Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 19. marraskuuta 2012

Terveellisempää Coca-Colaa (!)


Kaverini alle kaksivuotiaalle lapselle tarjotiin Cokista täällä Chilessä. Kaveri sanoi, ettei hänen lapselleen saa antaa Coca- Colaa, koska se ei ole terveellistä. Cokista tarjonnut nainen sanoi: ” Mutta tämähän on lightia!” Chilessä kuvitellaan, että light-tuoteet ovat terveellisempiä kuin ei-lightit. Täällä on ihan tavallista, että pikkulapsella on tuttipullossa voimakkaan väristä keinotekoisesti makeutetta mehua tai että tällä on kädessään pieni limsapullo.

Minä pyysin ravintolassa juomaksi jotakin hiilihapotonta. Sanottiin, että heillä on ainoastaan hiilihapollisia juomia, mutta voisin varmaankin ottaa Coca Cola Zeron....just joo!


Mutta kyllä Cokis johonkin muuhunkin käy kuin herkutteluun. Oletteko tietoisia siitä, että ripulissa on hyvä juoda cokista, josta on huilutettu hiilihapot pois? USA:ssa apteekissa kehotettiin ostamaan mieluummin Cokista kuin pahanmakuista suola-sokeri -ripulijuomaa.
 
---
 
Cokis-tarjottimet ovat keittiöni koristeena. Ne ovat 50- tai 60-luvulta. Peltiastia taas on ihan uusi.
 
---
 
P.S. Edellisen postauksen pömpelistä tulossa lisää juttua pian!

10 kommenttia:

 1. Minusta aika järkyttävää antaa ihan pikkulapsille virvoitusjuomia.Tuo Cokiksen yhteys ripuliin on kyllä tiedossa,mutten ole koskenut virvoitusjuomiin vuosikausiin.Kivat Cokis-koristeet!

  VastaaPoista
 2. Cokis on hyvaa kanan marinointiin!

  VastaaPoista
 3. Mun lapsi oli viikko sitten ripulissa ja apteekkari neuvoi myöskin antamaan cokista. Ekan kerran sain tälläisen ohjeen meillä päin. Yleensä paikalliset nimenomana välttää hapollisia juomia vatsataudin aikana ja ovat ihmeteleet jos minä olen antanut lasten juoda silloin vaikka fantaa. Kaikki suomalaiset lapset varmasti ovat saaneet lapsena oksennustautiin Jaffaa :)

  Muuten meillä limut kuuluvat vain juhliin tai jos käydään ravintolassa syömässä eli erikoistapauksiin. Kotiin ei limppareita osteta. Lapset kertovat, että moni kaveri tuo kouluun ruokailuun litran cokiksen ruokajuomaksi joka päivä!!

  VastaaPoista
 4. Kiinnostuin. Miksi mahatautiin kokista? Sehän on pelkkää sokeria. Minä keittelen aina itse sen sokeri-suolajuoman, joka on aina se ensimmäinen, joka pysyy sisällä. :)

  VastaaPoista
 5. Mä kuuntelin just radiosta ohjelmaa, jossa siivousalan ammattilaiset kehuivat cokista siivousvälineenä. On kuulemma yksi tehokkaimmista pinttyneen lian irroittajista :) Ja puhuivat ihan tosissaan! Esim. vanhat vessanpyntyt, hanat ja lavuaarit saa kuulemma Colalla kiiltämään...Jäin vain miettimään, että mitähän se sit tekee suolistolle...

  VastaaPoista
 6. Olimme viettämässä koti-iltaa naisten ja hiljattain vuoden täyttäneen lapsen kesken. Pikkuinen söi vapaasti sipsejä, äitinsä tyrkytti järkiruokia ja nokkamukissa oli Spriteä. Äitinsä mukaan Kokista hän ei saa, koska siinä on kamalaa kofeiinia. Mietin itsekseni, että paljonkohan tuo yksittäinen asia painaa kaikkeen siihen saakka syötyyn rasvasuolasokeriroskaan mennessä! Koulutettujen tai hyväosaisten kohdalla tilanne on onneksi usein erilainen.

  VastaaPoista
 7. Itselläni oli kerran sellainen kausi, että aloin juomaan janooni joka päivä näitä keinotekoisia sokeriliemiä ja lisäksi innostuin enemmän saunomisesta. En muista aikaa, mutta aloin saamaan allergisia iho-oireita.Oireet pahenivat ja aloin olla kutiavien punaisten näppylöiden vallassa.Pääsin testiin ja oireet tunnistettiin punajäkäläksi.Mietin kovasti syytä ja lopetin virvoitusjuomien nauttimisen.Aloin voitelemaan kutiavia paikkoja kermalla.Ihottuma alkoi häviämään ja parani kokonaan ja on pysynyt poissa jo yli kaksikymmentä vuotta.

  VastaaPoista
 8. Rakastan cokista, mutta olen vähentänyt hurjasti sen juomista viime vuosina. Muita paheita ei sitten olekaan ;) Kerran synnytyksen jälkeen sain juoda sitä (ja kahvia) mielinmäärin sairaalassa, koska sain postepiduraalipäänsäryn. Kofeiini kuulema nopeuttaa aineenvaihduntaa myös epiduraalitilassa, jolloin tihkuva reikä umpeutuu nopeammin. -silmis

  VastaaPoista
 9. Minä myös olen aina ihmetellyt mistä tuo cokiksen juottaminen mahatautisille oikein perustuu. Näin äkkipäätään uskoisin että ainoat asiaan vaikuttavat aineet ovat siinä sokeri ja kofeiini, jotka saavat aikaan olon paranemista.

  Lisäksi se kai maistuu lapsille, eli kun on tuttu maku, juoman saa helpommin alas.

  VastaaPoista
 10. Hei! jostain luin, että syy Jaffan tai jonkun muun hapollisen juottamiseen oksutautisille on se, että oksennus tulisi helpommin alkuvaiheessa kun maha on kipeä... hapottomana varmaan toimii myöhemmässä vaiheessa paremmin :-)

  VastaaPoista