Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Tärisevä San Juan

Vietän Peikkokukkulalla juhannusta mieliala korkealla. FB on pullollaan vihreitä luontokuvia kesämökeiltä, punaisia unikoita niityllä, punamultaisia valkoreunaisia mökkejä, oranssikaarnaisia mäntyjä, sinisiä rauhallisia järviä, puhtaita merenrantoja, luonnonkukkia, juhannusaterioita, mansikkakakkuja ja iloisia ihmisiä. Vähän kuitenkin valitetaan säästä, mutta muuten kaikki on hienoa.

Chilessä kukaan ei tiedä, että on juhannus, vaikka San Juan täälläkin on ihan samaan aikaan kuin juhannus Suomessa. Mekin vietämme keskitalven juhannusjuhlaa Peikkokukkulalla. Lähdemme mökille.....eli keittiöön, sehän on entinen mökkimme. Poltamme roskakasan mutaisella aukiolla, siinä on kokkoa kerrakseen. Keitämme illalla rupuisia vanhoja perunoita ja kyytipojaksi tietenkin...öööö, vaikka luche-merilevää. 

Lämmitämme kahta kamiinaa, lämpötila täällä keskitalven juhlassa on sama kuin Suomessa keskikesän juhlassa, eli 14 astetta. Sadetta odotellaan, kuten kai sielläkin.

Juhannussaunan voin kuvitella itselleni vaikka siten, että roiskautan vettä kamiinan päälle. Ikkunat ovat muutenkin aamuisin aivan märkinä. Pesutilat ovat yhtä alkeelliset kuin Suomen kesämökilläkin: pesuvati ja kylmä pesuhuone – niin paitsi että Suomessa on se sauna.

Voin kuvitella mereksi tai järveksi vaikka tuon kalalampemme. Ja se yötön yö – jättäisinkö valot palamaan koko yöksi?

Hmm, vielä puuttuvat humalaiset örveltämässä vastarannalla. Jos veisin naapureille vähän miestä väkevämpää ja pyytäisin heitä soittamaan rancheroa täysillä.

En koskaan juo alkoholia, mutta voin kuvitella olevani juhannushuppelissa aika autenttisesti, sillä yli 6 richterin järistys tärisytti kukkulaamme ja tavarat heiluvat hyllyillä.

Juhannustaikoja teen minäkin – laitan seteleitä tyynyn alle ja toivon, että ne lisääntyisivät seuraavaan juhannukseen mennessä ja voisin olla vaikka Suomessa.


P.S. Minulla on kyllä kotimaisia mansikoita jääkaapissa, ehkä pääsen taas tästä juhannusnostalgiasta eroon!

Dominic piirsi tällaisen iloisen juhannustyypin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti