Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Taaperolle kannettava DVD-laite vai tabletti?


Pyydän jo valmiiksi anteeksi, jos käytän väärää terminologiaa. En kertakaikkiaan ole hyvä näissä elektroniikka-asioissa! Siksi tarvitsenkin teidän neuvojanne. Toivottavasti nämä kysymykset eivät ole aivan idioottimaisia. 

Tahdon hankkia Dominicille (1,5v.) kannettavan DVD-laitteen tai tabletin. Lennämme Suomeen joskus koneilla, joissa ei ole henkilökohtaisia tv-ruutuja. Lentoja meillä tulee yhteen suuntaan yli 20 tuntia plus lentokenttäodottelut. Lisäksi Dominicille myös paluumatka Concepcionista Peikkokukkulalle tuntuu aina olevan tylsää. Myös pitkiä automatkojakin on suunnitteilla. Häntä pitää viihdyttää kaikilla tavoilla ja antaa koko ajan syötävää, jotta hän pysyy tyytyväisenä. Uskon, että Muumit ja Tomi Traktorit voisivat viihdyttää häntä reissuilla.

Nyt en kuitenkaan osaa päättää, kumpi toimii tässä tarkoituksessa paremmin: kannettava DVD-laite vai tabletti.

Kyselin näiden hintoja ja ominaisuuksia. Chilessä halvin tabletti maksaa noin 60 euroa, eli saman, minkä kannettava DVD-laite. Mielestäni taaperolle riittäisi halvin tabletti, ei olisi suurta harmia, jos se hajoaa tai häviää.

DVD-laitteen saa autoon etupenkkiin kiinni, niin että takapenkkiläinen voi sitä katsoa. Saako tabletin sillä tavalla?

DVD-elokuvia saa ostaa joka paikasta edullisesti. Levy vaan laitteeseen ja pojalla on uutta viihdykettä. Miten tablettiin saa elokuvia?

Sen tiedän, että DVD-elokuvat voi laittaa muistitikulle ja katsoa (joillakin) tableteilla, mutta kuulemma yhteen muistitikkuun ei monta elokuvaa mahdu . Tulee aika kalliiksi ostaa ensin niitä elokuvia ja sitten lisäksi vielä muistitikkuja (n. 10 e/kpl)  kaikille elokuville. Sitten on vielä se ylimääräinen työ siirrellä niitä. Mihin elokuvat silloin laitetaan, kun tablettiin ei saa kytkettyä muistitikkua? DVD-laitteen kanssa tämä olisi helpompaa.

MUTTA nyt tulee asia, josta en ymmärrä mitään. Saako netin kautta jotenkin ostettua/ladattua elokuvia tablettiin? Onko se kallista? Onko se vaikeaa?  Onko siellä "kaikki" elokuvat, kuten Muumit ja Tomi Traktori ;) Säilytetäänkö ne ostetut elokuvat tabletin muistissa vai netissä? Miten monta kertaa ostetun elokuvan voi katsoa? Voiko suomalaisia ja muita lastenelokuvia ostaa myös Chilessä vai onkohan niissä jokin maarajoitus? Miten monta elokuvaa tabletin muistiin mahtuu, jos ne sinne pitää tallentaa?

Miten kauan DVD-laitteen akku kestää? Miten kauan tabletin akku kestää?

Tiedän, että tabletin etu olisi se, että sinne saisi ladattua jotain lastenpelejä, mutta pelaavatko alle 2-vuotiaat ihan oikeasti tietokonepelejä?

Olisin TODELLA kiitollinen, jos joku vääntäisi rautalangasta tai selittäisi asian omenoilla ja päärynöillä, kuten Chilessä sanotaan. Myös teidän omakohtaiset kokemuksenne aiheesta kiinnostavat.Silloin kun tämä kärrynpyörä on tehty, ei ole tarvinnut pähkäillä elektroniikkakysymyksiä!

