Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Tule Turun keskiaikamarkkinoille!

Turun keskiaikaiset markkinat alkavat huomenna torstaina. Ne kestävät neljä päivää. Torstaina ja perjantaina markkinat ovat avoinna klo 12-20 ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 12-18. Tule moikkaamaan minua. Muista kertoa, kuka olet, sillä vaikka sinä "tunnet" minut, minä en tunne sinua.

Maalasin eilen pellavakankaalle tuon tekstin. Sen yritän ripustaa kojuuni. Voit sen avulla suunnistaa luokseni. Olen ravintola Teinin oven läheisyydessä. Paikalla on 99 muuta käsityöläistä ja ruoantarjoajaa. Kaikki käsityöt ja ruoat on tarkkaan raaditettu, eikä tapahtumaan ole hyväksytty muovirihkamaa, ei edes kertakäyttöastioina. Voit syödä herkkuja kaalinlehdiltä tai tuohenpaloilta.


Myös pukeutumiseen saimme tarkat ohjeet. Pelkäsin jo, ettei pukuni kelpaa, sillä se on enemmän aatelisen kuin käsityöläisen asu. Sain kuitenkin luvan pukeutua tähän. Näet tapahtumassa varmasti hienosti tehtyjä asuja. Minun on tällainen kompromissi, kun piti käyttää mahdollisimman ohutta kangasta, jotta se mahtuisi matkalaukkuun, eikä painaisi paljon. Muitakin kompromisseja asussani olen käyttänyt, mutta kyllä siitä ihan kelvollinen tuli. Kavensin huomattavasti hihoja, jos muistat alkuperäisen version tästä koltusta. Päähän laitan hiusneuloilla pellavahuivin.

Kojustani löytyy mm. kymmeniä erilaisia ritareita.

Olen tehnyt joitakin rintamerkkejä.

Prinsessat ja prinssit ratsastavat ratsuineen avainnippuusi tai laukkuasi koristamaan.

Linnapussukan sisältä löytyy kolme keskiaikaista hahmoa vaikkapa leikkeihin.

Jääkaapinoveen voit hankkia keskiaikaista porukkaa.

Kivisiä riipuksia minulla on vain muutama.

Osan tuotteista olen jo pakannut pusseihin, mutta osa on vasta tekeillä. Kyllä on kiirettä piisannut, kun on lomailun lisäksi pitänyt ehtiä valmistella markkinoille lähtöä. No, sen teen, minkä ehdin, muuta ei voi. Kojussani on muitakin tuotteita kuin tässä postauksessa esitellyt. Lisää voi käydä katsomassa www.avaintenvartija.com. Tuotteet ovat kyllä oikeasti nätimpiä kuin kuvissa, joten kannattaa tulla markkinoille, jos liikut Turussa päin.

 

6 kommenttia:

 1. Olen tulossa! Yritän kehdata esittäytyä :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten hienoja juttuja olet valmistanut! Ei taideta päästä mukaan tällä kertaa. Olemme käyneet monta kertaa syysmatin markkinoilla Espoossa. Ne ovat oikein hauskat.
  Hyviä messuja!

  VastaaPoista
 3. Valitettavasti en pääse markkinoille, mutta laitathan kuvia kojustasi, puvusta yms.
  Kivoja markkinapäiviä sinne Turkuun!
  Eeva

  VastaaPoista
 4. Auto hajosi, enkä pääse tulemaan. Harmittaa :/

  Upealta näyttää sun kojun antimet. Nauti keskiaikamarkkinoista!

  VastaaPoista
 5. voi kun pääsisi! Toivon , että kauppa käy! Laitahan kuvia tapahtumasta! t Minna P
  ja kiva avaimenperä kotona

  VastaaPoista
 6. Heh, aukeni blogisi nimikin nyt minulle! Jään seuraamaan ;)

  VastaaPoista