Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisemme kärsimysnäytelmä

Ei vain PITKÄ perjantai...vaan PITKÄ koko seuraava viikko! Havaitsimme nimittäin aamulla ensitöiksemme, että meillä ei ole vettä. Olimme menettäneet tankeista 1800 litraa vettä. Meille tuotiin eilen 1200 litraa ja 600 litraa olimme säästäneet viime viikolla. Olimme siis hyvällä mallilla. Tänä aamuna hanoista kuului vain pihinä. Minne 1800 litraa on voinut häippästä yön aikana? Ette usko! Se on hävinnyt KAIVOON. 


Meillä on sellainen vesisysteemi Peikkokukkulalla, etteivät minun maisterinaivoni pysy perässä. Mieheni insinöörinaivot ovat kehitelleet niin monimutkaisen vesisysteemin tänne, ettemme koskaan voisi vuokrata tätä paikkaa kenellekään (ellei vesiasiaa olisi yksinkertaistettu sitä ennen!) Meille siis tulee vesi taloon kahdesta eri tankista, joihin toiseen tuodaan hätäapuvesi Yumbelista ja toiseen tulee kuistimme katon sadevesi . Tähän aikaan vuodesta sentään sataa silloin tällöin, joten tankkiin todellakin tulee joskus vettä. Lisäksi meillä on yksi likaisempi sadevesitankki, hätävarana vessaa varten, sekä normaalit sadevesitynnyrit.

 Chilessä syödään pitkäperjantaina vain kalaa ja merenherkkuja.

Taloon tulee vesi  myös porakaivosta. Tämänhän on meidän suurin ongelmamme. Tätä osaa Chileä on vaivannut jo viisi vuotta kuivuus ja myös kaivomme on lähes kuivunut.  Tämän vuoksi käytämme kaivovettä vain ruuanlaittoon ja juomiseen. Yumbelista tuotavaa vettä käytämme kaikkeen muuhun. 

 Tämän systeemin takia meidän täytyy käynnistää ja sammuttaa koko ajan sähköpumppua, availla ja sulkea erilaisia hanoja ulkona jne. Nyt kuitenkin yksi osa porakaivon pumppusysteemistä on hajonnut ja sen takia tankista onkin valunut vesi kaivoon. Kaivosta se on imeyttynyt tietenkin maaperään, niin ettei meillä ole kaivossa yhtään enempää vettä kuin ennenkään. Kunnan hätäapuvettä meille tuodaan vasta ensi viikon perjantaina.

 Onneksi meillä on sadevettä kolmessa tynnyrissä ja yhdessä tankissa, niin saadaan tuotua ämpäreillä vesi vessaan. Tiski- ja pesuvedeksikin sadevesi käy. Juomavettä saamme ehkä kaivosta, jos se pikkuosa suostuu toimimaan sen verran, että vesi tulee kaivosta ylöspäin, eikä vain alaspäin.


Meidän pääsiäisemme kärsimysnäytelmä.

 Onneksi muut asiat täällä ovat hyvin! Aurinko paistaa ihanasti viileinä päivinä. Sadekuurot ovat saaneet ympäristömme viheriöimään. Täällä on taas ruohoakin! Talviot ovat nostaneet nuupahtaneet lehtensä ja ne oikein kiiltävät syysauringossa. Luonto tuoksuu ihanalle. Fenkolit ovat aloittaneet uuden kasvukautensa. Pääskyset livertävät kattomme yllä. On kaunista.

 Käly tuli meille viettämään pääsiäistä. Hän on tottunut ainaiseen vesiongelmaamme, joten hänelle ei tuota ongelmaa ämpärin kanssa vessaan meno ;) Dominic rakastaa sitä, kun kummitäti tulee leikkimään ja etenkin hemmottelemaan häntä. Normaalit säännöt eivät päde. Mehua, leipää ja hedelmiä saa milloin vain, eikä normaali ruoka juuri maistu.

 Äsken tässä kävi yksi maestro tekemässä kustannusarviota uuden kevyttakan/kamiinan asentamisesta olohuoneeseen. Asennutamme entistä isomman olohuoneeseen ja tuo pieni laitetaan lämmittämään keittiötä ja työhuonetta, ettei tarvitse käyttää sitä inhottavaa kosteaa haisevaa kaasulämpöä.

Kuistimme pylväissä kiipeävässä sinisateessa on jo keltaiset lehdet. Pian se joutuu heittämään nekin pois ja viettämään talven paljaine oksineen. Keväällä sitten upeat siniset kukinnot täyttävät oksat ja sitten vasta puhkeavat lehdet. 

Ihanaa pääasiäisen aikaa Peikkokukkulalta teille kaikille lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Eipä noita teidän ongelmia tule täällä meillä, kun kaikki toimii.
  Namibiassa oli usein sähkökatkoja,joten siellä tuli tutuksi se, että aina ei voi tehdä ruokaa, mennä nettiin ja kulkea pimeässä Afrikassa miten sattuu.
  Toivotaan teille pikaisesti vesivarastoja! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunista teillä siellä on!
  Toivotaan, että saatte pian taas vettä ....hanastakin..:) Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Vesipulasta huolimatta, Hyvää Pääsiäistä!!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihan virityksiltä, mitä oma ex aina viritteli. Jonkin sortin Pelle Peloton oli, yhdistettynä McGyveriin :-D Sinulle on muuten blogitunnustus täällä http://cagetiger.blogspot.fi/2014/04/the-sweetest-blog-ja-ehka-myos-hitain.html toivottavasti et pahastu.

  VastaaPoista
 5. Harmillisia nuo vesiongelmat teillä! Mukavaa Pääsiäistä kaikesta huolimatta! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista