Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Pihahommia

Mieheni tekee talon eteen uutta puutarhaa. Aiemmin siinä oli vain metsikkö, kuoppia ja kumpuja, eikä siinä juuri päässyt edes kävelemään. En ole voinut ottaa edes talosta kuvia siltä puolelta, sillä sitä ei ole näkynyt puskien ja vesitankin takaa. Nyt tankki näkyykin kuvassa tuolla puiden takana. Se oli siellä vain väliaikaisesti. Kannoimme sen paljon ylemmäs kukkulan rinteeseen ja nyt saamme hanasta vettä paremmalla paineella.

Uuden puutarhan ja aurinkoisen päivän kunniaksi päätimme syödä lounaan talon edessä.

No niin, tässä voin esitellä teille kuvakulman, jota ei kai blogissa ole koskaan ennen näkynyt! Ennen tuossa kuistin katon edessä oli 1200 litran vesitankki keräämässä sadevesiä pyttyä varten. Nyt meinaamme kerätä sadevedet toisella systeemillä ylempää rinteeltä. Kuvassa näkyy, miten apupoika on tasoittanut maata. Ennen tuo pöydän paikka oli aivan epätasainen. Näette oikealla olevat puut, jotka ovat entisellä korkeudella.

Yksi Dominicin lempiruuista on riisi - ei ole tullut äitiinsä ;)

Kuistilta näkymä on tällainen uuteen puutarhaan.

Meillähän eivät koirat pyöri jaloissa, kun ihmiset syövät... ;)

Seita ja Dominicin antiikkinen kokoontaitettava pihatuoli

Ei, me emme kerjää, katsellaan vain....!

Uudesta puutarhasta on näkymät gazebolle.

11 kommenttia:

 1. Onnea uudelle puutarhalle, kivalta näyttää! Niin suloisia ovat myös pikku kerjääjät eikun katselijat! <3

  VastaaPoista
 2. Mia, sinun ei tarvitse vastata seuraavaan kysymykseen, jollet halua. Pyydän anteeksi, jos kysymys on liian tungettelevainen. Minun on pitänyt jo kauan kysyä, miksi teillä on noin paljon koiria. Ei kai noin ison joukon elättäminenkään ole ihan ilmaista (ruokinta, lääkärikäynit, mahdolliset verot). Vai onko tämä maan tapa?

  Minulle riittää yksi kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi! Ei ole lainkaan tungetteleva kysymys. Meille on tullut koiria erilaisista syistä. Chiquitita tuli meille 15-vuotta sitten, sillä olin tahtonut jo pitkään chihuahuaa. Ostin sen Floridasta. Sen jälkeen meille tuli toinen koira vasta viiden vuoden kuluttua. Tarvitsimme vahtikoiria, sillä Yumbelin talomme ryöstettiin. Pari koiraa olemme pelastaneet kaduilta Concepcionista. Kun kiinnostuin chihuahuoiden kasvatuksesta, ostin muutaman chihuahuan lisää. Meille on myös jäänyt muutama pentu pentueista vuosien varrella. Kiinanharjakoira Blondin ostin ihan siksi, että olin tahtonut karvattoman koiran jo monta vuotta ihan vain lemmikiksi.

   Täällä ei koirista tarvitse maksaa veroja, eikä ruokintakaan tule kovin kalliiksi. Suurin menoerä ovat eläinlääkärikulut ja varsinkin lääkkeet. Onneksi eläinlääkärikulut ovat Chilessä paljon edullisemmat kuin Suomessa, vain lääkkeet ovat todella kalliita.

   Suomessa en tosiaankaan voisi enkä tahtoisi pitää tällaista koiralaumaa. Täällä maalla se on helppoa, kun saavat juosta vapaina, eikä ole pitkää kylmää talvea, eikä valittavia naapureita.

   Chihuja meillä on paljon, koska olen vain rakastunut siihen rotuun.

   Voisin minä kissankin ottaa, mutta pelkään sen raapaisevan chihun isoja arkoja silmiä. :)

   Poista
 3. Oih, ihana Seita <3 Minä olen niin tottunut koiriin ruokapöydän ympärillä, että kun suuriruhtinatar Olga lähti, nautin juhannuksesta tyttären koirien kanssa. Mukana menossa ja nukkuivat meidän kanssamme, vaikka monta omaa koirapetiä. Emme voi nyt ottaa koiraa riessuvuosien takia, mutta sitten myöhemmin...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, miksi sinulla on vain yksi kissa? ;) sehän tarvitsee lajiseuraa! Ja eihän se vain ole sisäkissa? Tiedän että kissoja ei saisi päästää ulos mutta ajattele nyt, kokopäivä sisällä, aina! Eihän se ole elämää. Parempi olisikin olla pitämättä kissoja ollenkaan ;)

  Anteeksi, ei ollut tarkoitus ilkeillä mutta minusta kysymyksesi oli huvittava ja oli pakko kommentoida ennen Miaa.

