Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 2. elokuuta 2009

Sunnuntain onnistunut tuunausduunaus sekä pikkutarina antiikkinukesta

Tuunasin tänään nämä halvat muoviset kehykset. Ostin kehykset noin eurolla kiinalaisesta halpiskaupasta. Spraymaalasin valkoisella opacolla yhden kerroksen maalia. Kun maali oli kuivaa, sivelin kankaalla hiukan ruskeaa kenkäplankkia ja mustaa akryylimaalia erityisesti koristeisiin. Kyllä muovisista kehyksistäkin voi saada nätit, olen itsekin ihan hämmästynyt.

Lähetän lämpimät terveiset hänelle, jonka kuva on kehyksissä - ihana kuva! Kuva on 50-luvulta. Vanhempi on nukke, joka on kuvan edessä. Se on 30-luvun amerikkalainen nukke. Ostin sen 2000-luvun alussa New Yorkista garage salesta yhdeltä oikein vanhalta mammalta. Hän kertoi, että hän oli mennyt naimisiin 70 vuotta sitten ja tämän nuken hänen ystävänsä antoivat hänelle wedding showerissa. Valkoiset rusetit sitoivat dollarin setelit rullaksi nuken mekkoon. Nukessa on kaikki muu alkuperäistä rouvan wedding showerin ajoilta, mutta hatun jouduin neitokaiselle virkaamaan, sillä sen hiukset ovat hieman kärsineet. En kuitenkaan tahdo vaihtaa hiuksia, niin hattu on parempi ratkaisu. Mekosta irrotin yhden rusetin hattua varten.

Tässä nämä halpiskehykset alkuperäisessä asussaan. Ihan hienot hintaan nähden, jos kullasta tykkää.
Kyllä tämä blogin pito on hauskaa. Koko ajan tekisi mieli olla laittamassa uusia kuvia ja juttuja, mutta kuka niitä ehtii ja jaksaa katsella, jos lisäilen niitä kolme kertaa päivässä;)

7 kommenttia:

 1. Kannatti maalata kehykset. Paremman näköiset nyt :)

  Eikös olekkin kummallinen juttu tämä bloggailu - se kyllä vaan vie mennessään.
  Mutta nauttikaamme tämän tuottamasta mielihyvästä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinne kauas kauas <3

  VastaaPoista
 2. Mia - käytkö hakemassa tunnustuksen blogistani itsellesi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ainosofia! ...mutta miten se tapahtuu? Ja mitä se tarkoittaa?

  VastaaPoista
 4. kyllä muuttui kehykset ja paljon parenpaan suuntaan:)tosi hyvät!
  mä oon kans ihan jumittunu tähän blogeiluun...taitaa olla ykkösharrastus tällä hetkellä(muitakueieesoo:D)
  kyselitkin,että mistä aika blogeiluun...no millon mistäkin,aamusta varain(vauvat herää kuuenseiskan välillä)päivällä vähä joka välis...läppäri seuraa tiiviisti mamaa,hyvin opetettu;) tai illalla ku tupa hilijenöö..tää on niin kivaa,että pakko löytää aikaa ja musta tuntuu,että mun tv:n kahtominen on jääny ihan minimiin.
  mutta nyt taas vähä kotitöitä välillä:)

  VastaaPoista
 5. Hei Mia :)
  Blogistani kopioit tunnuksen itsellesi C-ASEMALLE. (siis hiiren oikealla ja tallenna)
  Liität kuvan samalla tavalla kuin jonkun muunkin kuvan. Ja that´s it ;)
  Kokeileppas ja kysy vielä neuvoa jos tarvitsee.

  VastaaPoista
 6. He Mia siellä kukkulalla!
  Kiva kun kävit Pajupirtissä ja käväisehän uudemmankin kerran.Tämä blogimaailma kyllä vie mennessään. Kaikkea oppii pikkuhiljaa, älä lannistu. Itse olen opiskellut minäkin tai kysellyt rohkeasti joltain blogitutulta jos on tullut tenkkapoo.
  Aivan upeat sivut olet jo saanut tehtyä. Terveisiä pikkusuloille, kunka voikaan olla hellyttäviä palleroita ja vielä oikein helmet kaulalla. Suloista.
  Terveisiä täältä koto-Suomesta ja meitä hellii auringon suloinen lämpö tällä hetkellä.
  Itse olimme eilen kesälomareissulla Imatrankoskilla katsomassa vapaana juoksevaa kuohua. Upeaa oli.
  terveisin Kaisa

  VastaaPoista
 7. Vastavierailulla!

  Olipas mukavaa kun olit jättänyt niin pitkää viestiä vierailustasi. Minä niin tiedän tuon tunteen! Meillä sentään takana vasta muutamia kuukausia tätä eestaas soutamista, mutta silti se jo koettelee hermoja. Talon omistaja on Espanjassa, joten yhteydenpitokin on NIIN vaikeaa muka. Välittäjä siinä seassa sitten aina soppaa hämmentää ja vaihtuu 3kk välein! Huhhuh!

  Mutta eipä auta kuin odotella... Eihän ketään voi pakottaa mitään myymään. Mukavaa löytää sinunkin blogisi, täytyykin alkaa tarkemmin tutkimaan :) Jotenkin tuo alun kuvauskin sattui niin minunkin maailmaan :) Olen ihan hukassa noiden väriharmonioiden kanssa kun kaikilla on niin ihanat blogit, ja meidän elämästä nyt ei vain mitenkään saa niin harmoonista ;)

  Mutta toivotaan teillekkin parasta, ja liityn ehdottomasti seuraamaan kuinka teidän projektinne edistyy!!!

  VastaaPoista