43 kommenttia:

 1. Meidän pojilla oli pienenä (alle 5 vuotiaana) käytössä kannettava DVD. Tosin silloin ei ollut edes tabletteja myynnissä :) Oli hyvä laite juuri auto- ja lentomatkoille, mekin nimittäin asuimme 'jumalan selän takana' maailman laidalla ja lentomatkat Suomeen kestivät 22 tuntia ja DVD oli hyvä viihdykeapu. Mutta silloin piti kantaa leffat mukana erikseen.

  Nyt nuorin on 5v ja lapsilla tabletti käytössä. Erikseen emme leffoja kuljeta nykyään mukana vaan lapset katsovat suomalaisia ohjelmia netistä. Googleen vain hakusanoiksi Aku Ankka, Tomi Traktori tai mitä haluaa ja netistä löytyy :) Tabletille saa myös tallennettua leffoja. Nyt kun lapset osaavat itsekin kirjoittaa niin osaavat hakea ohjelmia netistä itsekin googlella.

  Millaisia nettiliittymiä teillä on siellä Chilessä saatavilla? Itse varmaan ostaisin tabletin, koska sillä pääsee katsomaan myös netistä suomalaisia ohjelmia, Pikku kakkosta jne. eli tarjonta monipuolisempaa kuin pelkästään DVD leffat. Kotikäytössä pitäisi kuitenkin erikseen DVD soitinta. Eli molemmat hankkisin, koska sillä tavalla lapsi myös kuulisi monipuolisempaa suomen kieltä. Kokemuksesta tiedän, että parin vuoden päästä teilläkin todennäköisesti espanja ajaa kovaa vauhtia suomen ohi ja saat tehdä töitä tosissaan, jos haluat että Dominic haluaa ja pystyy puhumaan lauseita suomeksi :D Siksi siis panostaisin siihen, että hän kuulee mahdollisimman monipuolista suomen kieltä jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiiko netti myös lentokoneessa? Voiko suomalaisia lastenohjelmia tosiaan katsoa muuallakin kuin Suomessa? Ainakin monissa YLE:n kuunnelmissa on maarajoitus.

   Meillä on kotona DVD-laite, josta näytän suomenkielisiä lastenohjelmia lähes joka päivä juuri kielen takia.

   Poista
 2. Olen yhtä ulalla kuin Miakin, mutta ei kai lentokoneessa ole nettiyhetyttä niiden leffojen katselua varten, jos hankkii tabletin?

  VastaaPoista
 3. Ostaisin varmaan tabletin, tosin en ehkä halvinta. Kannattaa varmaan kiinnittää ainakin huomiota tabletin tallennustilan suuruuteen, jos on tarkoitus ladata siihen matkojen ajaksi katsottavaa. Ohjelmia voi varmaan ladata kotona netistä tabletille (en vaivautuisi käyttämään muistitikkuja) tarpeen mukaan. En tiedä, saako tabletille koodattua leffoja esim. kotona DVD-soittimesta jonkun piuhan avulla? Luulisi, että sellainenkin onnistuu. Leffojahan voi sitten tallentaa myös vaikka johonkin iCloud-palveluun tai vastaavaan, josta sitten siirtää tabletille aina tarvittava määrä ohjelmia tarpeen mukaan. Kannattaa ehkä ennen hankintaa kokeilla etsiä netistä niitä latauspalveluja ja tutkia, mitä siellä on, mihin hintaan ja kuinka helposti ne latautuvat. Youtubessahan on tavaraa pilvin pimein lapsillekin, niitä voisi ainakin katsoa sitten kotona ja muualla, missä on netti. DVD-soittimella moinen ei onnistu.

  VastaaPoista
 4. Tablettia suosittelisin, jos nettiyhteydet pelaavat... tablettien muistit itsessään ovat yleensä kohtuupieniä (osaan saa muistikortin). Nettiyhteyttä tarvitsevat esim.yle areena, youtube joista helposti löytyy varmasti lastenohjelmia. Itsellä (tosin aikuisena) aktiivikäytössä on Netflix, jota matkoilla katselen tabletilta.

  DVD:n siirtäminen tabletille vaatii tietokoneen jolle ohjelma tallennetaan ja käänntetään tabletin ymmärtämään muotoon (vaatii kovalevytilaa ja aikaa mutta sinänsä aika helppojuttu, ohjeita löytyy netistä). Jos tablettiin voi laitta muistikortin niin siirtäminen on sen kautta helppoa.

  Mutta reissukäytössä saattaisi vielä ihan kannettava DVD-laita olla vielä hyvä. DVD-levyjä kun on helppo ottaa mukaan (usean cd:n kotelo on kätevä).

  Tableteille kyllä löytyy taaperopelejä, piirtämisohjelmia yms.

  Yksi asia mitä kannattaa varmaan myös vertailla/miettiä on akun kestot, jos joutuu olemaan ilman sähköpistoketta. Tableteissa on isoja eroja myös tässä.

  Pääseekö siellä liikkeissä kokeilemaan laitteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on yleensä todella huonoa ja ammattitaidotonta asiakaspalvelua, joten en uskalla sen varaan jättää. Kyllä laitteita saa jossakin kokeilla, mutta pitäisi myös olla joku, joka selittää asioita. Täytyykin siis katsella myös akkujen kestoa, tuota en ajatellut, että niissä on eroja.

   Poista
 5. DVD-soittimellahan voi katsoa vain niitä DVD:itä. Tablettiin voi ladata erilaisia lastenpelejä, kuten mainitsit. Alle 2-vuotiaille sopivia pelejä löytyy pilvin pimein. Tablettiin saa myös esimerkiksi Netflixin (n. 8e/kk ainakin Suomessa), missä on paljon kivoja lastenohjelmia ja -elokuvia, myös aikuisille ;) Joihinkin tabletteihin saa muistikortin, siis samanlaisen kuin esim. kameraan. On myös piuhoja, joilla voi siirtää koneelta tabletille. Ainakin Suomessa myydään myös tabletillekin telineitä (jos minkälaisia...) automatkoja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netflix? Täytyypä tutustua tuohon. Kannattaako Netflix ostaa, vaikka on niitä Youtubea yms. Onko Netflixissä enemmän? Toimiiko Netflix myös lentokoneessa? Mitä jos on huono ja hidas nettiyhteys, toimiiko Netflx?

   Poista
 6. Kiitos teille vastanneille...mutta en kyllä vieläkään tiedä, kumpi kannattaa hankkia. Meillä on huono nettiyhteys Peikkokukkulalla. Pystynköhän sitten lataamaan tabletille mitään elokuvia? Entä toimiiko nettityhteys lentokoneessa?

  VastaaPoista
 7. No niin, nyt tuli tutkittua ainakin Netflix. Se ei sovi meidän käyttöömme. Tässä hyvin tietoa asiasta: http://www.digitoday.fi/viihde/2012/10/18/naita-16-asiaa-et-tiennyt-netflixista/201240166/66

  Ei toimi lentokoneessa. Ei voi tallentaa ohjelmia. Emme saa suomalaisia ohjelmia katsottua Chilessä.

  VastaaPoista
 8. Pikkulapsillehan on omat tablettinsa.En tiedä voiko sellaiseen ladata leffoja mutta tietokoneestahan voi siirtää tiedostoja tablettiin eli leffojakin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli jos koneellanne on piirrettyjä leffoja,niin piuhan avulla voi niitä siirtää tablettiinkin.,Itse olen sitä mieltä että tabletti on tänään parempi vaihtoehto.

   Poista
  2. Eli siis esim. ensin YouTubesta Tomi Traktori tietokoneelle ja siitä sitten piuhalla tablettiin? Onnistuukohan lataus huonolla nettiyhteydellä...

   Poista
 9. Youtube ohjelmia, jos haluat tallentaa niin siihenkin löytyy ohjelmia. Mutta Youtube on periaatteessa suoratoistoa eli vaatii sen nettiyhteyden. Isossa osassa lentokoneita ei nettiyhteyttä taida edelleenkään olla.