  Ja Mia, ihanan näköistä teillä, niin vihreää.

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi täällä on nyt taas vihreää :)

   Poista
  2. Anonyymi M, meidän kissamme on löytökissa. Olisiko siis ollut parempi jättää se ilman kotia pari vuotta sitten? Kissamme pääsee ulos halutessaan vaikka kuinka monta kertaa päivässä ilman valjaita isolle pihalle. Eikä se joudu olemaan yksin juuri koskaan, koska olen eläkkeellä. Älä siis menetä yöuniasi kissamme takia. Moni on sanonut, että kyllä kissallamme on kissanpäivät, kun sai meiltä kodin.

   --Huvittavan kysymyksen esittänyt Anonyymi   Poista
 5. Eikohan nama ole niita jokaisen omia elamanvalintoja, etta kuinkako monta elainta on-ja riippuuhan se kai siitakin, etta missa asuu. Kerrostaloon tai lahiorivitaloasuntoon on vahan hankalampi useampaa lemmikkia ottaa. Myos nuo elainlaakarikulut kapungeissa-ja eritoten Suomessa taitavat olla aika huimaavia.
  Meilla maatilalla Irlannissa on aina ollut paljon elaimia ja lemmikkeja, elainlaakarikulut ovat taalla ihan kohtuullisia kaupunkien erityisklinikoiden hintatasoon verrattuna-ja elainlaakari maatilakaynneillaan saattaa sivussa hoitaa ilmaiseksi jonkun pienemman elaimen ongelman.

  Mutta eikos nuo chihuahuat ole vahan niinkuin Mian harrastus-monessakin mielessa? :) Ja kuvittelisin etta isompia koiria tarvitaan jo ihan suojelumielessakin kun hieman eristyksissa asutaan, ja kuvittelisin myos, etta Chilessakin noita kodittomia koiria/kissoja riittaa. Eli hellasydamiset ihmiset ovat siella kovilla :)
  Elaimet ovat ihania, olen itsekkin sellainen pehmo niiden suhteen etta haalin meille mielellani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeaan osuit monessa kohdassa! Elänlääkärikulut ovat pienet täällä verrattuna Suomeen. Olemme pelastaneet koiria kaduilta ja chihut ovat harrastukseni monessa mielessä.Jos meillä ei olisi Dominicia, koiralaumamme olisi vieläkin suurempi. Nyt täytyy rajoittaa, sillä poika kuitenkin on aina ykkössijalla ja vie tässä vaiheessa elämää paljon aikaa. Koiria tulee lisää nyt huomattavasti maltillisempaan tahtiin! Lisäksi täytyy varautua vanhenevan koiralauman sairauksiin jne.

   Poista
  2. Oikeaan osuit monessa kohdassa! Elänlääkärikulut ovat pienet täällä verrattuna Suomeen. Olemme pelastaneet koiria kaduilta ja chihut ovat harrastukseni monessa mielessä.Jos meillä ei olisi Dominicia, koiralaumamme olisi vieläkin suurempi. Nyt täytyy rajoittaa, sillä poika kuitenkin on aina ykkössijalla ja vie tässä vaiheessa elämää paljon aikaa. Koiria tulee lisää nyt huomattavasti maltillisempaan tahtiin! Lisäksi täytyy varautua vanhenevan koiralauman sairauksiin jne.

   Poista
  3. Totta-lapset tietenkin ensin! :D
   Ja tuokin on totta, etta vanhenevan elaimen kuluihin on varauduttava.

   Suomessa minulla/meilla tuskin olisi koiria ollenkaan, niin huimilta kuulostaa paitsi pentujen myyntihinnat, myos elainlaakarikulut. Taalla Irlannissa koiria saa viela ilmaiseksikin vaikka kuinka paljon, pennuista on ylituotantoa ja tuhansia terveita koiria lopetetaan vuosittain. :( Eli tama elainherkka sydan tosiaan on kovilla myos :)

   Poista