Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 8. joulukuuta 2009

Aloimme rakentaa!

(Tama teksti on kirjoitettu mieheni siskon luona, joten aakkosten viimeisista kirjaimista puuttuvat pisteet.)

EI SEN NAIN PITANYT MENNA, MUTTA MENKOOT SITTEN!

Meidan piti alkaa rakentaa jonnekin muualle, mutta emme ole reilun kahden vuoden etsintojen jalkeen loytaneet tonttia, jonka olisimme kelpuuttaneet. Olemme lopen kyllastyneet elamaan toisen varpaat suussa ja kaikki lattiatila taynna lampaanvillaa ja koirankarvoja.
--
Olemme nyt asuneet kaksi vuotta 20 nelion mokissa, jossa on parvi. Miettikaa millaista on, kun 20 nelioon tungetaan kymmenisen koiraa, kaksi aikuista, nelja ompelumasiinaa, keittio, tyotilat, olohuone, koirien sisatarhat ja aina epamaarainen lukumaara pusseja ja sakkeja, jotka ovat taynna kankaita ja villaa! Ja silti meilla on ihan siedettavan nakoista, kuten joistakin valokuvista voitte todeta. Tuo nukkumaparvi kylla on pelastanut tilanteen, silla jos olisi pitanyt viela sanky tunkea tahan tilaan, niin siina olisi jo tarvittu yliluonnollisia kykyja!
(Paitsi etta olihan meilla kerran Suomesta vieras. Annoimme hanelle parven ja itse nukuimme avattavassa futonsohvassa, joten mahtuihan se sankykin alakertaan:)
---
Ja palataanpa taas asiaan, eli tahan rakennusteemaan: Mieheni kyseli pari viikkoa sitten, etta olisiko lahistolla joku kirvesmies, joka voisi laajentaa mokkiamme. Meilla kavi kasittamaton tuuri. Viereisessa Tomecon pikkukylassa oli juuri talo tullut valmiiksi ja kirvesmies pystyisi aloittamaan meidan mokkimme laajentamisen jo puolentoista viikon kuluttua.



Viime keskiviikkona seitsemalta aamulla naapurin harat tulivat siirtamaan koirankopin pois mokin takaa (ks. aiempi postaus). Se kun olisi juuri uuden olohuoneemme kohdalla. Puoli tuntia myohemmin olivat miehet jo aloittamassa kaivamisen! Latinomaassa!


Mielenkiintoista tassa on se, etta ensimmaisen tyopaivan jalkeen kirvesmies ei ollut vilkaissutkaan piirustuksiani. Rakennuslupaa ei ole, emmeka aio sita edes anoa. Taalla on edullisempaa, helpompaa ja nopeampaa maksaa mahdolliset sakot, joita tuskin tulee. Toisen paivan jalkeen kirvesmies katsoi piirustuksiani, mutta tahtoi nahda vain yhden puolen talosta. Kukaan ei ole luonnollisesti tarkastanut talopiirustuksiani. Hyvaa tasta tulee :D



Miehet hommissa ensimmaisena paivana. Eilen alkoi jo seinien pystytys....voiko tama nopeus olla totta?


Tama rakennushomma ei kuitenkaan muuta tulevaisuudensuunnitelmiamme. Tontinetsinta jatkuu, mutta pidamme siina nyt taukoa suunnilleen huhtikuuhun saakka.


Jatkossa saatte siis tutustua latinomaan rakentamisen ihmeellisyyksin, joita varmasti on tulossa rutkakaupalla, onhan meilla jo kokemusta aiheesta! Esimerkiksi: on luonnollista, etta tiskipoyta on vinossa niin, etta porkkanat kierivat varpaille, lattialaudat taipuvat jalkojen alla niin, etta pitaa hankkia toinen kirvesmies tekemaan homman uudelleen, ikkunasuojat eivat aukea kokonaan jne.

Luvassa siis hupia iltojenne ratoksi;)

16 kommenttia:

 1. Jännää! Seuraan asiaa suurella mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 2. Ja seinien materiaali on? Tiiltä? Luonnonkiveä? Lautaa? Hirttä? Mitä? Kerran kokonaisen talon rakentaneena ja nyt kivitalon ostaneena ja siinä remppaa tehneenä, myös materiaalit kiinnostavat.

  Varmaan mielenkiintoista! Varo, etteivät pikkuhauvelit jää työkoneiden jalkoihin.

  VastaaPoista
 3. Hei Mia,
  no se oli sittenkin tarkoitus, että te asutte yhä Peikkokukkulalla. Vau!
  Kaikeilla tarkoituksensa näköjään.
  Onpas kiva seurailla rakennuspuuhianne. Taitaapi olla vähän erilaista kuin täällä Suomessa.

  Ihanaa joulunodotusaikaa sinulle.

  sitten....... olipa hyvä kun kerroit tuosta sivujeni hitaudesta. Onpas kumma. Nimittäin tuo lumisade-efecti on ollut minulla ihan alusta asti - eli pian vuoden.
  Kuviahan minulla on enemmän kuin tekstiä kun tuo nyt "yrittää" olla jonkilainen sisustusblogi.
  Pistän kyselyn onko muilla samaa ongelmaa.
  Itse kun olen käynyt sivuillani jostain muualta en ole huomannut mitään kummallista.
  Yritän selvittää asiaa.

  Terkkusin Ainosofia

  VastaaPoista
 4. Tuulispaa: Joo, on ihanaa saada lisaa tilaa! Voitte sitten tulla meille pidemmaksi aikaa, kun tulette Chileen.

  Leena Lumi: Jatkamme ihan samaa linjaa kuin mokissakin, silla tahdomme, etta laajennusosa ei nayta laajennukselta,vaan kunnolla talon osalta. Eli laajennusosa tulee olemaan laudasta, samasta kuin mokkikin. Maalaamme samalla vihrealla puunsuojalla. Laajennusosasta tulee isompi kuin mokista, joka meilla nyt on.

  Pikkuhauvelit eivat ole koskaan vapaana, kun miehet ovat toissa. Tyokoneita ei kayteta poraa yms. lukuun ottamatta. Taalla viela miehet ovat rautaa (heh) ja tekevat tyot ilman koneita (totuus: taalla ollaan niin koyhia, ettei koneita kayteta tallaisissa pikkuhommissa).

  Ainosofia: Vastaan blogiisi.

  VastaaPoista
 5. Mukavaa kuulla että saatte lisätilaa:-)Voin vain kuvitella miten ahdasta on asua 2o neliön asunnossa,huh! Ja tosi hyvin saitte nuo työmiehet,vaikkeivat niitä piirrustuksia katsokaan,mutta toivottavasti laajennusosasta tulee kuitenkin ihan kunnollinen.Paljonko lisäneliöitä tulee`?

  VastaaPoista
 6. Niin sità pitàà! Maassa maan tavalla. Odotan suurella mielenkiinnolla lisàtilojenne suntymistà. oikein hyvàà joulunalusaikaa Peikkokukkulalle. Nyt klikkaan itseni peikkopuotiin!

  VastaaPoista
 7. Onnea nyt taloprojektiin! Varmaan hienoa saada noin nopeasti lisätilaa.

  VastaaPoista
 8. Vau,ensimmainen arpajaisvoitto taalla blogimaailmassa,enka muutenkaan ole kovin arpaonninen.Olipa yllatys.
  Lahdenpa etsimaan osoitettasi,jonne voin lahettaa ositteeni,minne riikinkukko voi sitten lentaa....Kiitos!
  Jaan myos mielenkiinnolla seuraamaan rakennusprojektianne...

  VastaaPoista
 9. Olipa mukava lukea tarinaasi! Kivaa seurata teidän projektianne. Minun blogissani olisi sinulle jotain, käypä kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
 10. wou!!aika jännää!!!kiva seurata edistymistä...mukavaa joulunalusaikaa<3

  VastaaPoista
 11. Voi vinde,siistiä! ;)
  Tsemppiä projektiin :)

  VastaaPoista
 12. Voi että, älä suutu vaikka minua hiukan hymyilyttääkin tuo sinun hauskasti kirjoittama tilannekatsaus työmaalta :)Tätä on ihan pakko seurata jatkossakin miten se edistyy, kun kerran tänne olen eksynyt ja olen pistänyt tämän blogisi koneeni suosikkilistalle. Tunnelmallista Joulunodotusta, joko joulunäyttely kohta valmistuu?

  VastaaPoista
 13. Luen aina kun voin täällä kiireen keskellä hauskasti kirjoitettua blogiasi, olet yksi suosikeistani!

  Innolla seuraan rakennusprojektinne etenemistä =)

  VastaaPoista
 14. kuvat saa silitettyä kankaalle sellaisella tulostimessa käytettävällä erikoispaperilla( maksaa 3 e a4)-meillä ainakin anttila myy. niitä on pakko ostaa 10 kpl paketti eli tyyristä hommaa. pitäis pysyä pesussa 40 astteessa-kokeilu erä menossa pesuun eli saa nähä pysyykö kuva.

  VastaaPoista
 15. Kerrotko vielä, kuinka paljon lisätilaa on luvassa?
  Toivottavasti kaikki sujuu ok.

  VastaaPoista