Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 11. helmikuuta 2011

Kannut turvaan!

Chilessä vanha kansa uskoo, että vuoden ensimmäiset kaksitoista päivää näyttävät, millaiset kaksitoista kuukautta vuodessa tulee olemaan. Tammikuun toisena päivänä maa tärisi ja ihmiset sanoivat, että tämänkin vuoden helmikuussa tulee maanjäristys. Nyt on ollut viikon verran todella outo sää. Kuuma ja kylmä vaihtelee, vaikka nyt helmikuussa pitäisi olla vain kuumaa. On ollut jopa pilvistä ja satanutkin. Ihmiset ovat päivitelleet outoa ilmaa ja ennustaneet maanjäristystä.

Nyt kun kirjoitan tätä, vapisen vieläkin. Puoli tuntia sitten tärisi oikein kunnolla. 40 sekuntia kaikki heilui ja huojui. Tavaroita putoili taas hyllyiltä. Minä kaappasin mukaan kaksi ensimmäistä tavaraa, jotka keksin pelastaa: kaksi kannua! Niiden kanssa sitten istuskelin pihalla. Aika naurettavaa.

Tätä kuvaa ei ole lavastettu.
---
Menetimme taas heti puhelinyhteydet, mutta sähköä emme tällä kertaa. Myös netti tuntuu ainakin vielä toimivan. Kuuntelemme radiota ja siellä sanotaan, että järistys olisi ollut 6.7-7 richterin asteikolla. Eri tietoja tulee jatkuvasti. Jos järistys on ollut yli 6.9 se ylittää "terremoton" rajan, eikä ole vain "temblor". Tsunamivaaraa ei kuulemma ole, mutta Tomessa, Dichatossa ja Talcahuanossa evakuoidaan varmuudeksi ihmisiä, jottei viime vuoden tapahtumat toistuisi.


Von Trollheimien kodissakin tavarat kaatuilivat.
---
Muutaman minuutin välein tärisee, juuri nyt taas. Lamput heiluvat katossa ja lautaset kilisevät.

19 kommenttia:

 1. Kaksi aika voimakasta maanjäristystä kokeneena tiedä, ettei se naurata eli suo anteeksi mutta toi kuva sinusta kannujen kanssa pihalla on hulvaton :))))

  Olkaa turvassa. Kaikkea hyvää teille toivotellen. Toivottavasti netti pysyy niin ollaan ajantasalla.

  Minäkin täällä tärisen tätä kirjoittaessa. Vaikka meilläkin on jo rauha maassa niin niitä vankilapakojen rikollisia on edelleen kaduilla.. äsken kuului valtavat ammuskelut kotikadullamme kun sotilaat otti jotkut kiinni. Pelottavaa mutta rauhoittaa kun tietää, että täällä vartioidaan. Luonnonvoimat teillä vaan ovat arvaamattomammat.

  Olette mielessäni!!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti ei järise enempää!!

  Tämä lainaus tältä yöltä,
  (tämän verran siis nyt yöllä uutisoitu):

  Chileä on ravistellut voimakas maanjäristys. Noin 7 richterin järistys sattui lähellä Concepcionin kaupunkia.
  Järistys ravisteli rakennuksia myös pääkaupungissa Santiagossa.

  Järistyksen aiheuttamista tuhoista ei ollut heti tietoa.

  Järistys sattui alueella, jossa oli viime vuonna tuhoisa maanjäristys.

  VastaaPoista
 3. Huh, toivottavasti ei enaa jarise ja suuremmilta tuhoilta valtyttiin talla kertaa! Ma en ole onneksi mitaan suuria maanjaristyksia kokenut mutta useita pienempia kylla Costa Ricassa asuessa ja niissakin oli ihan tarpeeksi. Cúidate!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti ei järistele enempää. Meillä päin ei ole kuin pikkuruisia tärähdyksiä harvoin ja jopa nekin saavat hermoilemaan. 6.8 (uutisten mukaan) on minusta jo aika iso juttu!!! Siellä on tosiaan laatat liikkuneet jo tammikuun alusta saakka. Etelässä oli ollut 7.1 järistys tammikuun 2.
  Olette ajatuksissa ja toivon rauhallista jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Kerkisin taas pelätä puolestanne, kun uutiset näin...voi teitä siellä.

  VastaaPoista
 6. Kieltamatta aika koominen kuva sinusta kannuinesi!!!
  Joskus sita miettii,mita ensimmaisena pelastaisi esim.tulipalolta perheen lisaksi.
  Maanjaristyksen varalle en ole toimintasuunnitelmaa viela tehnyt,vaikka sekin on taalla mahdollista...
  Rauhallista eloa teille jatkossa!!!

  VastaaPoista
 7. Hui kauhistus!
  Toivotaan että maa asettuu! Vai onko siellä ollut jo jälkijäristyksiä?

