Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 11. elokuuta 2009

Peikkokukkulan nukkepajassa hyörinä jatkuu

Allaolevassa kuvassa näkyy paras työkaluni: mieheni äidin vanha ompelukone, johon asennutimme moottorin. Käytän sitä päivittäin. Sen kanssa on ihana tehdä töitä, sillä se ei aiheuta minkäänlaisia hankaluuksia. Se ei ryppää kankaan reunaa, kun aloittaa ompelun, eikä se ole moksiskaan, kun yhtäkkiä ompelen sormenpaksuista kangasläjää...se vain mennä hurruttaa! Toista ovat kolme uudempaa konettani. Yksi niistä on ehkä 20-30 vuotta vanha rautainen Remington (pettymys), yksi neljä vuotta vanha ultrakevyt Brotherin "muovilelu" USA:sta ja uusin on kaksi kuukautta vanha Singer - joka on yllätysyllätys HUOLLOSSA! Eli kaikilla noilla uusilla koneilla voisi heittää vesilintua! Harmi vaan, että tämä vanha musta rautakone ei osaa tehdä siksakkia eikä napinläpiä, joten siksi täytyy noiden uusien lelujen kanssa tapella.
Yllä "vilppuja". Ne ovat jonkinlaisia menninkäisiä, joilla on jokaisella oma tehtävänsä. Vilput syntyivät, kun asuin neljä vuotta työpaikkakunnallani Vilppulassa. Vilppujen heimoon kuuluvat ainakin:
-kodinhaltijat, joilla avain kaulassaan
-eläintensuojelijat, joilla kissa, koira tai pupu sylissään
-Suomessa tein myös ylioppilasvilppuja
-jouluvilput
-vilppuenkelit
-"mamit" eli odottavat vilppuäidit
Kädet ja jalat eri työvaiheissa. Muotoiltu Das-massasta, joka on huonoa, mutta parasta, mitä Chilestä saa. Minulla on tavoitteena se, että pyrin tekemään työni vain materiaaleista, joita saan hankittua Chilestä. Työvälineitä voin tilata muista maista, mutta materiaalien täytyy löytyä läheltä!

Keskeneräinen neitiraukka, joka näyttää siltä, että sille on asennettu juuri hammasraudat:)

Balettikeijun tossut

Balettikeiju on kokonaan kangasnukke. Taustalla näkyy saumurini, joka myöskään ei ole mikään helmi.


Keskeneräisiä vilppuja ja työpöytäni ylläolevaa hyllyä. On muuten tylsää, ettei vilpuilla ole Chilessä mitään kivaa nimeä.

Keskeneräisiä kangasnukkeja.

Das-massasta muotoiltuja päitä puuhellalla kuivumassa.

Pullonukke. Vartalona muovinen juomapullo, joita täällä kertyy liikaa. Olen jo kauan miettinyt pulloille jotain käyttöä ja tällaisia koristenukkeja keksin tehdä.

Pullonukke myös

Laaduntarkastaja:)

Keskeneräisiä villavauvoja ja tulevia menninkäisiä.

Massasta muotoiltuja päitä maalausvaiheessa.
Nukkepajassani työskentelen tällä hetkellä seuraaviin tavoitteisiin:
-Tilaustyönukke tehtävä seuraavan neljän viikon aikana
-Ensimmäinen Chilessä pidettävä iso oma nukkenäyttelyni Concepcionin kaupungissa marras-joulukuussa
-Chilen suurin kansainvälinen käsityötapahtuma tammi-helmikuussa
-Nukkejen teko varastoon. Tulevaisuudessa (tavoitteena seuraavan kahden vuoden sisällä) avaan oman pikkupuodin maalle ja sitten täytyy olla jotain myytävääkin. Eikä nukkeja vedetä tuosta vain hihasta, kun tarvetta tulee...hidasta hommaa!

5 kommenttia:

 1. Viude vaude - olet kyllä taitava nuken tekijä.

  Hienoa, että saat oman näyttelyn. Se on parasta mainosta sinulle.
  Enpä osaisi itse tehdä.

  Kivaa uutta viikkoa sinulle... "nähellään" ;)

  VastaaPoista
 2. tosi mielenkiintosta vierailla pajassasi!
  on niissä ihanaisissa paljon tekemistä ja luomista! vilput on suloisia..

  VastaaPoista
 3. Ovatpa hienoja ja lystikkäitä kaikki! ihastuin erityisesti huovutettuihin villavauvoihin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset Aino-Sofialle, Mallalle ja Teijalle kommenteistanne!

  VastaaPoista
 5. Hei taas :)

  Kiva, kun olit jälleen vieraillut sivuillani, vaikka en sinne ole juurikaan ehtinyt päivityksiä laittamaan. Kysyit nukketaiteilijasta, jolla olin työharjoittelussa joskus vuosia sitten. Hän ei ole ihan niin kuuluisa kuin taiteilija, joka sinua on opettanut, mutta lahjakas kuitenkin mielestäni. Hän tekee kyllä muitakin juttuja kuin pelkästään nukkeja ja tämänhetkistä tilannetta en edes tarkalleen tiedä, mikä on pääasiallinen tuote tällä hetkellä. Sisustustuote, paperimassa hevonen kierrätysmateriaaleista ja ekomassasta valmistettuna lienee ainakin yksi tuote hänellä. Enempää en uskalla hänestä kirjoittaa ilman, että kysyisin lupaa häneltä itseltään kirjoittamiseeni. Näistä kuvista tuli vain muistot niin elävästi mieleeni :) Nautinnollisia ja työteliäitä nukkepajan työpäiviä sinulle edelleenkin. Ja kiitos vielä vierailustasi. :)

  VastaaPoista