Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Tärinää ja feriaaMeillä on taas maa tärissyt 5,8 richterin asteikolla. Se kuitenkin tuntui paljon voimakkaammalta ja syy siihen selitettiin uutisissa, mutten muista sitä...ajatukset ovat olleet aika lailla muualla kuin maanjäristyksissä. Tärinä kesti puolisen minuuttia. Talo rämisi ja lautaset kilisivät seinillä. Mitään kuitenkaan ei pudonnut hyllyiltä alas. Maanjäristyksen jälkeen tärisi vielä samana päivänä muutamia kertoja. Kälyni luona kerrostalossa olivat tavarat taas putoilleet hyllyiltä ja sähköt olivat menneet poikki. Kurjaa täällä on se, että maanjäristyksen aikana puhelinyhteydet katkeavat kokonaan. Ei pysty soittamaan ja kysymään, onko sukulaisilla kaikki hyvin.


Feria de Arte Popular on alkanut. Olin siellä muutaman päivän. Nyt työvuorossa ovat mieheni ja siskontyttö. Minä olen Peikkokukkulalla vahtimassa taloa ja koiria sekä tekemässä uusia myytäviä tuotteita.


Työntekoa täällä kukkulalla vaan haittaa se, että sähköt menivät poikki aamulla. En voi käyttää ompelukonetta enkä liimapyssyä, joita molempia tarvitsisin juuri nyt. En voi myöskään pestä värjäämiäni villoja, joiden pitäisi olla kuivia ja huomenna, jotta voin viedä ne feriaan! Toivottavasti sähköt tulevat nopeasti takaisin, jotta vesipumppu taas toimii ja jotta saan villat pestyä päivän aikana, jotta aurinko kuivattaisi ne nopeasti.


Kommenteissa on harmiteltu päivitystahtini hitautta. Olen pahoillani, mutta saattaa mennä monta päivää, ettei meillä ole riittävän hyvää nettiyhteyttä kuvien lataamiseen. Lisäksi feriakiireet ja muut jutut ovat vieneet paljon aikaa ja mielenkiintoa nettimaailman jäädessä kakkoseksi. Uskon asian korjaantuvan jossain vaiheessa.


Pysykää kuulolla :)

6 kommenttia:

 1. Hienoa kuulla, että siellä kaikki on ok.

  Ja tämä blogi on niin ihana, että tauotkin jaksaa, kun tietää, että jotain taas joskus tulee:)

  Venla

  VastaaPoista
 2. Voi kyllä me jaksamme täällä odottaa...☺

  VastaaPoista
 3. Joopa-joo, ei kannata täällä hermoilla, kun sulla siellä voi olla vaikka mikä tilanne...
  Toivottavasti ei tule enempää järistyksiä.
  Muistan kun asuin Keniassa vähän aikaa, sähköt oli päällä vaan muutaman tunnin illalla, generaattorin voimalla.
  Muuten asuttiin kaasuhellan ja kynttilöiden kanssa, vesi lämpesi(jos oli kuuma ilma!) pihalla suurissa peltisäiliöissä ja vaatteet pestiin käsin...
  Ei ollut nettiä, tv:tä ja radiostakin kuunneltiin sähisevää musiikkiaEuroopasta.
  No siitä on aikaa, viimeksi siellä ollessamme tv ja nettikin jo toimivat.
  Kaikkea hyvää toivottelen täältä -20C pakkasista!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä feriaan! Toivottavasti sait sähköt takaisin ja kaikki hommat tehtyä!

  VastaaPoista
 5. Älä hätäile hätäisten lukijoiden kanssa. Kyllä me jaksamme täällä odottaa kuulumisiasi. Emme vaan aina ymmärrä, kuinka erilaista siellä elo voi olla kuin täällä koto-Suomessa. Täällä ihana kevättalvinen pakkanen - siellä lienee kaunein kesäaika. Hyvä molemmat - nautitaan!

  T. A, V ja P (joka on saanut ensimmäistä kertaa seurustella tyttökoiran kanssa eli jälkikasvua odotellaan).

  VastaaPoista
 6. Hyvännäköinen myyntipöytä.
  Kuulolla pysytään :)

  VastaaPoista