Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 14. joulukuuta 2009

Chile ei vielä saanutkaan uutta presidenttiä

Edellispäivänä oli vaalit ja Sebastian Piñera voitti ne ylivoimaisesti verrattuna seuraavaan ehdokkaaseen - mutta hänestä ei tullut presidenttiä. Chilessä voittajan täytyy saada 50% kaikista äänistä ja sen lisäksi 1 ääni tai enemmän. Piñera sai kaikista äänistä 44.03 % ja Frei 29.62 %. Nyt vaalikampanjat jatkuvat näiden ehdokkaiden osalta ja uudet vaalit ovat tammikuun puolenvälin jälkeen. Nyt ei osaa sanoa, kumpi voittaa. Se riippuu ihan siitä, kenelle niiden kahden muun ehdokkaan äänestäjät antavat äänensä.
---
Vaalipäivänä tietty sattui ja tapahtui. Yksi vanha mies kuoli sydänkohtaukseen äänestyspaikalla kuumuuden takia. Pyöratuoleissa istuvat vanhukset valittelivat huonosti järjestettyjä vaalipaikkoja. Jonot kestivät kauan. Julkkikset aiheuttivat ylimääräistä häslinkiä, kun muut äänestäjät riehaantuivat nähdessään ihka oikean Leonardo Farkaksen tai jalkapallotähden. Sitten täällä on vielä sellainen kummallisuus, että miehet ja naiset äänestävät eri paikoissa. Transvestiittien täytyy äänestää miesten paikoissa, vaikka he näyttävät naisilta ja vaikka heillä olisi naisen nimi henkilöllisyyskortissa. Henkilönumero kuitenkin osoittaa heidän olevan miehiä. Muut miehet tietenkin kiusasivat näitä naisia (transvestiiteja). Miksi tällainen sukupuoliero on äänestyspaikoilla? En tiedä.
----
Ja sitten mukavampiin uutisiin:
---
Toukokalliolla -blogin Sanna lähetti minulle joulumieltä tällaisen enkelin mukana. Kiitos!Mökin laajennusurakka edistyy. Toiseen kerrokseen tulee lattia valmiiksi tänään ja ties vaikka seinien rakenteetkin alkaisivat nousta. Minulta on kyselty, että miten paljon lisätilaa mökkiin tulee. Suunnilleen 100 neliötä pitäisi tulla lisätilaa, mikä on huikea ero tähän 20 neliön mökkiimme.

5 kommenttia:

 1. Onko Chilessä äänestyspakko? Muistan miten Caracasissa äänestysten aikaan oli ihan älyttömän pitkät jonot äänestyspaikoissa.

  VastaaPoista
 2. Melkoista se äänestystouhu siellä.
  Ihanaa, että saatte niin paljon lisätilaa mökkiin!

  VastaaPoista
 3. Tehän ihan hukutte sinne, kun on noin paljon tilaa.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoiset äänestykset siellä verrattuna tänne kotosuomeen :)

  No vau! Tuleepas teille paljon lisää tilaa.
  Siellähän on pian koirat ihmeissään ;)

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Chilessä on äänestyspakko, mikäli on kirjautunut äänestäjäksi. Kirjautuminen tehdään kerran elämässä, yleensä kun tullaan täysi-ikäiseksi. Kuulin kuitenkin, että vaikka kirjatunut äänestäjä ei menisikään äänestämään, niin ei siitä kuitenkaan mitään seuraa. Täälläkin oli kuulemma joissain paikoissa tunnin jonot.

  Hipsu, Vihreätniityt ja Ainosofia: Joo, onneksi saamme lisää tilaa. Alakertaan tulee kylpyhuone, chihuahuoiden huone ja olohuone. Yläkertaan tulee kaksi makuuhuonetta ja pieni "sali".

  Kiitos mukanaelämisestä!

  VastaaPoista