Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 12. toukokuuta 2014

CHAI!

Olen addiktoitunut chaiteehen. Sattumalta löysin Chai Latten (teejuoma) marketista kansainvälisestä hyllystä. Laatikossa on kymmenen pussia, jossa on jauhetta. Vesi kaadetaan jauheen päälle ja juomasta tulee hyvin makeaa ja mausteista. Se on kuin kaakaota. Ensimmäiset kerrat, kun join chai lattea, meinasin itkeä, kun niin hyvää se oli! Viime kesänä Suomessa äidillä oli todella hyvää intialaista teetä sellaisessa kapselikeittimessä. Olisin voinut juoda sitä kuppikaupalla, mutta pidättäydyin yhdessä per päivä, sillä minua kauhistutti sekä jätteen määrä että hinta. Siinä intialaisessa teessä oli paljon samaa makua kuin tässä chai lattessa. Nyt olen ostanut chai lattea monta paketillista ja olen jo sen verran tottunut makuun, että enää ei sentään itketä, vaikka se hyvää minusta onkin. Jos ei tykkää makeasta, niin sitten tämä ei ole oikea valinta.

Kiinnostuin chaista sen verran, että etsin reseptejä netistä. Aloin keittää itse chaiteetä kokonaisista kardemumman ja tähtianiksen siemenistä, mustapippurista, neilikoista, kanelitangoista ja kardemummasta sekä mustasta teestä. Kerran laitoin vaniljatankoakin joukkoon, mutta vaniljan maku peittyi muiden alle niin paljon, että se oli mielestäni kalliin vaniljatangon hukkaanheittämistä. Sähkövatkaimella vispasin lämpimän maidon joukkoon. Join myös ilman maitoa.

Nyt löytyi marketista helpotusta. Liptonilta oli tullut chaitee. Ei tarvitse enää olla koko ajan keittelemässä mausteita. Lipton kelpaa, kun ei ehdi ja jaksa tehdä kaikkea alusta saakka itse.

Oletko sinä juonut chaita? Tykkäätkö?

7 kommenttia:

  1. Hei, tämä oli tosi mielenkiintoinen postaus..ja hauska ...kun sua ihan meinasi alkaa itkettää!! Toivoisin löytäväni tuota teetä täältä Suomesta. Itse joudun aamulla ensin juomaan teetä ja sitten myöhemmin kahvia. Teen pitää olla hyvää ja mielenkiintoisen makuista, olen vähän koukussa Keisarinmorsiammeen vaikka en tiedä josko lienee esanneista tehtyä!? Mutta tämä Chai Latte täytyy nyt jostain saada käsiini. Kiitos! Mukavaa uutta viikkoa...Hgissä sataa vettä ja edelleen on melko koleaa...kesää odotellessa!

    VastaaPoista
  2. Suomesta saa joistakin paikoista sellaista maitojauhetta sisältävää chailatte-jauhetta. On vaan niin kovin sokeripitoista myös, ettei sitä voi edes harkita ostavansa. Liian hyvää ja tulisi juotua liikaa :D Pitääkin tuota mausteiden keittämistä kokeilla joskus...
    En ole varmaan ennen koskaan kommentoinutkaan, mutta jonkin aikaa olen blogiasi seuraillut. Olen mahdollisesti itse lähdössä syksyllä työharjoitteluun Chileen, joten mielenkiinnolla luen elämästäsi siellä :)

    VastaaPoista
  3. Laitan vinkin: tämä bloggaaja osaa tehdä hyvää chaiteetä. Osoite http://krishnanen.vuodatus.net

    VastaaPoista
  4. Keväiset terveiset Pirkanmaalta! :)
    Hahaa! Päästiinpäs aiheeseen! ;)
    Juurikin join tuossa chai lattea. Olen ostanut irtoteenä jo kauemman aikaa, hauduttelen ja juon vähälaktoosisella maidolla (joten hieman makea) mutta ilman sokeria. Ostin omani viimeksi paikallisesta Valintatalosta (!!). Laitan tähän vielä linkin, niin tiedätte mitä hakea ja voihan tuosta nettikaupasta tilaillakin! :)

    http://www.forsmantee.fi/shop/index.php?gid=1

    Mukavia päiviä teille sinne kauas! :)

    Terkuin KR, teefanaatikko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa KR! Pitipä sattua, olen myynyt monta vuotta Forsmanin teetä opiskeluaikoina. Käynpä ostamassa sitä entisestä työpaikastani, kun tulen Suomeen :)

      Poista