Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 23. toukokuuta 2014

Uusi kamiina

 Hrrrr, tänään meillä on kylmä aamu. Ulkona on vain seitsemän astetta lämmintä. Onneksi meillä on uusi kamiina.

 Koirat rakastavat maata kamiinan lähettyvillä tai sen alla. Sanommekin, että chihut ovat saunomassa, kun niitä makaa seitsemänkin siellä kamiinan alla päällekkäin ja limittäin. Huomaatteko, nytkin siellä yksi rötköttää.

Kengät kuivuvat hyvin kamiinan alla. Chilessä kamiinan nimi on "estufa de leña". Harmi kyllä Chilessä ei myydä sellaisia koristeellisia vanhanaikaisen näköisiä kamiinoita. Sellainen olisi ihana meidän tyylisessä  olohuoneessa.

Uudessa kamiinassamme on monta hyvää asiaa verrattuna vanhaan kamiinaan. Ensinnäkin tämä on isompi (joten lämmittää paremmin), ikkuna on suurempi (joten tulen näkee paremmin), tulipesään mahtuu useampi ja isompi puu, yksivärinen musta on kauniimpi kuin entinen kaksivärinen musta-viininpunainen. Lisäksi vielä piti vaihtaa uudet kauniin kiiltävät savupiiput niin, että yläkerran makuuhuoneessammekin on nyt kaunis uusi putki. Siitä laitoinkin jo kuvan blogiin.  Mutta melkeinpä paras juttu viimeisenä: Tässä on tulipesän alla luukku, johon voi laittaa ruokaa lämpenemään. Nytkin luukussa on 280 astetta lämmintä, joten siinä saisi pitsankin paistumaan nopeasti. Emme ole vielä kokeilleet pitsaa, mutta sämpylät lämpeävät muutamassa minuutissa.

Domskukin lämmittelee kamiinan vieressä Fedoran kanssa. Dominicilla on päällään Suomesta ostamani ihana jonkun käsinneuloma villahaalari. Kirppiksellä se maksoi kaksi euroa. Sydämeni oli pakahtua. Joku on nähnyt niin kovasti vaivaa ja sitten joku myy sen kahdella eurolla! Sitä ei ollut varmaan yhtään pidetty. Värikin on niin nallemaisen ihana ja lanka on selvästi korkealuokkaista ohutta villalankaa.! Haalari on aivan täydellinen täällä meillä, kun talo on aamuisin niin kylmä. Haalari on helppo vetäistä pyjaman tai muiden vaatteiden päälle, kun vilu yllättää.


Kerron teille pikapuoliin, kuka on voittanut "keskiaikaisen" avaimenperän/laukkukorun! Nyt jatkan linnapussukoiden maalaamista (kuva Instagram-kuvissa).

5 kommenttia:

 1. Hei onneksi en vielä ehtinyt postitaa sinulle lupaamaani juttua sillä tänään löysin kaksi lisää kirjaa mukaan laitan alkavalla viikolla Domskulle tulee..

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo villapuku ja niin passeli pojulle :) Seija

  VastaaPoista
 3. Varmaankin joku ihana mummi on kutonut haalarin, eikä se olekaan kelvannut äidille. ;) Kaunis kamina ja tuli!

  VastaaPoista
 4. Ihana kamina ja monikäyttöinen, kyllä kelpaa lämmitellä! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 5. Oli hauskaa löytää tämä blogi. En ole koskaan käynyt Etelä-Amerikassa, mutta Chilellä on aina ollut erityinen paikka mielessäni. Mistähän se tulee? Ehkä Suomeen tulleista pakolaisista, joiden vaiheita seurasin. Niistä tapahtumista, joiden vuoksi he lähtivät. Isabel Allendesta, Pablo Nerudasta...

  VastaaPoista