  Teille voisi olla parempi tuohon katselu hommaan se DVD-laite juuri tuon nettiyhteyden vuoksi.

  Suomessa sanoisin, että suoraan tabletti, nettiyhteys kun toimii käytännössä joka paikassa tarpeeksi hyvin (3G/4G yhteys).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatketaans vielä...

   DVD-levyt voit "ripata" tietokoneella ja siirtää sitten tabletille. Linkissä (http://www.download.fi/cd_dvd/dvd_rippaus/) muutamia tälläisia ohjelmia. Riippuu tabletin muistista, kuinka montaa levyä mahtuu tablettiin. Lisää muistia voi helposti saada, jos on muistikortille paikka (useaan tablettiin ei usbmuistitikku sovi suoraan, vaan vaatii sovittimen).

   Netissä olevat Youtube, yle areena yms, vaatii nettiyhteyden (ohjelmia ei voi suoraan ainakaan ladata koneelle).

   Poista

 10. Hei vain! Meidan perhe on matkustellut paljon ja juurikin pitkia lentoja. Myos lentoasemilla on tullut vietettya tuntikaupalla aikaa - riippuen paikasta odotteleminen terminaaleissa/portin tuntumassa voi olla lapselle hyvin tylsaa, joten me ollaan raahattu mukanamme seka kannettavaa dvd-soitinta etta iPadia. Ainakin meilla on Padi ollut todella, todella ahkerassa kaytossa heti kun sellainen hankittiin. Ja padiin saa oikeasti erinomaisia sovelluksia kaikenikaisille lapsille, vaikkapa interaktiivisia kirjoja, helppokayttoisia peleja, musiikkia ja kaikenlaista kivaa. Oman kokemuksen perusteella tabletti on mahtava vekotin, kun se on oikea viihdykeaarrearkku yksissa, kevyissa kansissa. Meilla tosin kielena on englanti ja sita myoten valikoima sovelluksia huikea verrattuna vaikkapa suomenkielisiin lapsille suunattuihin sovelluksiin. On myos paljon sovelluksia, joissa kielella ei ole niin valia, esimerkiksi Toca Bocalla on erittain viihdyttavia "peleja", joissa kieli on taysin sivuosassa. Muksun ollessa pienempi myos DVD-soittimella oli kayttoa matkan varrella ja usein halusi katsella monta kertaa samaa piirrettya niin, ettei edes kannattanut ottaa mukaan isoa leffavalikoimaa, mutta siinakin tuli vastaan soittimen akun kesto.

  VastaaPoista
 11. Lastenlapsillani on ollut jo vuosia DVD laite kovassa käytössä pitkillä automatkoilla ja lennoilla lomalle. Autossa molemmille on oma ruutu takapenkillä ja aika menee vallan rattoisasti.
  Suosittelen siis DVD laitetta, leffoja siihen saa lähes jokaisesta paikasta, Suomesta ja Chilestä.

  VastaaPoista

 12. Ai niin! Piti mainita sellainen juttu kannettavasta DVD-soittimesta, etta niissa, samoin kuin televisioon kytkettavissa soittimissa on yleensa koodattuna vain tietyn alueen levyjen toistomahdollisuus. En ole kyennyt purkamaan tata koodia, tai vaihtamaan kannettavaa soitinta koodittomaksi viela tahan mennessa ja se on ollut ainakin meilla joskus porun paikka. Kokemusta on Sonyn ja Philipsin DVD-soittimista. Sen sijaan kotisoittimen olen kylla saanut vaihdettua koodittomaksi, ohjeita loytyy paljon netista. Eli kannettava dvd-soitin ei siis pysty toistamaan kaikkien alueiden DVD-levyja. Esimerkiksi meilla soitin on ostettu USA:sta, eika silla pysty katsomaan Suomesta eika Aasiasta ostettuja levyja. Tietaakseni on kuitenkin erikseen olemassa koodittomia dvd-soittimia, mutta tasta en ole ihan varma, enka siita, ovatko ne esimerkiksi kalliimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomesta ostetut levyt ovat toimineet Chilestä ostetussa dvd-laitteessa. Läppärini ei suostu näyttämään kaikkia levyjä. Outoa.

   Poista
 13. Meillä on molemmat sekä tabletti että dvd, tosin olemme ajoittaneet toistaiseksi ajot neidin päiväuniaikoihin ja sitten minä olen viihdyttänyt tytärtämme takapenkillä tai asuntoauton asunto-osassa (istuimessaan on täälläkin) lukien ja leikittäen. Pelejä en arvosta itse ja vastikäänhän tuosta nettipelaamisesta ja ruutuajasta ylipäänsä alle kolmivuotiailla oli kovasti täällä Suomessa juttua (Hasse ja Linnea Karlsson muun muassa ottivat kantaa tähän).

  Dvd-laitetta puoltaa se, että sen saa helposti sekä etu- että meidän tapauksessa takapenkkiin (tyttäremme matkustaa näin puolitoistavuotiaana vielä selkä menosuuntaan) kiinni, eikä se ole riippuvainen nettiyhteydestä, mikä perifeerisen sijaintimme vuoksi on vain hyvä. Virranhan kannettava dvd saa autosta, eli tupakansytyttimen kautta, joten akun kestosta ei tarvitse huolehtia, paitsi auton akun ;D. Tämän ikäiset (1-2 vuotiaat) eivät jaksa vielä valtavia aikoja keskittyä, eikä heillä tarvitse olla arsenaalia dvd-leffoja. Itselläni on muutama Maisa-dvd (näissä useita lyhyitä jaksoja) tytärtä varten ja niitä hän on hetken katsonut kotosalla ihan vain testimielessä.

  Kannettavan puolena on tosiaan "monipuolisuus", jos siis arvostaa muun muassa pelejä lapsenvahtina ja omia surffailumahdollisuuksia. Meillä tabletti kulkee reissussa mukana, koska etsimme sillä itse mm. yöpaikat, suunnittelemme reittejä, katsomme missä nähtävyyksillä kävisimme jne. Eli reissaamme asuntoautolla euroopassa etsien yleensä edellisenä iltana seuraavan yöpaikan. Varmasti tulee aika, kun tabletti kiinnostaa tytärtämmekin ja saattaa toimia hänen hetkellisenä viihdyttäjänään. Toistaiseksi meillä viihdyttäjän viran on hoitanut se uni ja äiti.

  Koska me siis asumme Suomessa sen verran periferiassa, eikä meillä ole (vielä???) valokuitua nopeuttamassa yhteyksiä, emme ole testannet näitä netin leffavuokraamoita. Toisaalta jo Katsomo ja Areenakin takkuavat tiettyyn aikaan, niin voisi olettaa leffojen latailun olevan tuskaista.

  Terveisin Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tabletti olisi monipuolisempi ja sen hankkiminen tulee ajankohtaiseksi varmaan pian itsellekin. Tuo dvd-laite kiinnostaa kuitenki pojan viihdyttäjänä tässä vaiheessa helppoutensa takia.
   Minua kiinnostaisi kovasti lukea tietoa alle 3-vuotiaiden ruutuajasta. Itse en pidä tv:stä enkä peleistä, mutta ilman nettiä en voisi olla. Toivon, ettei poikani vietä liikaa aikaq ruutujen ääressä. Hankalaa, kun isänsä pitää tv:tä auki koko ajan.

   Poista
 14. Meillä kannettava dvd soitin (kylläkin jo 2 vuotta vanha versio) ei tykkää tärinästä tiellä ja tahtoo koko ajan jumittaa. Ja todella herkkä jos levyissä on naarmuja.
  Voisiko lentojen ajan, kun nettiyhteyttä ei ole, tehdä tabletilla muuta, kuten sinne ladattuja pelejä jne. Tiedän perheitä joissa lapset saavat vapaasti käyttää tablettia, kun siinä ei ole nettiyhteyttä, eli jo laitteella olevia pelejä jne. Mielestäni DVD on turha, parin vuoden päästä ette sitä enää tarvitse. Ääntä ei tahdo saada tarpeeksi kovalle että kuuluisi autossa kunnolla, ja näytöt pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, mistähän tuollaisen voisi tietää ostovaiheessa, että onko kovin tärinäherkkä.

   Poista
 15. Suloinen Domsku :)
  Kaunis tuo luontonne siellä. Jokaikinen pv käyn katsomassa blogisi ja nämä instagramiin tulevat kuvat ihana asia. Seija

  VastaaPoista
 16. Suloinen Domsku tarkoitin Instagramin kuvaan jossa toppapuku päällä'. En silti lisännytkään kommenttia sinne koska en halua käyttää facebookia eikä mulla ole noita muita kommenttireittejä. Seija

  VastaaPoista
 17. Ja siis lisään ja korjaan vielä omaa tekstiäni sen verran, että tarkoitin monipuolisemmalla laitteella tietysti tablettia en kannettavaa dvd-laitetta. Meidän kannettava dvd on ostettu vuonna 2008 ja lapset 3-16-v (olemme siis myös tukiperhe, vaikka itsellä ei ole kuin tuo taapero) ovat katsoneet sillä toooodella paljon (ainoa miinus on nyt jo tosiaan riittämätön akku, mutta virran saa siis tupakan sytyttimestä). Ostimme laitteen Saksasta ja oli silloin olevinaan hieman parempi malli, jossa on myös tv. Periferiasijaintimme tarkoittaa myös näitä sorateita nimismiehen kiharoineen, eikä laite ole meillä koskaan jumittanut, ei niiden eikä minkään muunkaan vuoksi. Toisille voi äänirauhan (koska meillä ääntä tuossa riittää) taata nappikuulokkeilla, jos takapenkillä matkustaa vaikka nukkuvia dvd:n katselijoiden lisäksi. Eli vielä summa summarum: päädytte mihin tahansa, ostakaa kunnollinen. Toisaalta voihan olla, että nykyisin tehtävät vermeet ovat sitten samaa laatua kuin tämän päivän kännykät.

  -Anu

  VastaaPoista
 18. Olen nähnyt mainoksia erityisesti lapsille suunnitelluista tapleteista.Luulisin olevan sopivia.Täällä Suomessa osataan liikkeissä neuvoa.

  VastaaPoista
 19. Mun mielipide on se että pienelle lapselle riittää dvd soitin. Meillä on ollut käytössä pidemmillä automatkoilla kahdella näytöllä varustettu versio (kolmelle lapselle) ja hyvin on toiminut. Mitään tablettia en matkakäyttöön edes harkitse koska näen mielessäni mikä meidän tapauksessa "hieman" tempperamenttisen väsyneen matkaajan reaktio on jos/kun täällä Suomessakin netti pätkii kesken ohjelman... tai kun vahingossa koskee tabletin näyttöön väärin ja "homma menee sekaisin"... Isompi lapsi joka osaa ehkä jo lukea ja kirjoittaa tai ainakin olla kärsivällisempi, hyötyy mielestäni enemmän tabletin monikäyttöisyydestä. Mutta nämä tosiaan henkilökohtaisia mielipiteitä... (ja myönnän lievästi vastustavani nykyaikaista tyyliä jossa edes aikuiset eivät voi hetkeäkään olla toimettomana vaan heti on löydyttävä tabletista tai kännykästä viihdykettä...) :)

  t.Anu nro2

  VastaaPoista
 20. Sanoisin myos, etta halvahko DVD-soitin toimii pienelle lapselle hyvin. Me olemme lentaneet naita 10-12 h lentoja monta vuotta ja soitin on pelastanut monta matkaa. Tabletin kanssa olen huomannut etta nettiyhteyden kadottua hiljenevat monet sovellutukset ja ohjelmien katselu ei onnistu. Soitin on meilla yleensa kestanyt 3-4 tuntia, joten olen rajannut sen kayton kriittisiin hetkiin. Vara-akku on ollut mukana ja soitinta on sitten tarpeen mukaan latailtu lentokentalla odotellessa. Tabletti on minun mielestani myos hyva sitten kun lapsi on vahan isompi ja osaa kayttaa enemman eri ohjelmia.

