Lähikaupan pinaattiletutkin muuttuvat gourmeeksi, kun niitä saa riittävän harvoin. Hmmm, taisin syödä niitä viimeksi kymmenisen vuotta sitten, kun vielä asuin Suomessa. Dominic tuossa vieressäni vetelee myös niitä masuunsa tyytyväisenä. Fetajuusto ei saanut pojan hyväksyntää, eikä myöskään sienisalaatti. Kiitos kommenttilootaan tulleesta reseptistä! Minä kuitenkaan en meinaa alkaa tehdä sienisalaattia itse, sillä Citymarketista saa ihan hyvää. Ainekset taitavat olla ihan samat kuin lukijani antamassa reseptissä. Näin lukeepi purkissa: Smetana-sienisalaatti: haaparousku, kangasrousku, osterivinokas, herkkusieni, smetana, sipuli, mustapippuri, suola. Tämä on huomattavasti parempaa kuin pikkukauppojen isojen tehtaiden vastaavat.
Dominic on aivan rakastunut kirsikkatomaatteihin. Hän voisi syödä kerrallaan rasiallisen, jos antaisin.
Turussa sataa ja minä olen käyttänyt aamupäivän keskiaikahyypiöiden maalaamiseen. Kuten moni teistä on jo kysellytkin, osallistun tosiaan Turun keskiaikamarkkinoille parin viikon päästä. Näenköhän monta lukijaani siellä?
Nautinnollisia hetkiä, suomalaisten herkkujen parissa! Tepa Seinäjoelta
VastaaPoistaNo kylla tuo sienisalaatti kelpaisi mullekin, sellaista ei taalta saa! Pinaattilettuja teen taalla itse, ystava lahetti postissa lettupannun aikoinaan, sellaisiakaan kun ei ole vaan pelkkia crepepannuja ja eihan ne isot maistu samalle. Nauttikaahan Suomesta!
VastaaPoistaTodella mukava kuulla, että osallistut Turun Keskiaikamarkkinoille! :) Nyt en ole siellä muutamaan vuoteen käynyt, mutta aiemmin se oli vuosittainen traditioni, jossa vietin 3päivää!
VastaaPoistaYhden päivistä vietin siskonpoikani kanssa, joka viihtyi markkinoilla tunteja! Niin taistellen kuin kädentaitajien työskentelyä ihastellen! Ja tosiaan, kun ikää alkoi tulla sen verran ettei enää taistelemaan mennyt, niin kädentaitajien työskentely kiinnosti! Tuo päivä oli selkeästi meidän juttu. :) Ehdottomasti koitan tulla tänä vuonna käymään! Terkuin pinaattilettujen tosiystävä! ;)
Sitten nähdään!
PoistaNo nähdään! Mä oon siellä joen toisella puolen, käsityöläismarkkinoilla :)
VastaaPoistaHei joo, unohdin sanoa edellisessä kommentissa, että joskus isojen kauppojen irtomyynnistä saa kyllä oikeasti hyvää sienisalaattia. Se on tosiaan ihan eri juttu kuin ne eineshyllystä löytyvät, joissa on ilmeisesti(?) majoneesia, joka ei sovi omasta mielestäni yhtään sienisalaattiin. Moneen muuhun tarkoitukseen kyllä. Einessalateeissa on myös minun makuun ihan liikaa kastiketta ja aivan liian vähän sieniä. Makuasioita tietenkin.
VastaaPoistaOlipas hyvä idea yhdistää pinaattilätyt ja sienisalaatti - kiitos vinkistä! :))) Ja hyvää loman jatkoa!
Lidlistä muuten saa Kartanon metsäsienisalaattia, joka maistuu ihan oikealta sienisalaatilta. :)
PoistaKiitti vinkistä, täytyy kokeilla!
PoistaEikö Chilessä ole kirsikkatomaatteja? Alunperinhän kirsikkatomaatteja viljeltiin Chilessä ja Perussa,mutta ne kai eivät olleet niin kauhean maukkaita silloin,ja täällä Israelissa niistä kehitettiin sitten sellaisia millaisia ne nykyään ovat.Mukavaa loman jatkoa!
VastaaPoistaIsoista marketeista saa kirsikkatomaatteja, mutta ne ovat niin hirvittävän kalliita verrattuna tavallisiin tomaatteihin, jotka taas ovat Chilessä tosi halpoja, joten kirsikkatomaatteja tulee ostettua tosi harvoin.
PoistaSiskoni asuu Turussa. Jos han on silloin siella eika maalla, toivottavasti tulee kaymaan. Vinkkaan hanelle sinusta.
VastaaPoistaHei, miksi et anna Dominicin syödä kirsikkatomaatteja niin paljon kuin haluaa??
VastaaPoistaPelkään, että ovat liian hapokkaita, jos pieni mies vetää kerrallaan rasiallisen.
PoistaTulen myös moikkaamaan. Keskiaikamarkkinat on todella kiva tapahtuma, toivottavasti sää suosii :)
VastaaPoistaKirjottelin tuossa taannoin, että olen syksyksi menossa Chileen työharjoitteluun. Nyt selvisi, että minne, paikan nimi on Curacautín, joissain Temucon lähellä. Onko sulle tuttua aluetta?
Tunnen jonkin verran aluetta, mutten varsinaisesti Curacautinia. Tervetuloa markkinoille ja Chileen!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista