Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 10. elokuuta 2009

Villinä villaan - eli keväinen värjäyspäivä

Peikkokukkulalla alkaa näkyä kevään merkkejä. Eilen oli varjossa jo 18 astetta ja auringossa tuli melkein hiki. Oli aika ottaa villat pois liemistään ja ripustaa ne aurinkoon kuivumaan.
Olivia vahtii, ettei kukaan mene repimään villoja narulta.

Näin talvella ja keväällä meilläkin on pehmeää sammalta. Kesällä se häviää olemattomiin odottelemaan kosteampia aikoja. Ikävöin usein suomalaista paksua rahkasammalta, mutta kyllä tämä vihreä pehmeä sammal lohduttaa. Sivelen sitä ja painan nenän kiinni siihen ja nuuskuttelen. On herkullista katsoa vihreää villaa ja sammalta rinnakkain.9 kommenttia:

 1. Heips
  Oli tosi kiva, kun kävit kylässä minun sivuilla:) Nukkekodin nimi tulee kahdesta kukka taulusta ne taitaa olla ruotsalaisia tauluja sain taulut äidiltäni ja mietin nukkekotiin nimiä niin keksi sitten niiden taulujen mukaan. Laitan joku kerta kuvan kukka tauluista blogiini ja kerron mistä nimi tuli. Tämä nukkekoti harrastus on tosi kivaa vaikka minä en paljon ole saanut tehtyä itse kotiini olen sairastanut niin minulla ei ole ollut voimia tehdä, mutta nyt sairaus on voitettu niin nyt jaksas alkaa nukkekotiini tekeen teen tällä ehtkellä mattoja. Olen hyvin paljon saaanut tavaroita ihanalta ystävältäni Jaananlta. Olisi kiva nähdä joskus sinun tuleva nukkekoti käyn tällä sinun sivuilla aina kurkistamassa mitä kivaa olet laittanut. Itse ole pohjois pohjanmaalta kotosin ja murre on tälläistä :)Toivon sinulle iloisia päiviä elämään. Nukkekoti Jie/Taina

  VastaaPoista
 2. Moi Mia!
  Ed.post. ihanat hauvelit ja sushipostaus sai veden herahtamaan kielelle. Josko kokeilis kun on aikaa. Kiitos ohjeista:))

  Wau!!Aivan ihanat värit ja Olivialla tärkeä vahtimisvuoro:))

  Kamerani on: Canon EOS 1000D

  Mukavia päiviä Sinulle!!
  ^_^Piitis

  VastaaPoista
 3. Meidän sushi oli aikalailla yksinkertaisempaa, ei niin monivivahteikkaasti valmistettu kuin teidän alkuperäinen Japanilainen :)

  Se kuitenkin maistui, ja ihan varmasti syön sitä joskus uudelleenkin, vaikkei siitä nyt ihan lempiruokaakaan tullut... Täytyy varmaan alkaa harjottelemaan ja kokeilemaan tuota sinunkin ohjettasi!

  VastaaPoista
 4. Niin, ja aivan ihania nuo villa kuvat!!!

  VastaaPoista
 5. herkullisen näköisiä villoja...mitä aiot niistä tehä?

  VastaaPoista
 6. Villoista teen tauluja, joista tulee kuvia myöhemmin, kun jaksan laitella. Nyt lisäsin tuonne sivun alaosaan kuvia peikoista ja muista hyypiöistä, joihin myös käytän villaa.

  VastaaPoista
 7. Olet hirmuisen tuottelias, kun noin paljon kaikkea hyllyssä ja varastoissa. Kaikki näyttävät kovin hauskoilta. Tulee mieleen eräs työharjoitteluaikani, kun leivoin nukketaiteilijalle jalkoja ja käsiä ja maalasin kasvoja. Se oli kivaa hommaa, mutta nukkien malleja ei saanut otta mukaan itse toteutettavaksi ja olen lupaukseni pitänyt :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Selmalle kommentistasi, vastaan omaan blogiisi!

  VastaaPoista