Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 22. marraskuuta 2014

Nyt tiedän...

...että blogiani yhä luetaan! Sain TÄÄLLÄ hirmuisen määrän kommentteja, kun pohdin, miksei blogeja enää kommentoida. Olin alkanut hieman miettiä, ovatkohan vakkarilukijat kadonneet. Kyllähän te siellä ruudun toisella puolella yhä olette, joten voin jatkaa bloggaamista taas hyvillä mielin, sillä tiedän, että te olette siellä, enkä kirjoita turhaan. 

Suurimmat syyt, miksi kommentointi on vähentynyt yleisesti blogeissa:

-Blogeja luetaan kännykällä ja tabletilla, joten kommentointi on rasittavaa näpyttelyä
-FB on totuttanut painamaan "tykkää"-nappia
-Blogit selataan nopeasti, kun ei ole paljon aikaaBlogit ovat yleistyneet. Niistä on tullut paljon ammattimaisempia ja kaupallisia. Oletko sinä jättänyt suosikeistasi pois blogeja, jotka ovat liian amatöörimäisiä, kuvat huonoja? Vai oletko jättänyt pois sellaisia blogeja, joihin on tullut mainostamista, tuote-esittelyjä tai tuotearvontoja?

Vaikka itse olen kovin esteettinen ihminen, minua eivät silti vedä blogeihin korkeatasoiset valokuvat. Minulle on tärkeämpää kuvien kohde, tunnelmat ja hyvä teksti.

Olen jättänyt pois suosikeistani blogeja, joissa mainostetaan jatkuvasti. Suurin ärsytyksen aihe on kuitenkin huonosti, tökerösti ja tekopirteästi kirjoitetut tekstit. En voi lukea karvat nousematta pystyyn tekstiä, jossa sanotaan "näillä mennään, moikkelis moi, tavissetti" jne. Samoin blogit, joissa esitellään oman itsen päällä olevia vaatteita päivityksestä toiseen, ovat jääneet pois minun lukemistostani. Usea blogi alkoi mukavasti, mutta on muuttunut mainostukseksi. Aika tylsää minun mielestäni, mutta varmasti niille on kovin paljon lukijakuntaa. Siis huomattavasti enemmän kuin tavallisille amatööriblogeille, joita tehdään vain tekemisen ilosta.

Tämän päivityksen kuvana on kakku, jonka tein suunnilleen vanhalla Leivotaan-lehden ohjeella. Väliin laitoin itse keitetyn vaniljakreemin, itse paistetun marenkilevyn ja paljon mansikoita. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut marenkia eikä tuoreita mansikoita, vaan marmeladia. Kakusta tuli todella herkullinen.


50 kommenttia:

 1. Huomenta lumisesta Varsinais-Suomesta! Täällä on ihanaa, maisema niin jouluinen.
  Minä luen mieluummin blogeja, jotka ovat itsenäisiä, mainoksettomia, kertovat kirjoittajan arkipäivästä iloineen ja suruineen. En yhtään ole kiinnostunut siitä, mitä kullakin on yllään tänään, eilen, huomenna tai ensi viikolla, ellei kyseessä ole nimenomainen muotiblogi. Ja muodissahan minä istun aivan viimeisessä vaunussa välittämättä siitä, mitä ekassa luokassa tapahtuu. Sinun chileläiskuvauksesi ovat päivän herkku, muutaman muun blogin puketissa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hieman on saatu lunta Satakuntaankin elikkä terveisiä Raumalta, jonne vuosi sitten yksi tontuistasi matkusti! ;)
  Itse en omista tablettia ja älypuhelinta enkä ole Facebookissa. Ja aikaakin kyllä on... Taidan vain olla huono kommentoimaan... :( Blogiasi kyllä käyn kurkkailemassa viikoittain, välillä päivittäin! ;) Itsenäisiä blogeja - aidon elämänmakuisia blogeja - haluan lukea, Sinun on juuri sellainen. :)Noora

