Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

The cruel truth about me

Enää ei ala Peikkokukkulan emännän paino numerolla 4 vaan numerolla 6!

Reisilihakset ovat koetuksella, kun näitä portaita tulee mentyä ylös alas.
Ja kuten jo arvaattekin, Peikkokukkulan lauma tulee kasvamaan entisestään, ei tuo maha pelkästään leivän ja kakkujen syömisestä johdu.
Nämä kuvat ovat eiliseltä, juuri ennen Baby Showereita, jotka mieheni naispuoliset sukulaiset järjestivät minulle.

Peikkokukkulan blogiin tulee siis väkisinkin uusi aihe. Eihän tästä malta olla puhumatta nyt, kun vihdoinkin uskalsin sen teille paljastaa!

60 kommenttia:

 1. Iiik, sinäkin! :D Eikös teillä ollut vähän puhetta että pysytte vaan karvaisissa lapsissa? ;) Mutta onnea tosi paljon tulevan vaavelin johdosta. Kerrot kai meille sitten että millaista on odottaa vauvaa Chilessä ja sen sellaista?

  VastaaPoista
 2. Onnea tuhannesti! Mielenkiintosiat kuinka karvaiset lapsenne ottavat kaljuvauvan vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Onnea! Ihanaa loppu odotusta!

  Blogisi kuuluu lemppareihini, en muista mistä päädyin lukijaksi, vaan malttamattomasti odotan bloggauksiasi.

  Kiinnostaa myös sikäläinen tapa odotustoimiin, ultrataanko, missä synnytetään, saako isä osallistua synnytykseen jne. Mitä kulttuurisia tapoja on.

  VastaaPoista
 4. Elämän ihmettely jatkuu teillä uusin ulottuvuuksin!
  Kaikkea hyvää Sinulle ja koko perheellesi.
  Todella mielenkiinnolla odotamme sikäläisen äitiysterveydenhuollon tapojen kuvauksia, vauvahankintoja, äitiyspohdintoja.
  Nauti joka hetkestä jo nyt. Kohta ihmettelet täällä, kun pitäisi miettiä lapsen ensimmäistä koulua.

  VastaaPoista
 5. Voi Mia,miten ihanaa!!!iho meni ihan kananlihalle!!!:)onnea ihan hirmusesti...vauva tuo ihanan lisän peikkokukkulan kotoisaan porukkaan!Koirulitki ottaa varmasti pikkuisen mielenkiinnolla vastaan!Ja sinä näytät todella kauniille <3 ja tuo teiän kotiki on kyllä niin sulonen!

  VastaaPoista
 6. Ihana pyöreä maha, onnea!!

  Kun olit kirjoittanut äitienpäivänä otsikolla Äiti, niin ajattelin, että kerrot varmaankin vauvauutisia :) Kuten edelliset lukijat, minäkin odotan juttuja Suomen ja Chilen eroista äitiysneuvolasta yms.

  Onnellista odotusta teille molemmille!!

  VastaaPoista
 7. I.H.A.N.A.A. <3

  Vaikken sinua niin tunne, mutta kyllä tuntuu mukavalta tuollainen uutinen...

  Ihanat kuvat sinusta masuinesi :)

  VastaaPoista
 8. Paljon paljon onnea! Olipas mukava uutinen!

  VastaaPoista
 9. IHANAA!!!
  Paljon, paljon onnea, sinulle ja miehellesi.♥
  Tästä eivät uutiset parane...:)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea teille! Näytät kauniilta odottavalta äidiltä kuvissa! Ihanaa, että sait babyshowerit!

  VastaaPoista
 11. Paljon Onnea ja halauksia,ihana masu <3 <3

  VastaaPoista
 12. Onnea odotukseen...täällä hengessä mukana:)

  VastaaPoista
 13. Onnentoivotuksia!
  Blogiasi kun olen lukenut, niin olen olen aina ajatellut, että nuo karvaiset koiraystävänne täyttävät teillä lapsen paikkaa. Mutta eihän se niin olekaan, näköjään! Tuhannesti onnea!!

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea myös minulta ja oikein hyviä vointejä!!

  VastaaPoista
 15. Miten ihana juttu! Oikein paljon onnea sinulle ja miehellesi (ja hauvoillekin) ja mukavan helppoa loppuraskautta!

  VastaaPoista
 16. Ojoijoi, onnea ihan hirmuisesti!!! Toivon minäkin leppoisaa loppuraskautta, onneksi siellä on nyt talvi, ei tarvitse helteitä sietää ison mahan kanssa.

  VastaaPoista
 17. Äääks, onnea ihan hirveästi! Tuli ihan puun takaa tämä ihana vauvauutinen! (:

  VastaaPoista
 18. Onneksi olkoon!!!!!!!!!!
  Kaikkea onnea loppuun odotusaikaan ja kuten moni muukin, minäkin odotan kiinnostuneena lisää kulttuurielämyksiä mantereiden välisistä eroista.
  Mutta se rakkaus lapseen on yhtä suurta niin siellä kuin täälläkin! =)Ja sitä riittää niin karvaisille kuin karvattomillekin pienokaisille!!

  VastaaPoista
 19. Voi, kun ihana uutinen <3 joskus oli tästä aiheesta sinun kanssasi puhetta :) Onnittelut, tämä on kiva uusi aihe blogin kirjoittelulle.

  VastaaPoista
 20. Suuret onnittelut! On ollut tosi mukava seurata blogiasi ja odotan innolla jatkoa.

  VastaaPoista
 21. Mia, sinähän sanoit, että ei muita lapsia kuin koirat! Meidän Meri on hokenut aivan samaa ja ottavat nyt toisen koiran. Tämän paljastuksen valossa, voin sitten alkaa pelätä, että Merikin muuttaa mielensä...

  Ilmeisesti, olet muuttanut mielesi, joten eikun: Onnea!

  VastaaPoista
 22. No voi hyvänen aika! Ihan minä olen ollut siinä luulossa, ettet sinä olisi lisääntyvää sorttia. Onneksi olkoon! Mahan koosta päätellen olet erityisen hyvä pitämään salaisuuksia

  VastaaPoista
 23. Tähänkös asiaan se liittyi, kun aiemmin vihjailit että vessan tilalle tulee joku muu huone?

  VastaaPoista
 24. Ihana vauvamasu!! Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 25. Oikein paljon onnea! Mielenkiinnolla olen seurannut elämää Chilessä, nyt siihen tulee siis uusi näkökulma :). Onnellista odotuksen aikaa sinulle ja miehellesi, unohtamatta karvaisia kavereita :). Ole varovainen noissa portaissa!

  VastaaPoista
 26. Paljon onnea tulevalle äidille ja masulle. Kerro meille miten Baby Showerit sujuivat.

  VastaaPoista
 27. Valtavasti Onnea odotukseen:)Hieno vauvamasu!!

  VastaaPoista
 28. Kiitos kaikille <3 Tulen varmasti kertomaan Suomen ja Chilen eroista.

  Leena Lumi ja Susanna: En minä olekaan lisääntyvää sorttia, mutta ikä teki tehtävänsä. Parin vuoden päästä tulee 40 täyteen ja alkoi iskeä vähän niin kuin paniikki - jos ei nyt, niin ei sitten koskaan! Joten Leena, kyllä siinä voi niin käydä, että Merikin muuttaa vielä mielensä. Minkä ikäinen hän on?

  Susanna: Vessan paikalle ei ole tulossa lastenhuonetta :D Ja olen hyvä pitämään salaisuuksia, varsinkin kun aluksi olin niin sokissa, etten uskaltanut kertoa kenellekään, kun asiasta olisi sitten tullut "todempi" ja "suurempi". Piti saada aikaa sulatella asiaa rauhassa ja nyt siitä uskaltaa jo puhua.

  Mimmi: Ei meillä koirat paikkaa lapsia. En ole koskaan tahtonut lapsia (mutta tämä tuleva on kyllä toivottu) ja vieläkin koiranpennut aiheuttavat suurempia väristyksiä kuin vauvat. Toivon asian kuitenkin muuttuvan oman vauvan myötä!

  Malla: Juuri sinun toivoinkin näkevän tämän postauksen <3

  VastaaPoista
 29. OOOH. Onnea :) Näytät hyvinvoivalta ja onnelliselta, ja sekös tärkeintä onkin :)

  VastaaPoista
 30. Oikein oikein OIKEIN paljon onnea! :) Tämä oli kyllä niiiiin ihana yllätys!

