Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 9. syyskuuta 2014

Chiloen maissi

Oletteko nähneet viininpunaista maissia? Nämä viininpunaiset maissintähkät ovat Chiloen saarelta Etelä-Chilestä. Suomalainen Chilessä asuva ystäväni istutti muutaman saamansa maissinjyvän ja sai sadoksi chiloelaista maissia.


Hän istutti myös tavallista maissia, ja kuinkas siten kävikään?


Tuli tällaisia värikkäitä koristeellisia maisseja!


Tänä vuonna ystäväni tietää istuttaa Chiloen maissit ja keltaiset maissit hyvin kauas toisistaan, etteivät ne sekoitu. Onhan tuo erikoinen Chiloen maissi säilyttämisen arvoinen juttu!

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista nähdä muunkinlaista maissia kuin aina vain keltaista. :)

  VastaaPoista
 2. Maistuuko punainen erilaiselta?
  Ihan tyhmä kysymys, mutta lähteekö maissi kasvamaan yhdestä yksittäisestä palasesta, jonka tuosta maissitähkästä erottaa? Jos ei korjaa kaikkia tähkiä, loput jäävät maahan ja kasvavat seuraavana vuonna?
  Terveiset sateisesta Viikistä, Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole maistanut punaista, täytyykin kysyä kaveriltani. Maissi lähtee kasvamaan yhdestä maissinjyvästä. Täytyypä kysyä tuota toistakin kysymystäsi kaveriltani.

   Poista
 3. mielenttöman naköisia nuo sekasikiöt! onko maussa eroja?

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköisiä! Eräs puutarhuri kertoi varttaessaan koristeomenapuuhumme oikean omenapuun oksia; miten taitavia intiaanit aikoinaan ovat olleet kasvien viljelyssä: maissikin on saatu kasvamaan kaksivärisenä, mutta siten, että värit ovat jakautuneet tasaisesti, joka toinen on ollut eri värinen :)
  -tuuli

  VastaaPoista
 5. Tuollaiset maissit ovat minulle tuttuja Perusta ja tuosta violetista maissistahan siellä valmistetaan chicha morada-juomaa,joka on tosi hyvää:) Perussa oli muutenkin parasta maissia mitä ikinä olen syönyt,kuten valtavan valkoinen maissi,jonka jyvät ovat kuin 3 kertaa tavallisen maissin jyvät,onko teillä sellaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chilessä ei muuten ole sitä suurta vaaleaa maissia, mutta perulaisissa ravintoloissa sitä tarjotaan, slurps!

   Poista
 6. Meillä USAssa nämä kulkevat nimellä indian corn. Kaunista koristeina Halloween aikana. Kuten Jael mainitsi, perulainen maissi on toisenlaista, isohelmistä. Chiloen saarelta tunsin Helsingissä perheen. Missäköhän he nyt ovat?

  VastaaPoista