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun blogisi jatkuu, innokas lukija täällä :) Luen enää muutamia blogeja, joissakin voi olla taidolla otettuja kuvia, mutta pääosin teksti ja kerrontatapa viehättävät. Kaupallisista mainosblogeista pysyn pois, on se kokemus, että muuttuvat kaupallisuuden myötä pinnallisiksi, enkä siihen tuhlaa aikaani. Muutenkin kaupallisuus tökkii; haluan oppia tulemaan vähemmällä toimeen ja kasvattaa lapsenikin siihen, että he oikeasti miettivät, mitä haluavat ja tarvitsevat, ettei vain ostamisen ilosta hankita jotakin. Pienet tulot kyllä pakottavatkin harkitsemaan, mutta toisaalta sekin on pakottanut miettimään arvomaailmaa, eikä se ole ollenkaan huono juttu. Ihastelen tuunauksiasi; olisipa itsellänikin taito luoda vanhasta uutta!
  -tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin opettelemaan tuunailua! Itsekään en ole kovin kätevä käsistäni, mutta intoa on kovasti, enkä vaadi täydellisyyttä! Vähempikin kelpaa ;)

   Poista
 4. Luen vain blogeja joista saan todella inspiraatiota, joissa on aitoa elämää ilman kaunisteluja, enkä enää mitään jotka ovat menneet kaupallisiksi, päivänasujen ja muiden tuotteiden esittelyksi. Kommentoin siellä missä anonyymi kommentit ovat vielä tervetulleita.
  Tv. nimim. Chile fan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Chile fan! Olen saanut sähköpostisi. Vastaan sinulle, kun on hieman enemmän aikaa :)

   Poista
 5. Käyn aina silloin tällöin lueskelemassa blogeja. Minulla oikeestaan jäi blogit ja niihin kommentointi vähiin ,kun itse lopetin blogini pidon. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aktiivisesti tuolla FB:kin puolella :D

   Poista
  2. Minulle oli yllätys se blogini lopettamisen jälkeen, ettei kukaan sen jälkeen kaivannut minua... Olihan minulla kommentoijia ja "ystäviä"blogikavereita vaikka kuinka ja olin ollut blogimaailmassa ties miten monta vuotta. Yhtään ainotta sähköpostiviestiä en saanut sen jälkeen että sinua kaivataan. Se on yllätys. Kun taas joku joka oikein kovasti mainosti että nyt lopettaa,tai oli pitkään tauolla niin viestitulva oli valtava ja oli saanut sähköposteja satamäärin. no, aika aikaansa kutakin.

   Poista
  3. Uskon minulle käyvän ihan samoin, kun blogi lopettaa vähin äänin, sitä tuskin jäädään kovasti kaipaamaan. Valitaan sitten seuraava blogi. Vähän niin kuin Truman Show, oletko nähnyt sen elokuvan? Ihmiset katsovat miehen elämää tv:stä noin 30 vuotta ja kun Truman lopulta hoksaa, mistä on kyse ja lopettaa sankarina olemisen, ihmiset vain kääntävät kanavaa ja jatkavat elämäänsä entiseen tapaan, vaikka yhden elämä on mullistunut.

   Poista
  4. Miten lähetetään sähköpostiviesti, jos blogi on lopetettu? Minä ainakaan en tiedä yhdenkään blogistin sähköpostiosoitettan ulkoa. Mielelläni voisin muutamille löhettääkin viestin, mutta kun koko blogi on hävinnyt, niin minnes lähetät?

   Poista
  5. Minä kaipaisin kovasti, jos Mia lopettaisit. Sinun blogisi on hyvä juuri siksi, että ei ole mainos vaan aito ja hienostelematon. Siksi se on lukemistossani pysynyt, toisin kuin moni muu kaupalliseksi ja sisällöttömäksi muuttunut.

