Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 25. helmikuuta 2011

Wanhat vaunut ja kysely

Nämä vanhat nukenvaunut olen ostanut pari vuotta sitten Valparaison antiikkimarkkinoilta (aah, sinne kun taas pääsisi uudestaan...)
Tietääkö joku, miltä vuosikymmeneltä nämä ovat? Itse epäilen 60-lukua. Vai voisivatko nämä olla 70-luvulta, mutta erittäin huonossa kunnossa? Laskeeko vaunujen arvo, jos otan tuon alkuperäisen täysin risan kankaan pois ja laitan uuden tilalle? Tietty tuo alkuperäinen kangas osoittaa vaunujen todella olevan vanhat, mutta nyt on kurjaa, kun niihin ei voi edes laittaa nukkeja istumaan, sillä pohja on täynnä reikiä ja muutenkin kangas on joka puolelta lahoamispisteessä. Jos vaikka vaihtaisinkin kankaan, niin kyllähän metalliosat ja pyörät säilyttävät vanhan tunnelman. Eli kysely:
1. Vaihdanko kankaan vai jätänkö alkuperäisen?
ja jos vaihdan kankaan:
2. Puuvilla, pellava vai muu kangas?
3. Pellavanvärinen vai valkoinen?
(Alkuperäinen väri on ollut sininen, mutten tahdo sinisiä vaunuja.)

---
Kiitos jo etukäteen vastanneille!

14 kommenttia:

 1. Vaihda ihmeessä kangas! Minä laittaisin pellavanväristä pellavaa, ehkä siihen voisi kirjailla jotain pientä kuomun reunaan?

  VastaaPoista
 2. Ihanat vaunut. Minä päällystäisin hyvällä tukevalla puuvillalla, jotain maanläheistä väriä kitti/beige ja ripaus johonkin puuvilla tai pellavapitsiä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. En usko että vaunujen arvo kankaan vaihdosta laskisi koska kangas on jo rikki muutenkin eli vaihda ihmeessä. Pellavanvärinen pellava.

  VastaaPoista
 4. Oi, miten hurmaavat vaunut, oisko -40-50 luvulta. Vanhat on joka tapauksessa. ei ainakaan -70 luvulta, enkä usko -60 luvultakaan.

  Pellavanvärisenä näyttäisivät kivalta.

  VastaaPoista
 5. Mullekin tuli ekaks mieleen pellavanvarinen. Tosi ihanat vaunut! :)

  VastaaPoista
 6. Minäki veikkaan että ovat vanhemmat kuin 60-luvulta. Minulla on 60-lukuiset nukenvaunut ja ne ovat paljon modernimmat kuin nuo sinun.

  Vaihda vaan kangas, äänestän pellavanväristä pellavaa minäkin!

  VastaaPoista
 7. Hih...minäpä poikkean kommenteista ja jättäisin ne alkuperäiseen kuosiin:-)

  Mukavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
 8. Pellavanvärinen pellava, pienellä kirjailulla on minun ehdoton suosikkini.

  VastaaPoista
 9. vaihda kangas! mulla on samanmalliset oikeankokoiset vaunut odottamassa päällystämistä. tai itseasiassa tilavampaa kotia.. ;)

  -riikka

  VastaaPoista
 10. Tuskin arvo laskee kauheasti, mutta miettiä toki voi vielä, jos aiot vaunut joskus myydä.

  Itse vaihtaisin pellavakankaaseen, ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 11. Mullakin tuli jotenkin 40-luku noista mieleen...

  Olet niin näppärä käsityöihminen, että vaihda vaan jokin pellavansävyinen tai mikä vaan - ovatpahan sitten puhtaat ja sinunnäköisesi :)

  VastaaPoista
 12. 60-lukua epäilen. Vanhoissa valokuvissani 50-luvun vaunujen alaosa on vaneria(?) ja kuomu kerniä.
  60-luvun kuvissa koppaosa ja kuomu ovat kangasta. Mutta molemmilla vuosikymmenillä vaunuissa on "jousitus" keinuttamista varten. Tämä siis Suomessa.
  Jättäisin alkuperäiseen.
  Terveisin Tuulix

  VastaaPoista
 13. Minä vaihtaisin pellavaiseen, koska tuo kangas on niiin resuisen näköinen. Säästäisin kyllä paloja vanhasta kankaasta, jonka pesisin ja tekisin siitä jonkin kivan koristeen (esim kangaskukkanen) vaunuihin.Tai tyynyn tms. riippuen missä kunnossa kangas pesun jälkeen olisi.
  T:Päivi Hml

  VastaaPoista
 14. Wilhelmiina: En oikein tiedä, sopiiko pitsi noiden vaunujen tyyliin ja aikakauteen, vaikka muuten pitsi olisikin tosi nättiä.

  Liisa: Minulla on 50-luvun vaunut ja niissä on ihan erilainen malli ja materiaalit, joten siksi epäilen noiden olevan 60-luvulta.

  Susanna: Olisipa kiva nähdä sinun 60-luvun vaunusi, niin voisi verrata mallia!

  Suvi ja ii: Sopisiko kirjailu vaunun tyyliin ja aikakauteen? Hmmm...

  Elina: En meinaa koskaan myydä noita, eli en mieti arvoa rahassa, vaan vanhana esineenä. Meinaan laittaa nuo tulevaisuudessa nukkenäyttelyyni.

  Tuulix: Juuri tuota minäkin mietin, sillä minulla on 50-luvun vaunut ja pohja on punaista vaneria ja kuomo valkoista kerniä. mallikin on ihan erilainen. Eikä 50-luvun vaunoja saa kokoon niin kuin nuo tässä postauksessa olevat.

  Päivi hml: Hyvä idea!

  VastaaPoista