Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 26. marraskuuta 2011

Pussukat painoiksi

Chilessä ei myydä lainkaan pöytäliinapainoja - ainakaan en ole sellaisiin törmännyt kuuden vuoden aikana. Toin Suomesta verhonipsuja (niitäkään en ole täältä löytänyt), jotta voisin tehdä betonista kivoja painoja, mutten ole vielä päässyt niin pitkälle asti. Nyt kuitenkin pöytäliina liehuu tuulessa ja lentelee ympäri Peikkokukkulaa tai sitten yksi kulma läiskähtää suoraan soppalautaselle. Tänään sain siitä tarpeekseni ja mietin, miten voisin tehdä PIKAISESTI pöytäliinapainoja.


Keräsin tieltä sopivanpainoisia kiviä, kääräisin ne kankaaseen, kiristin nauhalla ja kiinnitin verhonipsut. Ihan hauskat näistä tuli!

Nyt pysyy Suomesta tuotu kerniliina (niitäkään ei saa täältä) aisoissa.
-
Olette tietysti huomanneet, että postaustahtini on harventunut. Se ei johdu pelkästään kiireestä, vaan seuraavasta: Latasin tämän postauksen kahta kuvaa nettiin KAHDEKSAN TUNTIA! Kyllä siinä bloggaustahti hidastuisi paremmisakin piireissä....

11 kommenttia:

 1. Söpöt on pussukat ja ihanan kesäistä toisessa kuvassa - täälläkin on tosi tuulista mutta myös tosi kylmää, ankeaa ja harmaata..

  Voi vitsi miten hidas netti, en ihmettele että vähän kestää laatia uusia postauksia! =D

  VastaaPoista
 2. Nyt tuli entistäkin hurjempi ikävä kesää... Täällä on niin ankeaa ja sateista, pimeää, märkää ja kylmää.... yyyh! Ihania tunnelmia siellä, teenpä heti kierroksen blogisi vanhempiinkin juttuihin!

  VastaaPoista
 3. Olisi se aika mukavaa , jos voisi juoda kaffetta tuon pöydän ääressä! Täällä kaivetaan jouluvaloja kaapin perältä ja vältellään katsomasta ulos harmaaseen sadepäivään.

  VastaaPoista
 4. kauniit liinan painot!

  Siis, kahdeksan tuntia... olet sinä sitkeä...minulta olisi kyllä jäänyt kuvat lataamatta...☺

  VastaaPoista
 5. Huh,kestääpä kuvien lataus! Laitatko muuten kuvat pienemmäksi ennen latausta,se saattaisi hiemam helpottaa..

  VastaaPoista
 6. Meinasin kanssa tulla kysymään, että lataatko kuvat täysikokoisena, vai pienennätkö ennen laittoa? Vaikuttaa latausaikaan huomattavasti :)

  Ootte muuten julkkiksia. Tänään tuli telkkarista Koirienturvakoti ohjelma Espanjasta ja jaksossa esiteltiin "Peikkokukkulalta Chilestä tullutta pakettia", missä oli chihuahualle merkkaussuoja sekä jotain tapettia? :)

  VastaaPoista
 7. Nyt Mia oikeesti pienennät niitä kuvia ennen latausta!!

  Hienot painot! Chilessä porukka ei kyllä tuntunut juurikaan syövän ulkona. Johtuneeko siitä ettei siellä tarvitse yrittää nauttia lyhyestä kesästä kaikin tavoin, kuten täällä.

  Onko teillä uusi pöytäkin?

  VastaaPoista
 8. Siis MITEN niitä kuvia pienennetään? Kaikki aina käskevät pienentää, mutteivät väännä rautalangasta sitä, MITEN se tehdään. En ole tähän mennessä löytänyt koneestani yhtäkään ohjelmaa, joka pienentäisi kuvia. Photobucketilla pienentäminen taas on järjettömän hidasta, koska siihenkin tarvitaan nettiyhteys.

  Miksei Picasalla voi pienentää kuvia?

  MNi: Tahtoisin nähdä itsekin sen osan, jossa näkyy merkkailuvyö, mutta nettiyhteytemme on liian hidas, joten en voi katsoa ohjelmaa netistä. Täytyy käydä jossakin muualla katsomassa se. Tapettia kuitenkaan en ole lähettänyt Espanjaan :)

  Tuulispää: Me syömme lounaan joka päivä ulkona näin kevätaikaan. Kesällä onkin sitten liian kuuma.

  VastaaPoista
 9. Tuulispää: Joo, pöytäkin on uusi. Teimme sen vanhasta rumasta ovesta ja nuo jalat ovat rakentamisesta jääneitä jämäpaloja :)

  VastaaPoista
 10. Hei, mä pienennän kuvat Picasalla! Siinä vaiheessa kun lähetän kuvat verkkoalbumiin, klikkaan siitä kohdasta nuolta missä on se kuvan lähetyskoko.. ja siitä valitsen sen keskikokoisen vaihtoehdon, siinä lukee että jakamiseen. Sieltä löytyis vielä yksi pienempikin vaihtoehto, siinä lukee että blogeille ja verkkosivuille. En ole sitä koskaan kokeillut, mulla ihan hyvin latautuu tolla keskikokoisella vaihtoehdolla. Kokeile ihmeessä!

  VastaaPoista
 11. Mia, ei se voi noin paljon hidastua, vaikka kuvat olisivat isoja. Minä käytän välillä varsin isoja kuvia.

  Adventti alkoi kauniisti ja kuten kuuluukin, kunnes tekniikkahelvetti taas kaatoi kaiken. Huomaa, että romahduksen jälkeen minulla nyt vaihtui myös meiliosoite.

  VastaaPoista