Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 20. helmikuuta 2010

Maaliongelmia

"Whispering White" on makuuhuoneen seinien värin nimi. Eikö ole ihana? Mallilapussa väri näyttää juuri siltä, jollaiseksi tahdoin makuuhuoneen seinät maalata. Kun aukaisin maalipurkin, vieläkin näytti hyvältä. Kun vedin seiniin ensimmäiset vedot, oikein loistavaa! Kun pari seinää olivat saaneet ensimmäisen kerroksen maalia, aurinko tuli esiin pilven takaa. Katsoin seiniä ja tuijottelin maalipurkkia. Mitä tapahtui? Seinät muuttuivat vaaleansinisiksi! En tahtonut missään nimessä vaaleansinisiä seiniä. Ajattelin, että ehkä toinen kerros maalia auttaa pulmaan. Nyt on koko makuuhuone maalattu kahteen kertaan. Väri on juuri oikea aamulla aikaisin ja illalla. Kun aurinko on pilvessä, niin ihan hyvältä näyttää. Miten ihmeessä valo voi muuttaa niin paljon väriä?
---
Minulla on toinen maalipurkki, toista merkkiä. Se on lähes samaa väriä. Maalasin sillä yhden laudan ja väri on loistava. Vein laudan makuuhuoneeseen - hokkuspokkus - väri muuttui vaaleansiniseksi! Eli mikä tahansa vaaleanharmaa väri muuttuu makuuhuoneessamme vaaleansiniseksi.
---
Sanoin miehelleni, etten ole tyytyväinen makuuhuoneen väriin. Se ei ole yhtä vaalea kuin olin kuvitellut. Mieheni sanoi värin tuovan hänelle mieleen varaston tai talon ulkoseinän. Lisäksi väri näyttää hänen mielestään surulliselta.
---
Seuraavana aamupäivänä mieheni tuli sanomaan minulle, että makuuhuoneen väri on muuttunut. Nyt se oli paljon kauniimpi kuin eilen! Menin katsomaan, ja se oli vaaleansininen! Hän sanoi, että hän ei pitänyt makuuhuoneen väristä, silloin kun taivas oli pilvessä tai aamulla tai illalla, mutta näin auringossa väri oli paljon kauniimpi ja iloisempi!
---
Eli mitä tästä pitäisi ajatella! Väri on minun mielestäni kaunis silloin, kun se näyttää harmaalta ja mieheni mielestä silloin, kun se näyttää siniseltä. Muina hetkinä emme pidä väristä. Pitäisikö seinät maalata uudestaan?
---
Molemmat olemme sitä mieltä, että väri saisi olla hieman vaaleampi. Ehkä ostamme kaksi purkkia lisää astetta vaaleampaa ja urakka alkaa alusta! Mietitään...
---
(En ole saanut vielä otettua sellaista kuvaa, jossa näkyisi sininen makuuhuone.)

Maalipurkissa makuuhuoneen seinien väri näyttää juuri siltä, minkä värisiksi tahdoin ne maalata.
Tämä ei ole seinämaalia, vaan maalareiden piristykseksi tekemäni mansikka-vadelmapirtelö.

4 kommenttia:

 1. Tämähän on hauskaa! Ehdotan värin nimeksi Whispering Love Affair;-) Katsos sitä voi esittää seireenikutsunsa sitten kumpikin omalla väriajallaan ja toinen tietty vastaa hurmioituneesti väristä viis'!

  VastaaPoista
 2. Seinien maalamisesta sen verran, että maalin läpi kuultaa alkuperäinen seinien väri, ellei laita alusmaalia (siihen erikseen tarkoitettua maalia) ensin. Muuten voi joutua maalamaan seinät useaan kertaan ennenkuin "oikea" väri tulee esille. Maalissasi on varmaankin aika paljon sinisiä pigmenttejä ja varmaan jotain punaistakin, kun valmistivat tämän värisi.
  Tuli opittua jonkun verran maalamisesta kun maalatiin meidän seinät... valkoiseksi...! Minä olisin mennyt kaupaan ostamaann purkin valkoista ja sillä selvä :D Kesti pari kuukautta ennenkuin mieheni sai sen "oikean" valkoisen johon oli tyytyväinen. Siihen oli sekoitettu mustaa ja keltaista!!! (Mutta on kuitenkin ihan valkoinen) Kaikkein huvittavinta oli, kun eräät ystävämme tulivat käymään ja hänen miehensä sanoi "hei tosi nätit valkoiset seinät!!! Eikä hänellä ollut tietoa koko maali ruljanssista. :D :D
  No toivottavasti tästä höpinästä oli apua :)

  Mutta nythän teillä on seinät joista kummatkin pitävät!

  VastaaPoista
 3. Mia, käyppä blogissani, siellä on sinulle uutisia!

  VastaaPoista