Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 10. luukku


Suihkulähteemme lumme teki ensimmäisen kerran kukat! Se on kasvanut lammessa jo kaksi vuotta ja nyt se teki kolme kukkaa! Ostin valkoisen lumpeen, joka oli edullisin, mutta kuten näette, olen vahingossa saanut järjettömän kalliin pinkin lumpeen! Kun ostin kasvin, ei ollut niiden kukkimisaika.


Lampemme kalat käyttävät lumpeenlehtiä päivänvarjoina.


Iso valkoinen karppi Reina Blanca vilahtaa tässä kuvassa lumpeen vieressä.

11 kommenttia:

 1. IHANA! Rakastan lumpeita. Tuo punainen on ihan huippukaunokainen!!!

  VastaaPoista
 2. Ompa kaunis ja komian värinen.

  VastaaPoista
 3. Ja hei, aivan uskomaton veden väri.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis kukka! Mutta miksi tuo vesi on niin vihreää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi näyttää kuvissa vihreämmältä kuin oikeasti on. Musta pohjamuovi saattaa muuttaa väriä. Mutta ei se vesi täysin puhdasta oikeastikaan ole. Olen kertonutkin vesipulastamme, joten emme voi vaihtaa vettä. Kalojen takia sitä ei muutenkaan voisi vaihtaa kaikkea kerralla. Poistamme kerrallaan vain puolet vedestä ja lisäämme puhtaan veden vanhan "päälle". Kalat ja kasvit ovat pärjänneet näin. Yritimme tehdä vedensuodattimenkin, mutta se ei toiminut. Täältä ei saa ostaa niin isoja suodattimia, että ne kävisivät lampeen.

   Poista
 5. Kauniin värinen lumme! :) Saakohan siellä "Blue Pond Dye"`? Sellaisella saa estettyä algaen http://info.organicpond.com/pond-dye-pond-dyes/ joka tukehduttaa kasvit ja kalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti saa, mutta tutustun silti linkkiin ja alan kysellä.

   Poista
 6. Nuo lumpeenkukat ovat ihania! Ihan samoja on myös monessa ekologisessa altaassa Tel Aviviissa.

  VastaaPoista
 7. Hei. Löysin sattumalta sun ihanan blogin. Etsin ulkosuomalaisten blogeja kun itsekin olen sellainen. Paras ulkosuomalaisen blogi tähän mennessä. Terveisiä Saksasta.

  VastaaPoista