Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kälyni pieni puutarha ja muutakin

Kälyni on perustanut Peikkokukkulalle oman pienen puutarhan. Hän on istuttanut siihen kasveja, jotka eivät vaadi erityisempää huolenpitoa.


Hän pyysi, että laittaisimme hänen puutarhaansa yhden aurinkokennolampun iltoja varten.Nyt pienessä puutarhassa ovat kukassa tuollaiset hauskat kukat, joiden nimeä en tunne.
-
Tähän loppui Peikkokukkulan blogin hyväntuulinen postaus ja sitten mennään minun tämänhetkisiin oikeisiin tunnelmiini: Nyt tekee mieleni valittaa! Elämä Chilen maaseudulla ei ole aina helppoa ja joskus ottaa päähän vietävästi. Tänäkin aamuna yritin saada sähköpostiani avattua tunnin. Yhteys katkeili koko ajan. Kun lopulta pääsin postiin, en saanut viestejä auki. Kun lopulta sain viestin auki, en saanut vastattua. Olen aivan hirvittävän ärsyyntynyt nettiyhteydestämme ja sehän näkyy harvoista päivityksistäni. Maksamme tästä olemattomasta yhteydestä 40 euroa kuukaudessa, mikä on paljon enemmän kuin te siellä Suomessa yhteyksistänne maksatte, vai olenko väärässä? Ennen maksoimme 50 euroa kuussa ja silloin yhteys toimi hieman paremmin, mutta silloinkin saatoimme olla tunteja ilman yhteyttä joka päivä, eikä skype toimi ollenkaan, joten Suomeen ei voi soittaa, Youtubesta mies tahtoisi katsoa videoita, mutta kahden minuutin videota täytyy ladata kaksi tuntia...siis 50 EUROA KUUSSA JA ILMAN YHTEYTTÄ, EI SKYPEÄ EIKÄ VIDEOITA! Chilessä, jossa tavalliset ihmiset saattavat tienata kuussa 150 euroa. Tässä maassa todellakin riistetään ihmisiä!


-


Eikä tämän päivän potutus lopu pelkästään tähän nettiyhteyteen, joka on katkennut tätäkin postausta tehdessäni jo ainakin 10 kertaa. (Aloitin kuvien lataamisen eilen....) Kun pesin astioita (tietenkin kylmällä vedellä), hanasta loppui vesi! Niin tietenkin, olihan pyykkikone juuri toiminnassa samaan aikaan, olisihan se pitänyt muistaa, että kun vettä käytetään toisaalla, ei sitä voi toisaalla käyttää. No, onneksi on sentään pyykkikone, ettei tarvitse käsin pestä! Onni onnettomuudessa, väänsin hanan heti pois päältä ja vähän ajan päästä kun kokeilin, hanasta alkoi taas tulla vettä, sillä pesukone ei enää ottanut vettä. Tällä kerralla siis vältyin siltä, mikä minun opiti tehdä muutama päivä sitten...piti siis sammuttaa virta pääkytkimestä, kiivetä tikapuilla vesipumppuhökkelin sisälle, vääntää hampaat irvessä "painepallo" pois pumpusta, todeta, että vettä oli mennyt "painepallon" sisälle, irrottaa teflonnauha, laittaa uusi teflonnauha, ruuvata "painepallo" uudestaan kiinni vesipumppuun, kiivetä pois pumppuhökkelistä, nousta takaisin talolle, vääntää virta päälle ja TOIVOA, että pumppu pumppaa vettä ja sammuu itsestään muutaman minuutin päästä ja että hanasta tulee taas vettä! Ou jees, toimi! Sain kummallakin kerralla vesiongelman korjattua ja mies toi kaupungista uuden "painepallon", joten toivottavasti jatkossa ongelmia on hieman harvemmin veden suhteen. Jos en olisi saanut pumppuongelmaa korjattua, niin täällähän sitten olisi ollut yksin ilman vettä ja mahdollisuutta vetää edes vessanpyttyä.


-


Kaikenlaista muutakin olisi, mutten taida jaksaa valittaa tämän enempää. Lohdutukseksi katsoin juuri toiseen kertaan elokuvan Miss Potter (Beatrix Potterin rakkaustarina), jonka ystäväni ja ex-kollegani lähetti minulle joululahjaksi. Kyllä Englannin maaseutu on niin upeaa, että sanon ihan rehellisesti, että omaan makuuni Chilen maaseutu jää kyllä pahasti kakkoseksi. Englannin maaseudulla on niin upean vihreää ja siellä on ihania järviä. Täällä taas ei ole satanut moneen kuukauteen ja kaikki on kuollutta ja keltaista, höh!


-


No joo, on täälläkin kaunista, mutta eri tavalla. Tammikuu vetelee viimeisiään ja ensi kuu tuo kaksi ystävääni Suomesta tänne!

14 kommenttia:

 1. Sinne Englannin maaseudulle minäkin mielisin muutamaksi vuodeksi...

  Meillä maksaa nettiyhteys 40 euroa kuukaudessa. Minulla on ollut paljon teknisiä ongelmia ja jos kuolen ennenaikaisesti, kaikki tietävät miksi.