  VastaaPoista
 31. Sydämelliset onnittelut maailman suurimmasta ja ihanimmasta lahjasta<3<3 Minulla on kuusi pientä koiraa lasten lisäksi ja voin luvata: rakkautta riittää kaikille! Koirat ovat edelleen ihan yhtä rakkaita kuin ennen lastakin, nyt sitä rakkautta pääsee jakamaan pieni nyttikin.

  Tottakai blogisi aiheet tulevat nyt muuttumaan vauvan myötä, mutta se on vain ihanaa! Näin blogisi pysyy elämänmakuisena ja aitona, lisäksi lapsiin ja koiriin liittyviä juttuja on aina ihana lukea:)

  Onnea vielä kerran koko perheelle:)

  VastaaPoista
 32. Onnea!

  Muistelen taannoin (blogiasi lukiessani), että minulle tuli kuvista ja tekstistä (rivien välistä) sellainen fiilis, että tällaista on tulossa.

  En muista kauanko siitä on, mutta makoilit siinä riippumatossa ja lueskelit ja nautit olemisestasi!

  Hassua, enhän edes tunne sinua, mutta seurailen kauttasi elämänmenoa siellä suunnalla.

  Piia

  VastaaPoista
 33. Valtavasti onnea koko perheellesi, ihana odotusta! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 34. Ihana uutinen Mia! Paljon onnea! ♥

  VastaaPoista
 35. Tuhannesti Onnea! Ihanaa loppuajan odotusta, ei taida H-hetkeen olla enää pitkä aika. Jään mielenkiinnolla odottamaan postauksiasi Chilen äitiyshuollosta ja lasten neuvolatoiminnasta.
  Terv Terttu

  VastaaPoista
 36. Mia, Meri on 25 vee ja vaikka nyt ottavat sen sheltin, enustan, että se siirtää vauvaa just siihen hetkeen, kun hän alkaa pelätä, että mahdollisuus menee ohitse.

  Minulle tulee trauma. Minä en ole isoäitityyppiä ja olemme suunnitelleet niin hirveästi kaikkea ohjelmaa tuleville vuosille. Siis muuta kuin hoitaa lapsenlapsia kun nuoret ovat Espnajassa, kuulemma tulevassa kotimaassaan...Olen vain kiihdyttänyt omaa vauhtiani.

  Käy katsomassa mun päivän asu. Kun laitoin sen ylleni sanoin R:lle, että olen kuin 6 kuukaudella raskaana, mutta onneksi se sitten näyttikin vähän paremmalta.

  Ymmärrän sinua hyvin ja vähän tämän arvasinkin. Itse jouduin paniikkiin, kun en kummallakaan kerralla meinannut tulla raskaaksi. Ennen kumpaakin lastani oli endrometrioosileikkaus ja sen jälkeen vielä hormonihoito ja koska esikoisella oli niin iso väli Meriin ja taas endrometrioosi, oli enää 25 prosentin mahdollisuuus saada lapsi vihdoinkin Elämäni Miehen eli R:n kanssa. Tulin raskaaksi vihdoinkin ja sitten keskenmeno. Se oli niin surullista, mutta sitten tuli huhtikuu ja makkarimme ikkuna oli auki, sillä puro juoksi soittaen lehtomme lävitse (lumet sulivat vuorilta) ja sanoin R:lle: Nyt lähti Meri alkuun!

  Olen huono halailemaan edes virtuaalisesti, mutta nyt: ♥♥♥

  VastaaPoista
 37. Jatkoa edelliseen viestiini; Et maannutkaan riippumatossa, vaan rottinkisohvalla katoksen alla. Postaus oli tehty viime jouluaattona ;)

  Piia

  VastaaPoista
 38. Onnea! Mäkään en koskaan halunnut lapsia, kunnes juuri neljänkympin lähestyessä päätin antaa elämälle vapaat kädet päättää asiasta - lapsi täytti juuri 9 kk :) Elämäni paras päätös ja lopputulos.

  VastaaPoista
 39. Onnea sinulle ja miehellesi.

  VastaaPoista
 40. Ihania uutisia ja ihanat kuvat, onnea loppuodotukseen!!! :) Jään myös mielenkiinnolla odottelemaan bloggauksia siitä, millaista on olla raskaana ja tulevaisuudessa pienen lapsen äiti Chilessä :)
  t. Merja

  VastaaPoista
 41. Yllätyin suuresti tästä onnellisesta uutisesta. Minäkin olin päätellyt jostain tekstistä, ettei lapsi kuulunut suunnitelmiisi. Niin sitä ajatukset näköjään muuttuvat. :) Paljon onnea loppuraskauteen! Jään mielenkiinnolla odottamaan lisää juttuja raskauteen liittyen.

  VastaaPoista
 42. Paljon Onnea Peikkokukkulalle! Voitte vain kuvitella, miten elämänne muuttuu, ja - se muuttuu vielä enemmän.
  Lapsi on aina ihana ihme kaikkine vanhemmuuteen liittyvine raadollisuuksineenkin!

  Leppoisaa odotusta ja eläkää hetkessä!
  Tarja H

  VastaaPoista
 43. Anonyymi: Onkin outoa, että monet ensimmäisenä nyt kysyvät, että mites sitten koirat? Siis miten niin? Koirat kuuluvat samalla tavalla perheeseen kuin ennenkin! Täytyy vaan toivoa, ettei lapsi ole astmaattinen tai allerginen. Onneksi sellaista ei kuitenkaan ole meidän suvuissamme.

  Leena Lumi: Älähän nyt vielä traumaile! Meri voi tahtoa lapsen vasta 15 vuoden päästä ja siihen mennessä sinäkin olet voinut muuttua "isoäidillisemmäksi".

  Minulle paniikki alkoi syntyä siitä syystä, että 40 lähestyy ja riskit lisääntyvät. Päätimme antaa yläkerran tehdä päätökset puolestamme. Jos ei mitään tapahdu, niin se ei sitten ole meitä varten. Kaikki tapahtuikin sitten samantien ja olin aikamoisessa sokissa ekat kuukaudet. En ollut vielä valmis, enkä ole vieläkään valmis! Täytyy kuitenkin ottaa järki käteen ja miettiä, milloin sitä on valmiimpi kuin melkein nelikymppisenä?

  Koskaan minulla ei ole ollut vauvakuumetta, mutta toivon sen iskevän, kun saan sen vauvan!

  Piia: Olet kyllä aikamoinen "noita", jos olet tuota rottinkisohvakuvaa katsomalla saanut jonkinlaisia aavistuksia. Olin nimittäin kuvassa jo raskaana, mutten tiennyt sitä itsekään. Oli minulla kuitenkin outo olo -aavistus. Olin ihan rauhallinen, enkä itkeskellyt edellisten joulujen tapaan. Jälkeenpäin olen katsellut tuota kuvaa ja ajatellut mahassa olevaa ihmisenalkua...uskomatonta, että joku minua tuntematon on samaa kuvaa katsellessaan ajatellut jotakin samansuuntaista! Onko sinulla ennustajan lahjoja? :o

  ii: IHANAA! Juuri jotain tuollaista tahtoisinkin kuulla! Kaikki vaan kauhistelevat sitä, ettei enää ikinä saa nukkua ja koko elämä muuttuu (negatiivisesti). Minä niin toivon, että tämä on meillekin elämämme paras päätös!

  Merja: Kerron kyllä!

  Ninni: Ei meillä lapsi kuulunutkaan varsinaisesti suunnitelmiin,mutta päätimme antaa elämälle mahdollisuuden. Biologinen kello kuitenkin taisi tikittää alitajuisesti. Ajattelimme, että menköön miten menee ja me otamme vastaan sen mitä tulee tai ei tule. Kohtalo saa päättää, tuleeko meistä vanhempia vai ei.

  VastaaPoista
 44. Halausten kera onnittelut teille!

  VastaaPoista
 45. IHANAA ! ONNEA koko perheelle ! Ei allergisoitumista tarvitse pelätä, hyvä vain että on koiria perheessä, silloin lapsetkin ovat terveempiä.
  Minäkin haluaisin kuulla Chilen äitiys- ja lastenneuvolatoiminnasta. Kanssanne iloiten neuvolan Muumimamma Reija

  VastaaPoista
 46. Olipa ihana uutinen! <3
  Tykkään seurata teijän kuulumisia kun sulla on aina niin mielenkiintosta kerrottavaa. Onnellista loppuodotusta sulle, piakkoin pääset nauttimaan vauvan tuoksusta!
  -Hanna-

  VastaaPoista
 47. Onnea "masu-asukille" ja hänen vanhemmilleen <3
  Vauvakuumettakin mukavampi olotila on se kun huomaa pienen vauvan täyttävän koko huoneen :)

  VastaaPoista