Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 10. marraskuuta 2012

Vaatteita pienelle pojalle

Pientä poikaa on lahjottu Suomen suunnasta. Ystäväni lähetti pojalle luomupuuvillasen t-paidan ja kesätossut. Mehän olemme menossa kesää kohti, joten vaatteet ovat ajankohtaiset. Minusta tuo turkoosi on ihanan pirteä pojalle! Chilessä on tuon väristä Smurffi-jäätelöä ja se minulle tulee mieleeni, kun katson noita tossuja :) Isomummi Suomesta lähetti pojalle Sophie-kirahvi-helistimen. Se onkin pojan ensimmäinen helistin. Emme ole ostaneet hänelle vielä yhtään leluja.
 

Pojun isotäti perheineen lähetti kustavilaisen Merineuleen t-paidan. Kuvaan laitoin myös itse ompelemani trikoohousut.


Isomummi lähetti Peikkokukkulan Prinssille prinssibodyn ja neulehousut ensi talvea varten.


Minä tilasin Huuto.netistä Snoopy-kesäpaidan. Se on kyllä vielä ihan liian suuri. Vaikka pojan pituus onkin 60 cm, hänelle ovat melkein kaikki vaatteet liian suuria, sillä hän on niin hoikka.


Concepcionin kauppakeskuksesta GAPin kaupasta löysin poikavauvojen puolelta kivan bodyn. Tyttövauvojen puolelta löysin siihen sopivat pilkulliset housut. Eikö poika voi käyttää pilkullisia vaatteita?
 
 
Samasta liikkeestä ostin myös suloisen nallebodyn.


Pojalle on kyllä vaikeaa löytää kivoja vaatteita. Tyttöjen vaatteita on täällä tosi paljon. Kauppojen tilasta 4/5 on tyttöjen vaatteita ja 1/5 poikien vaatteita ja nekin ovat yleensä tosi tylsiä ja "peruspoikamaisia". Täytyykin säästää rahaa, jotta voi sitten joskus Suomenreissulla ostaa pojulle kivoja vaatteita!

10 kommenttia:

 1. Kivoja vaatteita on posti kuljettanut ja itsekin sieltä olet löytänyt. Hyvin passaa pojallekkin pilkkupökät :)

  Seija

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen garderobi taitaa prinssillä jo olla.

  VastaaPoista
 3. Ihania vaatteita prinssille.Niinhän se on Suomessakin että tytöille on valikoimaa paljon enempi kun pojille.Pilkkupöksyt käy oikeen hyvin pojillekin.

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita ja tuo prinssi-body on aivan super söpö:)

  VastaaPoista
 5. Heips, ajattelin kysäistä, miten vauvan nimeäminen siellä päin tapahtuu, onko kastejuhlaa vai pitääkö lapsen nimi olla jo heti syntymän jälkeen päätettynä (niin kuin Pohjois-Amerikassa). Valtaväestö taitaa olla katolilaisia Chilessä?
  Terkkuja:), Lotta

  VastaaPoista
 6. Kolmen (jo aikuisen) tytön äitinä jaksan aina ihastella poikien vaatteita. Aivan ihania olet saanut ja löytänyt. Pilkulliset ovat mitä hauskimmat ja sopii mainiosti pikku prinssille :)

  VastaaPoista
 7. Miksi on erikseen tyttöjen ja poikien vaatteet?

  VastaaPoista
 8. Lotta: Nimi annetaan yleensä jo ennen syntymää. Me pidämme kuitenkin kiinni suomalaisesta traditiosta, jonka mukaan nimi sanotaan ekan kerran ristiäisissä. Sitä kyllä pidetään täällä tosi outona. Ei meitä oikein ymmärretä ja nimeä tivataan joka paikassa. Kaikkiin virallisiin paikkoihin nimi täytyykin sanoa, mutta yritämme pitää sen salassa sukulaisilta.

  Valtaväestö on katolilaisia. Lapsi saatetaan kastaa vasta 2-8-vuotiaanakin. Pikkuvauvojen kastaminen on paljon harvinaisempaa kuin Suomessa.

  Anonyymi: Chilessä on tosi tarkasti eroteltu tyttöjen ja poikien vaatteet. Kerran tahdoin katsella pikkuliikkeessä tyttöjen puolella olevaa haalaria. Kun myyjä kuuli, että katselin sitä pojalle, hän ei suostunut näyttämään sitä! Olin ihan pöyristynyt!

  VastaaPoista
 9. Mina en ainakaan ole loytanyt Suomesta mitaan kivoja pojan vaatteita ja jos jossain onkin,niin tosi kalliita.
  En yleensakaan tykkaa suomalaisista lastenvaatteista,silla ne on niin kirjavia ja kuviollisia..
  Mina kerroin lapsen nimen heti,kun oltiin se hanelle paatetty.Minusta olisi ollut tosi outoa olla kutsumatta lasta heti omalla nimella ja jotenkin salata sita sitten muilta.
  Meilla lapsen nimi olikin joko heti synnarilla valmiina tai paatettiin muutaman paivan sisalla...

  VastaaPoista