  VastaaPoista
 2. Oooh, sama juttu,verenpaine ja stressitaso nousevat vaarallisen korkeiksi heti aamusta....kiitos tekniikan!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin netti on ton 40 euroa, onnellisia ovat Suomessa ne, joilla on kaapeli, muut saa pulittaa hitaammista yhteyksistään. Mutta eipä täällä keneenkään palkkataso ole noin huono ja kyllä nettikin aika hyvin pelaa. Meitä on viime aikoina harmittanut talon yhtiövastikkeen nousu, 500 kuukaudessa vaikkei asunto ole suuri eikä mitään meihin vaikuttavia korjauksia ole tulossa...

  VastaaPoista
 4. Harmi noita teidän nettiongelmianne,voin kuvitella että potuttaa tuo hitaus. Minulla on 10 megan nopeus,josta maksan kuussa 30 euroa.

  VastaaPoista
 5. Nolottaa edes sanoa, että minä täällä Suomessa raivoan, jos kone hidastelee vähänkään tai youtube ei toimi yhtä sujuvasti kuin tv...

  Teillä on tällä hetkellä ainakin yksi asia kivempaa, nimittäin lämpötila. Meidän lämpömittari näyttää nyt -26,3 eikä kuulemma lauhdu ihan heti. Lapset menee pitkin seiniä, kun ei pääse purkamaan energiaa pihalle, koska posket paleltuu ja henkeen sattuu kun ikää ei ole vielä toisella edes kahta vuotta.

  Toivotaan, että joku keksii nettiyhteydellenne jotain, juttujasi on niin kiva käydä lukemassa!

  VastaaPoista
 6. Moi
  Olisiko kukkasi Soihtulilja. Yritin sitä itsekin nmimittäin kasvattaa, mutta en saanut näissä olosuhteissa kukkimaan.
  Joo, välillä on hyvä päästellä höyryjä, muakin pännii nää Suomen pakkaset.Tuntuu että miksi pitääkin elää tälläsessä pakastimessa.
  T:Päivi Hml

  VastaaPoista
 7. Kaunis piristys tuo kukka!
  Oi voi noita teidän vaikeuksia, täällä ei kannattais valitella mistään...
  Ihanaa kun saat suomi-vieraita ja mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
 8. Kukka on Kniphofia "Alcazar" eli soihtulilja suomeksi ja fackellilja på svenska. Kiva nähdä se noin luonnossa elävänä.
  Hiukan sitä lämpöä voisi tulla tänne Helsinkiin sieltä teiltä, kylmää on!

  VastaaPoista
 9. Paljon ne satelliittiyhteydet maksaa?

  VastaaPoista
 10. Hei ja terveiset Argentiinasta! Löysin blogisi sattumalta ja en millään malta lopettaa lukemista! Käsityösi ovat todella kauniita ja samastuminen ulkosuomalaisen asemaan on helppoa. Lisäksi olen jo nyt saanut monta vinkkiä ja taidan esim. yrittää tilata itselleni CountryLivingin. Mikä uskomaton hinta! Jännittävää on, että montako numeroa oikeasti tulee perille paikallisella postisysteemillä... Tsemppiä internetin kanssa ja kauniita kesäpäiviä sinne puolen rannikkoa! -Irina

  VastaaPoista
 11. Taidan vetää pohjat. Meille Sonera ystävällisesti laittoi ilmoituksen, että netin hinta nousee _70_ euroon kuussa. Huh. Otimme sitten kokeeksi mokkulan (tähän asti ne eivät ole toimineet) ja voi ihme, se toimii. Nyt hinta on tosiaan murto-osan tuosta huikeasta 70 eurosta ja netin nopeuskin nousi.

  Toivotaan, että siellä päässäkin ongelmaan tulisi ratkaisua.

  Tosiaan sieltä voisi hieman sitä lämpöä tulla tänne. Viikko on kärvistelty täällä -25--30 asteen pakkasissa. Lisäksi se taas kiristyy uudestaan, kun iloitsin jo lauhtumisesta. Minulla ei meinaa iho kestää pakkasta. Kosteuttavat naamiot, voiteet, hunajat sun muut ovat käytössä, mutta nahka vaan kutistuu (iho tosiaan tuntuu kuin se olisi liian nafti), kutisee, rapisee ja jopa halkeilee (kädet) kuivuuttaan.

  -Anki-

  VastaaPoista
 12. Empä taida enää kehdata hermostua jos täällä kone joskus on hitaanlainen...☺

  VastaaPoista
 13. Hei mulla on haaste sulle mun blogissa :)

  VastaaPoista
 14. ii: Yhtiövastike 500 euroa! Huh! Kuulostaa tosi paljolta.

  Yaelian: Me emme tiedä nopeuttamme, sillä sitä ei kuulemma voi toimistosta nähdä, vaan se pitäisi mitata paikanpäällä.

  Minna: Ei 36 plusasteessakaan ole hurraamisen aihetta :/

  Terhi ja Päivi. Soihtulilja, onpa nätti nimi!

  Tuulispää: Mitkä ihmeen satelliittiyhteydet? :o

  Irina: Tervetuloa uudelleenkin! Kiva saada lukijoita naapurimaasta :) Minulle tulee aina kaikki perille tänne. Country Living on halpa, mutta täytyy sanoa, että aika heikkotasoinen lehti. Ei siinä paljon ole katsomista. Paljon mainoksia.

  Anki: 70 euroa on kyllä paljon. Meilläkin on mokkula, tänne maalle ei mitään muuta saakaan.

  Mila: Käyn kurkkaamassa!

  VastaaPoista