Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 28. joulukuuta 2013

Ai miten niin riehaannuimme?

Chilestä (ainakaan Concepcionista) ei normaalisti löydä puisia junaratoja, joten toin Brion junaradan Suomesta. Kuitenkin nyt joulun alla törmäsin tällaiseen ämpäriin - olihan se ostettava! Hintakin oli kohdillaan.

Sitten viikko ennen joulua menimme outlet-myymälään Los Angelesiin ja sieltä mieheni löysi ihmeeksemme tällaisen - olihan sekin ostettava! Hintakin oli taas kohtuullinen. Toki mietimme, pitäisikö se säästää vaikka seuraavaan jouluun, kun Dominic on vielä niin pieni, mutta kun meidän teki itse niin kovin mieli leikkiä isolla junaradalla, niin päätettiin pistää sekin kuusen alle! 

Tässä vaiheessa jo vähän nolottaa, mutta tunnustetaan nyt sekin, että tuli vielä hankittua ihan liian kallis paketti rataosia. Tämä kyllä johtui siitä, että tämän paketin löysin ennen noita kahta edullisempaa. Tämän paketin radat ovat todella hienoa vaaleaa, kestävää ja hyvin hiottua puuta, tasokkaampaa kuin Brion radoissa (voiko se olla mahdollistakaan?)

Eikä tätä höyryveturia voinut vastustaa! Siinä on valo ja ääni ja se liikkuu raiteilla vetäen perässään puisia junavaunuja. Poikamme on vasta alle 1,5-vuotias, mutta junaratoja hänellä on nyt isojen poikien malliin :) Kyllä tämä vaihe elämässä on ihanaa, kun saa hankkia lapselleen viattomia kivoja leluja. Miten sitä sitten kaikenmaailman ipodien, pelien, elokuvien, ja musiikkien perässä pysyykään joidenkin vuosien päästä? Olkoon se aika vielä hyvin kaukana!

Emme hankkineet pojalle yhtään muovikrääsää duploja ja yhtä playmobil-pakettia lukuunottamatta, eikä niitä ehkä lasketa krääsäksi? Pojan Chilen kummi ei lainkaan aliarvioinut poikamme älynlahjoja, vaan antoi Dominicille yli 7-vuotialle tarkoitetun hienon lego-paketin. Osat ovat niin pieniä ja ohjekirjoja on neljä kappaletta, että ehkäpä kuitenkin se paketti laitetaan syrjään odottamaan poikasemme kasvamista :)

Dominicin mieluisin lahja oli höyryveturi! Sen kanssa ajeltiin myös raiteiden ulkopuolella patterit tyhjiksi jo ensimmäisenä päivänä!

10 kommenttia:

 1. Pieni rata on pienelle miehelle mieleinen...:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä nuo puiset junanradat ovat investoimisen väärtti. Jos saat varjeltua, ettei poika keksi piirrellä ratoihin värikynillä, niin niissä riittää leluja myös tuleville sukupolville. (Toki säilyvät piirreltyinäkin, mutta harmittaa katsella.) Kyllä meilläkin oli tuo vaihe, että piti ostaa ratoja reilulla kädellä, mutta kyllä kannatti. Rataleikissä viihtyy vanhempikin lapsi+ lattialle istumaan taipuvat aikuiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä aikuisilla on ainakin ollut tosi hauskaa :D Ja täytyypä tosiaan varoa värikyniä.

   Poista
 3. meilläkin on ollut paljon noita juna ratoja ja junia,brioa biltemaa ja ikeaa ja kaikki on toiminut hyvin,kaksi poikaa leikki meillä niillä ja nyt siskon poika jatkaa leikkejä ja hyvin kestää..meillä on jo pojat isoja ja hankkimisen vaikeus oli jo kova..nauttikaa tästä ihanasta ajasta!(lapset onneksi kasvaa silmien alla ja me siinä mukana..ei se onneksi yhdessä yössä tapahdu!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö niissä Ikean radoissa se "uloke" ole muovinen? Joissakin radoissa näin muovisen osan ja niistä en tykännyt. Minäkin kuulin, että Biltemasta saisi edullisemmin radan osia. Ehkä joitakin erikoisosia voisin tuoda Suomesta.

   Poista
  2. Muistaakseni ei ollut,ihan Samantyyppisiä on olleet.biltemasta ostettiin silta osia yms erikoisia ja hyvin kävi yksiin..

   Poista
 4. Hyvät investoinnit olet tehnyt. Puiset junaradat ovat pienelle pojalle parhaat. säilyvät hyvänä pitkään. Yleensä junaradat kiehtovat myös isompiakin kaksilahkeisia:)

  Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä minä olen innokkaampi junien kanssa leikkijä kuin mieheni - ainakin toistaiseksi :)

   Poista
 5. Mä rupesin keräämään Brion puisia junaratapaketteja melko pian vakuituisen työpaikan saatuani. Ostelin osia silloin tällöin palkkapäivinä. Jossain vaiheessa menin naimisiin ja sain kaksi poikaakin. Tukholman reissuilla käytiin Stor och Liten -lelukaupassa ostamassa joitain erikoisosia. Yllättävän vähällä käytöllä junat olivat. No nyt on vanhempi poika juuri tulossa isäksi, saas nähdä kuinka tämä tuleva lapsenlapsi junarataan suhtautuu?

  VastaaPoista
 6. Oho, aloit ostaa ratoja, vaikkei sinulla ollut lapsia :O Se olikin kaukonäköistä :) Harmi, jos radat eivät olleet kovassa käytössä, kun olit niitä niin rakkaudella ilmeisesti hankkinut pitkin vuosia.

  VastaaPoista