   Venla

   Poista
 6. Minusta on harmi, että jokin ihan mukava blogi muuttuu mainoskanavaksi. Joillakin ihmisillä näyttä olevan niin suuri tarve saada itselleen ilmaiseksi kaiken maailman tavaroita.että tarjoutuvat mainostajiksi. Kaiken huippu on, kun tehdään vielä postauksia illanvietoista, joissa paikalla kutsutuille harvoille ja valituille jaetaan tuotepaketit lahjaksi. Piiri pieni pyörii. Kuka viitsii lukea sisäpiirin kekkereistä? Mainosblogit voi onneksi jättää lukematta.

  Amatööriblogeissa, joissa on sopivasti sydämestä tulevaa tekstiä kuvien lisäksi, ei mielestäni ole mitään vikaa.

  t. Piri  VastaaPoista
 7. Tätä blogia olen jo pitkään seurannut ja usein kommentoinutkin, ihana blogi! Uutisissa sanottiin tänään, että Chilessä on nyt erittäin voimakasta auringonsäteily, olkaahan varovaisia auringossa! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täällä on otsonikerroksessa reikä. Pojalle ja itselleni laitan "saffaa" naamaan joka aamu (Domskun sanoin)

   Poista
 8. Hei, blogisi on yksi kuudesta, joita seuraan viikottain. Minulle blogihetket nojatuolissa ovat pieniä hengähdystaukoja lapsiperheen arjessa. Poimin pieniä ideoita ja ajatuksia mukaani, mutta kommentteja en kovin usein tule jättäneeksi. Pidän kovasti blogistasi, arvostan ihmisiä jotka uskaltavat elää omannäköistä elämäänsä, välittämättä muiden mielipiteistä, vaikkakin muut huomioiden. Sinä vaikutat juuri sellaiselta! Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, ja kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
 9. Samoissa mietteissä täällä...olen pitänyt blogiani 2008 vuodesta asti ja viime aikoina ei ole kyllä kommentteja paljoa herunut.Pitäsikö blogille laittaa facebook-sivu?Ylimainostettuja ja lehtien palstoillakin keikkuvia blogeja ei tosiaan enää jaksa lukea,eikä liikaa mainontaa sisältäviä "tuote-esittelyjä".Mukavia bloggaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä, miksi blogilla pitäisi olla fb sivu? Mitä sinne laitetaan, miten se toimii?

   Poista
 10. Moikka! Haluaisin tilata michilandiasta koiralleni tonttulakin ja -kaulurin, mutta onko sivu vielä toiminnassa? Ja ehtivätkö ne jouluksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Michilandian sivuilla oli päivän kestänyt kotisivukoneen huoltokatko. Sivut toimivat taas. En voi enää luvata, että tuotteet ehtivät jouluksi, sillä posti hidastele loppuvuodesta.

   Poista
  2. Ainakin toivon, että sivut toimivat. Eilen ne vielä tökkivät ja olivat hitaat.

   Poista
 11. Mietin, millaisista blogeista pidän, mutta totesin, että ihan mahdoton tehtävä selittää. Suuri osa ns. päivän asu -blogeista ei kiinnosta - mutta muutama sitten taas onkin kiinnostava, koska asut ovat kiinnostavia ja mieluisia. Suuri osa mainostavista blogeista on tylsiä - paitsi muutama, joissa esitellään oikeasti kiinnostavia asioita (tai blogin pitäjä on niin taitava, että osaa esittää tuotteet kiinnostavina!?!) Suurin osa käsityöblogeista on tysiä, koska en jaksa ihmetellä jotakuinkin samanlaisia sukkia sukkien perään - mutta sitten on muutama todella kiinnostava käsityöblogi, joita katsoo kuin taideteoksia. Lisäksi luen muutamaa "kerron elämästäni kaiken"-blogia, joista epäilen vahvasti, että ovat kokonaan fiktiivisiä :) tai sitten minulla on vain todella tylsä elämä.

