Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kirjoja vintiltä

Kävin kaivelemassa kirjalaatikoitani Aurajoenrannassa mummon vintillä. Sieltä meinaan raahata Chileen joitakin kirjoja, joilla on ollut ja on merkitystä elämässäni.

Pikku prinsessa upposi täysillä pikkutytön romanttiseen mieleen. Mitenköhän monta kertaa Shirley Templen tähdittämä Pikku prinsessa -elokuva tuli katsottua vhs-videolta? Olen lukenut kaiken Tove Janssonin kirjallisen tuotannon ja soisin, että muutkin tuntisivat häneltä muutakin kirjallisuutta kuin muumit.

                                        

Olin himopartiolainen yli 10 vuotta. Partiolaulut tuli veisattua niin, että sanat osasin ulkoa. Nyt kuitenkin kaipaan muistin virkistämistä. Voimme Dominicin kanssa laulaa yhdessä. Toinen laulukirja on isänäitini. Hän lauloi siitä mökillä. Voin tapailla säveliä pianolla ja muistella jo unohtuneita säveliä.


Hyppelihiiri oli äitini lempikirjoja tämän ollessa pieni. Tämän kirjan sain äidiltäni ollessani lapsi. Viidakkokirja oli yksi lempparini. Siitä on sivutkin irti, vaikka kuulemma kohtelin aina nätisti kirjoja.


Vintiltä löytyi myös vanha paperinukkeni ja sille piirtämäni lisäpuvustot.


Koirien Kalevalan sain vuonna 1992 isovanhemmiltani. Tein tuohon aikaan lukiossa tutkielmaa, jossa vertailin Kalevalaa ja lapsille kirjoitettuja Kalevala-versioita. Koiramäen lapset kaupungissa olen saanut isältäni vuonna 1983. Dominic sai ensimmäisen Mauri Kunnaksensa viime kesänä serkultaan. Domsku tykkää jo kovasti katsella sen kuvia. Nyt saamme kaksi kirjaa lisää kirjahyllyymme Peikkokukkulalle.

 

4 kommenttia:

 1. Monta minunkin suosikkiani noissa kirjoissa! Olen niin iloinen, että omistakin lapsistani on kasvanut kirjojen ystäviä; ne antavat niin paljon lisää elämään :) Ja oi, paperinukkien aika oli ihanaa, vieläkin muistan ne monet puvut, jotka tuli suunniteltua ja leikit leikittyä!
  Mukavaa lomanjatkoa!
  -tuuli

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kivaa, että aarteesi ovat tallessa! Minullakin on muutama laspusuden tärkein kirja yhä, mutta yksi satukirja on kadonnut. Siinä oli maailman kauneimmat kuvat ja minua ihan alkaa ahdistaa aina, kun ajattelen, ettei sitä enää ole.

  VastaaPoista
 3. Uskon, miltä sinusta on tuntunut, kun pääsit vanhojen kirjojen ääreen.

  Jos jostakin saat käsiisi Richard Scarryn Iloisen autokirjan, niin siitä Domsku saisi pitkäksi aikaa mieluisaa katseltavaa. Ainakin meidän poika piti kirjan pienistä kuvista, kun oli hieman vanhempi kuin Domsku. Googlettamalla näkyy, minkätyylisiä kirjan kuvat on.

  VastaaPoista