Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Matka uimakouluun

Tänään Dominic esittelee teille matkansa uimakouluun Concepcionin keskustaan. Näette Concepcionin rumuutta ihan kaunistelematta.

 Dominic virnistelee Lorenzo Arenasin bussipysäkillä. Menemme siis aina ensin Peikkokukkulalta kälyni luokse ja jätämme auton sinne. Sieltä otamme bussin keskustaan. Maassa näkyvä kori on bussikaupustelijan kori. Täällä busseihin siis nousee ihmisiä, jotka myyvät pähkinöitä ja karkkeja, kesällä mehujäitä. Busseissa myydään myös kyniä, laastareita, ompeluvälineitä, yrttejä, cd-levyjä ja mitä milloinkin. Busseihin nousee myös kitaransoittajia ja laulajia. 

 Domsku tahtoo aina juoda pillimaidon ennen uimakoulua.

Tässä näkyy bussia ja ulkopuolella talojen maalauksia. 

Chilessä on valtavasti peltilevyistä kyhättyjä taloja. 

Uusi kerrostaloalue 


Näiden kerrostalojen katoilla on jokaisella asunnolla oma aurinkokennonsa sekä vesitankki. Aurinko lämmittää tankkien vedet ja asukkaat saavat lämpimän suihkun. Sähköä ei tarvitse käyttää veden lämmittämiseen kuin muutama kuukausi vuodessa. Tämä on todella hyvä, sillä Chilessä sähkö on todella kallista.

 Aidat täällä on koristeltu hienosti, kuten näkyy.

 Busseja ei kai siivota koskaan ja kuskit ajavat aivan hirveää vauhtia.

Tämän kerrostalon vieressä oli toinen samanlainen, mutta se sortui 2008 maanjäristyksessä tappaen joitakin ihmisiä. Nyt seitsemän vuoden jälkeen paikalle rakennetaan uutta kerrostaloa. 

Valtion toimistoja 

 Aletaan lähetyä keskustaa ja talotkin muuttuvat hieman hienommiksi.

 Keskustassa pysähdytään herkkupuodin eteen.

 Nyt alamme olla lähellä uimakoulua. Concepcionissakin on Subway! Ärsyttävää, miten ihanat tuoksut sieltä tulevat ja minä olen vehnälakossa.

 Dominic esittelee, miten uimakouluun mennään.

Uimakoulu järjestetään NMKY:ssä. Se onkin tietääkseni ainoa "uimahalli" Concepcionissa. Sinnekään ei kyllä pääse uimaan ilman vuosi- ja kuukausimaksuja. Kertamaksuja ei ole. 

Sitten ollaan jo altaassa! Uimakoulu on erittäin hyvin järjestetty. Dominicin ikäisiä on vain kaksi ja heillä on yksi opettaja. Vanhemmillakin lapsilla on pienet ryhmät. Yhdellä opettajalla on korkeintaan neljä lasta. 

Uimakoulu oli kaksi kertaa viikossa ja kymmenen kerran jälkeen se oli käyty. Dominic sai elämänsä ensimmäisen todistuksen. Ilmoitimme Dominicin saman tien uudestaan ottamaan kymmenen tuntia lisää. Sitten pidetään talvitauko ja kokeilemme jotakin muuta harrastusta.

7 kommenttia:

 1. kiva postaus ja mukava nähdä lähiseutua. Onpas Dominic jo iso poika!

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva nahda maisemia ja Dominicin uimakoulu!

  VastaaPoista
 3. Onpa kiva postaus! Dominic on kyllä kasvanut niin paljon! :) Ja onpa kiva, että olette keksineet hänelle harrastuksen. Minulla on ihan samat tuntemukset Subwayn lähettyvillä - ärsyttää kun olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla puoli vuotta, enkä voi syödä enää subeja.

  Oletko muuten huomannut, että Pinterest on pullollaan viljattomia reseptejä? :) Sieltä onneksi löytyy tällaiselle herkuttelijalle kaikenlaista hyvää.

  Ps. Viime viikolla katsoin YLE Teemalta mielenkiintoista dokumenttisarjaa kasvavista kaupungeista. Siinä esiteltiin myös Santiagoa ja sen bussisysteemiä, joka toimi vähän kuin metro, mutta oli edullisempi tehdä. Autoja oli todella paljon ja ruuhkat hurjia, mutta busseilla oli oma kaista ja ne pysähtyivät vain asemilla, joten kulku oli nopeaa. Siinä myös todettiin, että Santiago kasvaa niin nopeaa vauhtia, että kaupungin keskusta saattaa 20 vuoden kuluttua olla täysin eri paikassa, jolloin metrotunnelien kaivaminen nykyiseen keskustaan olisi ehkä turhaa. Oli kyllä mielenkiintoinen juttu ja heti tuli Peikkokukkula mieleeni, vaikka te asuttekin vähän erilaisissa maisemissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dominic kasvaa ihan hirvittävää vauhtia! Ikävä sitä pikkuvauvaa ja pelkään, että Domsku on jo huomenna teini!!!

   Minä en ole gluteenittomalla valiolla, koska en ole jaksanut opiskella aihetta sen enmpää, eikä minulla ole mitääm glutteeniongelmia. Miksi sinä olet gluteenittomalla?

   En ole käynyt etsimässä reseptejä, mutta voisinkin mennä, kiitos vinkistä!

   Olen itse kehitellyt pitsapohjan kaurahiutaleista ja teen kauravohveleita ja kaurarieskoja ja ostan yhdestä suuresta marketista saksalaista ruisleipää. Syön paljon kaurahiutaleita jugurtin kanssa. En enää leivo piirakoita ja kakkuja. Siinä minun muutokseni :)

   Poista
  2. Ai niin, unohdin mainita tuota TranSantiagoa. Santiagossa ihmiset valittavat TODELLA paljon uusien bussilinjojen toimimattomuutta sekä bussien vähäisyyttä. Bussit ovat tupaten täynnä ja ihmiset joutuvat odottamaan pysäkeillä pitkään. Lisäksi buuseihin tarvitaan Bip-kortti, mikä on hankalahkoa turisteille. Metrot ovat tupaten täynnä ja siellä on niin kuuma kesällä, että meinaa pyörtyä. Miehet kopeloivat naisia täysissä metroissa jne. Santiagon ruuhkat ovat todellakin kamalat ja saasteongelma aivan järkyttävä! Ei käy kateeksi!

   Poista
 4. Ihailen sinua, että jaksat noin hankalan matkan takaa kuljettaa poikaasi uimakouluun. Kymmenen pistettä siitä.Uiminen on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En olekaan tullut ajatelleeksi tuota...Tosiaan, matka on aika hankala. Ensin puolitoista tuntia Peikkokukkulalta Concepcioniin. Maantiellä on nyt suuret uudistustyöt menossa ja se on monesta kohtaa katkaistu ja joutuu odottamaan vastaantulevaa liikennettä. Sitten vielä parinkymmenen minuutin bussimatka kälyn luota keskustaan. Siellä vielä joidenkin kortteleiden kävely uimakouluun. Illalla vielä takaisin pimeässä. Tämä tiistaina ja torstaina. En kuitenkaan ole ajatellut asiaa hankalaksi, koska uimakoulu kestää vain 10 kertaa. Nyt Dominic kävi toisen 10 kerran rupeaman. Nyt pidämme joidenkin kuukausien tauon ja kokeilemme toista harrastustam joka on vain kerran viikossa. Uiminen on ollut Domskulle kyllä todella hyvä kokemus. Kannatti ajella!

   Poista