  Luen myös useampaa ulkosuomalaista blogia. Niissä taitaa yhteistä olla hyvä kirjoitustaito ja ainakin jossain määrin sellainen näkökulma, jossa esitellään myös asuinpaikan elämää ja kulttuuria (siis kulttuuria laajasti ajateltuna, en tarkoita yksin taidekulttuuria).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerropa minulle ne hyvät käsityöblogit, kaipaan sellaisia.

   Poista
  2. omakoppa.blogspot.com
   luova, persoonallinen, inspiroiva, käsityöblogi.

   Poista
  3. Prinsessajuttu ( vaikka nimi ei hyvää lupaakaan) on inspiroiva myöd.

   Poista
 12. Onneksi löytyy erilaisia blogeja, "jokaiselle jotakin". Joitain seuraan säännöllisesti ja joskus vaan surffailen satunnaisesti blogimaailmassa. Oman blogini pito on vasta opettelu asteella, mutta on minun näköiseni.

  VastaaPoista
 13. Nami kakku:) Samat perusteet minullakin on blogien lukemisessa. TUntuu että niin monet blogit tänään ovat täynnä kaupallisuutta .

  VastaaPoista
 14. Minä eläinihmisenä kaipaisin enempi juttua koiristasi, niitä ihan arkipäivän juttuja ja kuvia vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ansaitsisivat olla enemmän esillä. Yritän tehdä juttuja niistä.

   Poista
 15. Ei kiinnosta yhtään blogit, joissa mainostetaan sitä sun tätä. Sisustusblogeissa mm. näkee sellaista paljon. Luen kyllä sisustusblogeja, mutta en kiinnostu täydellisistä kodeista, jossa kaikella on tarkkaan mietitty paikka. Kiinnostun itsetehdystä, luovuudesta, huumorista, matkailusta, erilaisista paikoista ja maista, käsitöistä monessa muodossa.

  VastaaPoista
 16. Täällä Rovaniemellä luetaan :) Olen vaan vähän huono kommentoija.. Mutta olen antanut lukuvinkkiä kavereillekin!

  VastaaPoista
 17. danke für die bilder und inspirationen, ein schönes wochenende wünscht angie

  VastaaPoista
 18. kuulumiset peikkokukkulalta, aina kurkkailen, vaikka tuskin juuri koskaan kommentoin.
  Tämä sinun blogi, kertoo aidosta elämästä ja aidoista ihmisistä.
  En jaksa lukea blogeja, joissa jokaisessa postauksessa mainostetaan jotain tuotetta. En myöskään jaksa lukea blogeja joissa kaikissa on sama maalaisromanttinen tyttöjen leikkimökki fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luin muutama vuosi sitten kovasti niitä "leikkimökki" -blogeja ja sain niistä ideoitakin. Nyt ne tuntuvat liian "artificial", kauheasti epäaitoa sälää. Silti pari niistä ovat yhä kiinnostavia, muut ovat jääneet.

   Poista
 19. Täälläkin blogiasi luetaan vaikka harvoin kommentoin. Omalta lukulistalta ovat jääneet pois liian tunnetuiksi tulleet ja kaupallistuneet blogit. Kun blogi ei ole kauhean tunnettu, se tuntuu paljon henkilökohtaisemmalta. Itse pidän myös siitä, ettei blogi yritä kilpailla aikakausilehtien kanssa. Tuntuu hassulta että yhä useammassa blogissa käy myös "vierailevia kirjoittajia" ja aiheet ja kirjoitukset ovat viimeisen päälle hiottuja ja mietittyjä. Minua eivät kirjoitusvirheet tai huonolaatuiset kuvat haittaa. Sisältö on tärkein. Moni ennen hyvä blogi on muuttunut liian täydelliseksi ja ovat vain varjoja entisestään. Minun mielestäni. Lukijoita varmasti riittää kaikille ja minä tykkäänkin lukea tavallisten ihmisten tavallisia blogeja ja katsoa tavallisia kuvia. Onneksi niitä vielä on sillä sitä mukaa kun blogeista tulee enemmän aikakausilehtiä kuin blogeja, ne putoavat omalta lukulistalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut saman. Usea blogi näyttää aikakauslehdeltä. Paljon kauniita kuvia, mutta ei sielua eikä juuri sisältöä. Kiva selata kerran, mutta sitten se jää. Ennen ei ollut niin.

