Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Lenkkilaulu

Kaikki partion ja rippikoulun käyneet varmaan tunnistavat tämän, joten laulakaa mukana! Melodia on siis "Tie on pitkä ja pölyinen".

Tie on pitkä ja pölyinen,
juoksen pömppistä kantaen
ja koiriakin kohtaan matkallain.
Joku jäädä voi nuuhkimaan,
toinen kiirehtii askeltaan
mä määränpäähän jolkottelen vaan.
Aivan turhaanko mä juoksen eteenpäin, eteenpäin,
turhaanko mä juoksen eteenpäin?
Aivan turhaanko mä juoksen eteenpäin, eteenpäin,
turhaanko mä juoksen eteenpäin?

 aamulenkkimaisemiani

 Minä jolkottelen aamuisin täällä Peikkokukkulalla, en siksi, että minusta tulisi hyvä juoksija, vaan siksi, että pömpöttävä mahani saisi kyytiä. En jaksa tehdä vatsalihasliikkeitä, eikä niistä kuulemma ole edes hyötyä vatsan pömpötykseen. Pitäisi vahvistaa pitkiä lihaksia, jotka pääsivät raskausaikana löystymään. Minullahan ei ole paljonkaan rasvaa vatsassa (pientä makkaraa lukuun ottamatta), eikä koko bodyssä muutenkaan, kun olen tällainen alle 50-kiloinen kuiva rusina/ kevyt keijukainen (valitse itse, kumpaa käytät!) Mutta miten voi ihminen olla tällainen boa? Kuin olisin nielaissut rantapallon! En voi alkaa laihduttaa, etten muutu luurangoksi, mikä siis avuksi? Jos sinä tiedät täsmähoitoa pömppövatsan litistämiseen, niin kerro toki! Siis KERRO TOKI!!!

rikkaruohokukkasia

Tiedän, että sokeri pitäisi julistaa pannaan. Olenkin jättänyt jo reilut puoli vuotta sitten sokerin pois teestä. Laitan vain vähän hunajaa. Karkkia ja suklaata syön ihan liikaa. En syö juuri yhtään valkoista leipää ja pastaakin syön melko vähän. Vihanneksia syön paljon, hedelmiä liian vähän. Valmisruokia emme syö juuri koskaan. Kaupunkireissuilla joskus syömme ranskikset ja hampurilaiset tms. joten niitä tulee syötyä kaksi kertaa kuussa. Napostelen liikaa. Tässä siis hieman ruokailutottumuksistani.

Puya aamuvalaistuksessa, ja siellä näkyy taustalla lenkkipolkunikin.

Käyn 2,5-kilometrin lenkillä noin kolme kertaa viikossa aamuisin heti noustuani. Tiedän, matka on surkean lyhyt, mutta tässä vaiheessa en ehdi/jaksa käyttää enempää aikaa lenkkeilyyn. Ajattelin, että vähänkin on parempi kuin ei mitään. Olen lukenut noita juoksukouluohjeita ja niistä ymmärsin, että 20-25 minuutin juoksulenkit ovat ihan ok ainakin aluksi.

San Juan -kukkia, joista tehdään lääkettä masennukseen.

Nautin lenkeistä, sillä herään siinä samalla. Tänäkin aamuna kuuntelin eukalyptuksien ja mäntyjen huminaa ja lintujen laulua. Kävi ihana kylmä tuuli, vaikka aurinko porotti jo lämpimästi. Yhdeksän mustaa kotkaa kaarteli kirkkaan sinisellä taivaalla. Ehkä ne olivat korppikotkia, jotka odottivat lyyhistymistäni!

Tänä aamuna Luna ja Frodo juoksivat kanssani, oikaisten kuitenkin aina kun mahdollista ja huomaatteko silti, miten väsyneeltä Luna näyttää ;)

14 kommenttia:

 1. Eiko naapurit ihmettele mita se suomalainen vaalea rouva siella juoksentelee? Kun jotenkin kuvittelen etta Chilen maaseudulla lenkkeily ei ole kauhean yleista. Mutta ehka olen vaarassa.

  Luulisi niiden vatsalihasliikkeiden vahan edes auttavan ja muutenkin olisi kai hyva etta keskivartalonkin lihakset saisivat voimaharjoittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä ole paljon naapureita ihmettelemässä, mutta voivat ne vähät pyöritellä silmiään...

   Poista
 2. Pahimman laatuinen pömpötys on vallalla täälläkin. Minä olen jo osin luopunut toivottomasta taistelusta. Kylläpä sinun lenkkipolkusi kulkee kauniissa maisemissa. Sanoituksesi oli muuten kerrassaan mainio :) Pitäisikö seuraavaan säkeistöön ottaa mukaan ne korppikotkakin :) - Fiia

  VastaaPoista
 3. Ihanan vihreää ja kukkia. Oli täälläkin ihan erilainen fiilis aamulla, kun aurinko kurkisti. Kiitos vihreä- ja valohoidosta. Olen ahminut kuvia.
  Vatsan pömpötys? Korsetti kuntoon ja vatsalihasliikkeitä. Kävisköhän ne myös ajatuksen voimalla...
  terveiset Viikistä Eeva

  VastaaPoista
 4. Koita tehdä syviä vatsalihaksia. Googleta vaikka netistä. Ei siis pelkkiä istumaannousuja ym. Peukut lenkkeilylle! Täällä ei onnistu lenkkeily, vaikka se on tällä hetkellä ainoa mihin olisi aikaa..

  VastaaPoista
 5. Hei,
  syvät vatsalihakset esim. pilateksen avulla, lankku on myös erittäin hyvä siinä hommassa :) Ja jos pitäisi oikeasti laihtua, intervallityyppinen juoksu/kävely on tehokasta, esim. 2 min tiukkaa vetoa, 3 min löysäilyä ja uudelleen. Olin just kuntoutuksessa, täsmätietoa siis :) Mutta lankkua kyllä suosiittelen, ei vie paljon aikaa mutta on tehokas!
  -tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän hetken hittiliike, jota joka jumpassakin tehdään lopuksi. Yllättävän raskas on.. Toiv myös tehokas. Googlaamalla löytyy.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Kokeilin heti. Mukava. kun ei tarvitse liikkua ja silti tuntuu hyvin tehokkaalta :) Aaargh, miten tehokkaalta...

   Poista
 6. Joo, se lankku eli hoover on ihan kaikista paras vatsalihasliike! Tai ei oikeastaan edes liike vaan asento, staattinen pito. Ärsyttää just sitä syvää eli poikittaista vatsalihasta. Niistä rutistuksista ja istumaannousuista ei ole paljoakaan hyötyä jos korsettilihakset on heikot. Vatsa saattaa näyttää pömpöttävän ihan vaan siksi, että syvät lihakset ovat huonossa hapessa etkä jaksa pitää ryhtiä kasassa, tällöin selkä notkahtaa ja vatsa pömpöttää. Googlettamalla löytyy hyvät ohjeet lankkuun, kunhan vaan saa pidettyä kropan tiukkana pakettina niin pitkään kuin vaan jaksaa, niin sieltä ne lihakset pikkuhiljaa vahvistuu.

  Vastapainona kantsii treenata myös selkää, korsetti kuosiin ja hyvä tulee! :)

  VastaaPoista
 7. Nyt on lankkua harrastettu joka päivä ja kyllä tuntuu... ;) Selkäliikkeiden teko menee jo yli äyräiden. Lenkkeilyn ja lankkuilun täytyy nyt tässä vaiheessa riittää. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista