Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Ihania ystäviä ja lukijoita!

Joulun jälkeen Von Trollheimin perhe sai postipaketin Suomesta. Kokki ja kodinhoitaja avasivat paketin keittiössä ja ooooh, sieltähän löytyi uusi upea sininen astiasto herrasväen kahvipöytään! Kiitos ihanaiselle ystävälleni Tiinalle! Von Trollheimien kodinhoitaja vaan on ollut älyttömän laiska ja koti on paksun pölyn peitossa. Täytyy varmaan mennä avuksi, jotta koti saadaan taas puhtaaksi ja uusi astiasto pöytään - joulukuusenkin varmaan voisi jo helmikuussa sieltä siivota! Maanjäristysten jälkeen myös joidenkin huoneiden tavarat ovat sikinsokin kallellaan.

Von Trollheimien kodin kalusteet ja astiat olen kerännyt viimeisen 15 vuoden aikana. Nuket olen tehnyt itse.

Eilen postilokerossani oli paketti! Sieltä löytyi nukkekotiluetteloita. Yksi ihanainen lukijani lähetti minulle aineistoa, jonka ääressä voi "haaveilla ja kuolata". Chilessähän ei ole nukkekoteja eikä pieniä kalusteita saatavana missään, mutta nukkekoteilu on siitä hauska harrastus, että itse voi tehdä paljon ja lisäksi tavaroiden tilaaminen Suomesta ei tule kovin kalliiksi, sillä tavarat ovat pieniä ja kevyitä. Silloin tällöin voi jotain tilata. Itse olen tilannut vain kerran Minimaailmasta.
Samainen blogin lukija lähetti minulle kaksi reseptikirjaa mikroaaltouunille. Kerran kyselin, jos jollain olisi lisää reseptejä mikrossa tehtäviin kakkuihin. Uunia ei Chilessä tee mieli käyttää kesäaikaan, joten olen alkanut tehdä kakkuja ja muffinseja mikrossa. Nyt sain kahden kirjan täydeltä ruokaohjeita. Heti tänään kokeilin maistuvaa marjapaistosta ja kyllä se olikin maistuvaa! Söimme kerralla kaiken neljään pekkaan. Ruokapöydässä olivat myös aputyttöni sekä uusi aputyttö, joka on nyt harjoittelemassa.
---
Kiitos lukijalleni näistä neljästä mieluisasta opuksesta!
---
Kiitokset myös teille edelliseen postaukseen kommentin jättäneille. Olen ihan ällistyksissäni, kun lintu"taulustani" tulikin positiivista palautetta. :)


Peikkokukkulan ensimmäiset omenat ovat kypsyneet! Syksy kolkuttelee jo nurkalla.

4 kommenttia:

 1. Sulla on mukavia lukijoita :D

  Laitapa niistä ihanista koiruuksista taas kuvia, ei me (koirattomatkaan) niihin kyllästytä!

  ihanat nuo sun "pikkuihmiset"!

  VastaaPoista
 2. No nyt tuli perille viestisi :D
  Ei ole kyllä tullukaan aikaisempia, tiedä sitten mihin hävinneet...

  Se ihan ensimmäinen pikkupupu josta laitoin kommentin olisi aivan ihana -tuo pienempi prinsessoista (jolle kasvaa samanlaiset kutrit!) on aivan pupufani!!

  Itseasiassa molempien synttäreitä vietetään toukokuun lopulla, eli ei mitään kiirettä sikäli olisi -jos vaan jossain vaiheessa suunnittelet niiden tekemistä.
  Niistä ristihuulista se kukkamekko olis varmaan vanhemmalle mieleinen, muistelisin äitinsä niin sanoneen kun kerran yhdessä näitä katseltiin :)

  Tuo keittiön taso oli kiiltolakattua puuta, hioin pinnan kevyesti ja maalasin ihan vesiliukoisella kiiltävällä maalilla. Tuntuis ainakin kaksi kerrosta riittävän näillä näkymin.

  Olipa tooooosi kiva saada pitkä ihana viesti :D

  VastaaPoista
 3. Blogin myötä tapahtuu joskus yllättäviä asioita :))

  Kiva juttu!

  Ja kauniin taulun olet tehnyt - minusta tuo on huippuhieno ~♥~

  VastaaPoista
 4. Nuo omput näyttää ihan täällä myytäviltä Royal Gala- omenilta, jotka on tällä hetkellä aika suosittuja makeutensa ja kivan arominsa takia.

  VastaaPoista