  VastaaPoista
 21. Täällä myös yksi, joka on täysin peukalo keskellä kämmentä nykyajan viihde-elektroniikan kanssa. Meillä on 1 v. 8 kk. ikäinen tyttö joka ei viihdy lainkaan autossa, joten jotain oli keksittävä. Meillä on tabletti, mutta emme halunneet ottaa siihen erikseen nettiyhteyttä kun kotona on jo kiinteä taloyhtiön liittymä. Päädyimme siis ostamaan kannettavan dvd-soittimen, maksoi jotain 60€ luokkaa. Soittimessa oli mukana teline jolla koko hässäkkä kiinnitetään penkin selkänojaan. Kotelossa kulkee mukana muumeja, teletappeja ja suurena suosikkina titi-nallea. Matkanteko on nyt helpompaa potenssiin sata, eikä ole tarvinnut taistella nettiyhteyksien tai tiedostojen siirtojen kanssa. :) Dvd-soitin toimii myös hyvänä viihdykkeenä esim. hotellissa ja siitä ovat serkutytöt katsoneet porukalla leffoja reissussa ollessamme. Lämmin suositus siis "vanhanaikaiselle" soittimelle :)

  VastaaPoista
 22. Kiitokset kaikille hyödyllisistä vastauksista ja kommenteista! Olen kallistumassa tässä vaiheessa dvd-soittimeen. Ei tarvitse latailla mitään. Levyjä saa edullisesti kaikkialta. Tabletin hankin pojalle vaikka parin vuoden päästä, kun saa siitä enemmän irti.

  VastaaPoista
 23. Älkää unohtako äänisatuja. Meillä autossa lapset 8-17v ja kuuntelemme koko perhe. Esim muumit, saariston lapset ja monet runot. Seuraavalle pitkälle matkalle Harry Potter äänikirja. Itse kuuntelen paljon äänikirjoja.

  VastaaPoista
 24. Mistähän niitä äänikirjoja saisi Chilessä? 1,5-vuotias ei vielä jaksa kuunnella äänikirjoja, mutta myöhemmin varmasti. Itse olin Suomessa niiden suurkuluttaja, mutta nyt Chilessä en saa niitä mistään. Netin harvoilla äänikirjoillla tai kuunnelmilla on usein maarajoitus. Joskun löydän jotakin kuunneltavaa, mutta ääni katkeillee jatkuvasti huonon nettiyhteyden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaisesti katsoin, että esim http://www.adlibris.com/fi/promotion2.aspx?page=mp3_fi&gclid=CPi_hYOT6L0CFYELcwod_XcAJA myy äänikirjoja. Kirjat ladataan omalle koneelle ja siitä voit siirtää esim. kännykkään. Jos englanniksi haluaa kirjoja kuunnella niin audible.com tilausta kannattaa harkita. Audiblessa kiinteällä kuukausi hinnalla saa ostaa kerran kuukaudessa yhden kirjan ja muista saa jonkin verran alennusta.

   Poista
  2. Kiitos näistä tiedoista! Englanniksi en varmaan jaksaisi keskittyä kuuntelemaan, kun teen aina samalla muita juttuja, mutta suomeksi tykkäisin kovasti. Sitä vaan mietin, miten lauatus onnistuu huonolla yhteydellä.

   Poista
  3. Elisa Kirjasta https://kirja.elisa.fi/aanikirja löytyy myöskin paljon äänikirjoja.

   Poista