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti ei järise lisää. Luin juuri nettilehdesta Concepcionin lahella sattuneesta jaristyksesta ja ponkaisin heti tanne katsomaan mita teille kuuluu.

  VastaaPoista
 9. Toivon siellä kaiken olevan hyvin, huolestuneena luen uutisia sieltä.

  iipa

  VastaaPoista
 10. Huh,luin juuri suuresta maanjäristyksesta Concepcionin kaupungin lähellä ja heti piti tulla tänne katsomaan mitä kuuluu.Onneksi olette kaikki kunnossa,ja toivottavasti ei tule mitään pahoja jälkijäristyksiä.Olen itse kokenut 2 maanjäristystä,joten tiedän,miten pelottavalta se tuntuu.Tsemppejä!

  VastaaPoista
 11. Mizyena: On sielläkin sitten hurjaa menoa, kun kaduilla ammuskellaan :/

  Lisay: Joo, usein sitä miettii, mitä pelastaisi ensin, mutta ei siinä sitten tosi paikan tullen ehdi tehdä mitään. Riippuu paljon, missä on juuri sillä hetkellä ja mitä tekee. Minä satuin olemaan keittiössä ja katsoin äkkiä, mitkä asiat olivat vaarallisissa paikoissa ja nuo kannut olivat ylähyllyllä, niin nappasin ne mukaani. Kun järistys rauhoittui, menin sisälle ja laitoinmrikkimeneviä tavaroita lattialle jne.

  Tiina: Jälkijäristyksiä oli koko illan, jopa yli 6 richterin. Juuri kuulin radiosta, että koko yön on tärissyt neljän richterin voimakkuudella. Minä kyllä nukuin hyvin.

  Yaelian: Minua ei oikeastaan pelota, mutta noista voimakkaistab järistyksistä seuraa se, ettäkeskittymiskyky menee ja sitten ei saa loppupäivän oikein mitään järkevää aikaiseksi. Sitä vaan katsoo lamppujen heilumista jne.

  VastaaPoista
 12. Huh. Sitä niin helposti vain ajattelee, että asut paratiisisa, mutta näyttää siinäkin paratiisissa olevan omat käärmeensä. Toivottavasti järinöitä ei tule tällä haavaa enempää.

  Mutta kannut! En osaa edes ajatella, mitä minun päähäni voisi tulla pelastaa vastaavassa tilanteessa.

  VastaaPoista
 13. Voi ei, en tajunnutkaan, että siellähän sinäkin olet, kun noita uutisia kuuntelin.

  Kuinka voit nyt?

  T: venla

  VastaaPoista
 14. Hui että, ompa pelottavaa. Vaikka hassu kuva onkin sinusta kannujen kanssa :D

  VastaaPoista
 15. Toivottavasti järähtely on jo ohi ja pitkäksi aikaa!
  Miten koirat suhtautuu tuohon?

  VastaaPoista
 16. Apulat, toivottavasti äiti-maa rauhoittuu ja saatte kotokolossanne elää rauhallisen turvallista aikaa, jaksuhalit ja koiruuksille ylätassut lähettää Hamlet (cihu-venäjäntoyterrieri)! <3

  VastaaPoista
 17. Toivotaan, että mitään todella pahaa järistystä ei kohdallenne sattuisi.

  Kiinnitin huomiota sinikuvioiseen kannuun. Äidilläni on sama 'aarre' ja hän on saanut sen äidiltään. Olen nähnyt pikkuruisen kermanekan kokoisen version kannusta kirppiksellä ja siitä pyydetään 65€! Mutta se on kyllä todella söpö...

  VastaaPoista
 18. Susanna: Kyllä tässä paratiisissa käärmeitä riittää: maanjäristykset, varkaat, kuivuus....

  Ne kannut taisin pelastaa, koska seisoin juuri niiden vieressä, kun järistys alkoi :)

  VastaaPoista
 19. Venla: Täällä on kaikki hyvin! Vaikka järistys olikin pitkä, ei se ollut läheskään yhtä raju kuin viime vuonna.

  Katja: Koirat ottavat järistelyn ihmeen rauhallisesti. Joku on vähän toista hermostuneempi ja kiertelee ja etsii suojaa. Joku haukahtaa. Chiquitita yleensä haukahtaa pari kertaa, kun tärinä on ohi. Isot koiratkaan eivät pahemmin hauku. Kai nekin ovat tottuneet. Kälyni chihu kuulemma tärisee todella pitkään järistyksen jälkeen, mutta se onkin todella herkkis, eikä sillä ole lauman tukea, koska se on ainoa koira.

  Adolfina: Kiitokset ja rapsut Hamletille :)

  Helistin: Ostin tuon Arabian kannun New Yorkista 20 dollarilla :D

  VastaaPoista