   Poista
  2. Luen blogeja nykyään niin vähän, etten ole törmännyt vieraileviin kirjoittajiin ja hiottuohin aiheisiin ja teksteihin. Vinkkaa minua, missä niitä on?

   Poista
 20. esimerkiksi täältä löytyy: fitfashion.fi

  VastaaPoista
 21. Täälläkin vielä yksi lukija ilmoittautuu! Kuten jo itsekin mainitsit, kommentointi kännykällä (vaikkakin älypuhelimella) on ärsyttävää, ehdin jo siihenkin kirjoitukseen kommentoida jossa kyselit käykö täällä enää ketään, mutta puhelin hävitti kirjoituksen kun aloin julkaista sitä. Joten se jäi. Nyt kun luen pitkästä aikaa koneella blogilistaani läpi, päätin että jätän merkkejä sinne ja tänne :) Käyn siis lähes päivittäin katsomassa, onko Peikkokukkulalla mitään uutta, seuraan myös instagram-tiliäsi. Tykkään ihmetellä aina esim. näitä meidän eri vuodenaikoja, teillä siellä kevät kuumottaa ja meillä talvi alkaa tehdä tuloaan. Ihastelen sitkeyttäsi ja pitkiä hermojasi Chileläisessä kulttuurissa, itseltä saattaisi päästä kiukkuisia sanoja uutta siltaa tai vesiautoa tai muuta tärkeää odotellessa. Ihailen myös tyyliäsi sisustuksessa, pukeutumisessa ja puutarhassa, vaikka ne onkin ihan erilaiset kuin omani! Ja pikku Dominic on tietysti aina yhtä hurmaava näky :) Ihania lämpimiä päiviä sinne maapallon toiselle laidalle, toivottaa Merja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi Merja :) hauska tietää, että instagramiakin seuraa joku :)

   Poista
 22. Hei...täälläkin on yksi blogisi seuraaja, vaikka kommentoinnit on jäänyt vähemmälle...
  Minäkään en tykkää, mainos-illanistijais-ja muotiblogeista...ihan tavalliset sisustus , tuunaus , remppa ja askartelu/käsityöblogit on kivoja...ja jos jokin kiva tuunaus löytyy, niin sen ahaa elämyksen myötä, jonkin kommentinkin voin pistää.
  Täytyy myöntää, että omaan blogiini tulee nykyisin todella harvoin kommentteja...samoin lukijoita ei ole enää pariin vuoteen lisääntynyt.
  Ajatuksissa on monesti ollut lopettaminen, mutta täällä sitä vain tulee roikuttua.
  Jatka sinä vain samaan malliin, kyllä täällä lukijoita on.
  MUKAVAA JOULUN ODOTUSTA.☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut saman, ett' lukijoita ei ole tullut paljonkaan lisää viimeisten vuosien aikana. Joshtuukohan se siitä, että lukijaksi ryhtyminen ei ole enää helppoa? Muistan, että ennen kun luki blogia, yläkulmassa luki "alan seurata blogia" tai jotain muuta sellaista. Nykyään en ole missään blogissa nähnyt sellaista. Itsekin olisin halunnut alkaa seurata joitakin uusia blogeja, mutten ole jaksanut/muistanut lisätä sitä listalleni sieltä blogin hallinnoinnin kautta.

   Minä en ole harkinnut lopettamista, mutta välillä on tullut kyllästymistä oman blogin vaihtelevaan tasoon ja sillisalaattiin. Olen miettinyt jotain "hienomman" blogin aloittamista, mutta en ehdi enkä jaksa. Peikkokukkulan blogia teen ilosta, lukekoon kuka tahtoo, niin olen ajatellut.

   Mukavaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista