvä blogi. Tarpeeksi erilainen, että jaksan seurata :) Ja niiiiiin mielenkiintoinen, elämä siellä on jotain ihan muuta. Kiitos <3

  VastaaPoista
 10. Kyllä minä seuraan jatkuvasti.Kiitos tästä blogista.Mutta onko tässä laskuria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli laskuri, mutta kun sitä klikkasi, tuli ruudulle törkeitä kuvia. Jouduin siis poistamaan sen.

   Poista
  2. Sama täällä...alostomia miehiä tuli kun laskuria klikkasin, joten poistin sen.

   Poista
 11. Juuri tämän 'kuraisuuden' takia blogisi onkin niin kiinnostava ja valloittava. Joka aamu käyn kurkkaamassa, josko olisi tullut uusi postaus. On ihana seurata poikasesi kasvamista ja
  kehittymistä kuin myös elämääsi koiruleiden ja peikkojen kanssa. Kaikkea hyvää teille sinne
  Peikkokukkulalle!
  Eeva

  VastaaPoista
 12. Yhdyn edellisiin, koska blogisi on niin erilaisesta maailmasta kuin täällä koto suomi on. Se erilaisuus on juuri se juttu ja monesti mietin miten sinä jaksat kaikki ne vaston käymiset ja muita hankaluuksia. Kaikkea mukavaa ja hyvää syksyä/ talvea teille.

  VastaaPoista
 13. Löysin blogisi muutama kuukausi sitten ja siitä asti olen siitä nauttinut. Juuri tällaisenaan aivan ihana. Arki, kulttuuri ja vuodenajat menevät sillä eritahtia kuin täällä Suomessa, mutta niin se pitää ollakin. Ihanaa syksyä teille sinne! <3 Jään odottelemaan taas kuulumisianne! :)

  VastaaPoista
 14. Tämä on ihan mieliblogini :) Olen lakannut seuraamasta ajan hermolla olevia asu-/lastenvaate- ym.blogeja kyllästyttyäni samaan toistuvaan teemaan. Tämä on virkistävän erilainen :) En alun alkaen ollut kovin kiinnostunut koira-aiheista, mutta huomaan muuttuneeni siinä kovasti, ja sehän on vain hyvä asia! Kiitos :)
  -tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauskaa, jos olet tykännyt koirajutuistakin. En ole niitä kyllä aikoihin ehtinyt tehdä. Tässä ne koirat elävät samanlaista elämää kuin ennenkin, mutta nyt niitä tulee kuvattua vähemmän, kun tuo yksi linssilude vie kaiken huomion...

   Poista
 15. Minusta tämä sinun blogisi on loistava - olen vain laiska kommentoija, mutta joka kirjoituksesi luen ja tarkkaan. Ihailen rohkeuttasi ja valintojasi
  Mukavia kurahousupäiviä!
  t. uusmaalainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni minä en kyllä ole tavallista rohkeampi. Itse asiassa pelkään aika monia juttuja. Mutta kiitos kuitenkin :)

   Poista
 16. Minusta on ihanaa lukea elämästäsi siellä toisella puolen maapalloa - lisää vaan :)

  VastaaPoista
 17. Tämä on tosi hyvä ja kiva juuri näin.Kiva on lukea elämästa siellä jossain kaukana.Ei muuta kun jatkat samaan malliin.Hyvää alkavaa syksyä.T Paula.

  VastaaPoista
 18. Olen ihan samoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa... Pidän todella paljon blogistasi, jonka alun perin löysin parin muun blogin välityksellä. Kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisesti!

  Terveisin Leena Salosta

  VastaaPoista
 19. Ihastelen vivahteikasta ja notkeaa suomen kieltäsi. Domskuli-nimikin on luonnikas. Pidän siitä, että tekstisi on vaivattomasti luettavaa, normaalit kirjaimet valkealla pohjalla. Kuvat ovat selviä. Aiheesi ovat erittäin kiinnostavia ja monipuolisia. - Missä tuo yläkuvan putous muuten on.

  VastaaPoista