Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 17. marraskuuta 2014

Pellavahousut by Mia's

 Ei minulla ole mitään kivoja kesähousuja ja kuumat ilmat paukahtivat päälle taas ihan yllättäen! Blogeissa on ollut kuvia näteistä by Pia's -pellavavaatteista, joista sain idean by Mia's -pellavahousuihin ;) Kaivoin komerosta vanhoja valkoisia pellava- sekä puuvillahousujani ja pätkäisin ne sopivan mittaisiksi. Täällä Peikkokukkulalla valkoiset pitkät housut ovat ihan älyttömät, sillä nehän likastuvat lahkeista heti. Lyhyet housut pysyvät puhtaampina vähän pidempään.


Tein kahdet erilaiset versiot. Illalla ommella surruttelin työhuoneessani.


Tadadaa, alla ovat lempiversioni. Lahkeista leikatuista ylijäämäpaloista leikkasin 8 cm suikaleitta, jonka taitoin ja rypytin keskeltä. Leikkasin sivusaumaa auki halkioksi. Siksakkasin tiheällä kapealla siksakilla lahkeiden reunat ja sen jälkeen ompelin rypytetyn suikaleen lahkeisiin. Lopuksi vielä venytin nurjalle puolelle kuminauhan sopivalle korkeudelle ja kiinnitin puuvillanauhasta tekemäni rusetit.


Näistä piti tulla ihan vaan campohousut (siis kotihousut Peikkokukkulalle), mutta niistä tuli omasta mielestäni niin kivat, että aion käyttää niitä myös kaupunkireissuilla. Taskut ja takataskut saavat housut näyttämään oikeilta housuilta, eivätkä liikaa entisajan alushousuilta. Mamelukkimuoti ei nimittäin ole saapunut Chileen, eikä täällä sellaisia välttämättä ymmärrettäisi. (Minähän ostin ruskeat mamelukit Suomesta, mutta en ole oikein kehdannut lähteä niiden kanssa Peikkokukkulalta mihinkään.)


Voin käyttää uusia rimpsuhousujani vaikka rimpsupaitojen kanssa.


Toisenlaiset versiot tein helpommalla tavalla. Ompelin vaan kaupasta ostetun "virkatun" pitsin lahkeisiin ja laitoin puuvillanauhasta tehdyt rusetit.

Tavallisia vanhoja pellava- ja puuvillahousujani. Kuvassa on vain kahdet, mutta kolmet löysin. Lempihousuni tein kuminauhavyötäröisistä housuista, joista tässä ei nyt ole kuvaa. Vasemmanpuoleisista resorivyötäröhousuista tein ne, joissa on virkatut pitsit lahkeissa. Otin myös resorin pois ja tein siitä paljon pienemmän, sillä housut eivät pysyneet jalassa. Olinhan ostanut ne sen jälkeen, kun olin saanut Dominicin ja vatsassa oli vielä runsaasti raskausmakkaroita. Kuvan oikeanpuoleiset housut jätin kuitenkin pitkiksi, sillä minulle tuli mieleeni, että joskus kuitenkin saatan tarvita pitkiäkin valkoisia housuja.

Myös näistä pitsilahjehousuista voisi tulla liikaa alushousumeininki, mutta näissäkin on hyvät taskut ja takataskut napeilla.

Tällainen tuunausduunaus tällä kertaa :)

8 kommenttia:

 1. Olipa hienot tuunaukset! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 2. Ihanat rimpsuhousut tai pitsipöksyt ja sopivat todella hyvin yhteen tuon puseron kanssa - Fiia

  VastaaPoista
 3. Ihania housuja. Olet tosi taitava.
  Täällä vedetään jo villahousuja jalkaan.
  terv Eeva Viikistä

  VastaaPoista
 4. Olivatko koirat rannalla, Pencossa, kulkukoiria?
  Olen ymmärtänyt, että Santiagossa on hurjasti kulkukoiria, muttei varmaan teilläpäin?
  Olipa muuten hurja lämpötilaero.
  Eeva Viikistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kaikissa kaupungeissa ja kylissä paljon kulkukoiria, ei niinkään maaseudulla. Myös ne koirat, joilla on omistaja, juoksevat vapaina. Pencon rannan koirat näyttivät kulkukoirilta, koska en huomannut pantoja.

   Poista
 5. Jälleen kerran hihkaisen "wau!" sun blogia lukiessa. Sulla on kauneudentajua sekä ompelutaitoja :)

  VastaaPoista
 6. Wau!! Varsinkin nuo rimpsuhousut ovat kovasti mieleeni :)

  VastaaPoista