Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 5. helmikuuta 2010

Feria de Arte Popular jatkuu! - ARVONTA

Tätä jokavuotista pariviikoista rutistustani on jäljellä vielä muutama päivä. Sunnuntaina feria loppuu.

Tänä vuonna suurella osalla käsityöläisistä on mennyt heikommin kuin edellisinä vuosina, niin minullakin. Olen kuitenkin jutellut muutaman käsityöläisen kanssa, joilla on mennyt paremmin kuin ennen! Yksikin country-nukkejen tekijä kertoi, että hänellä on mennyt kolme kertaa paremmin kuin viime vuonna...iiiks! En kyllä ole varma, uskonko tuota, sillä kyseinen käsityöläinen on melko leuhka ihminen ja sellainen, joka kuvittelee, että hän, hänen elämänsä ja kaikki mitä hänellä on, on hienompaa kuin muiden. Täytyyhän kissan nostaa oma häntänsä, mutta voihan olla, että hän puhuu tottakin, ei ainakaan pöydällä paljon myytävää ole enää näkynyt.

Tätä vuotta on leimannut se, että halvat tavarat ovat vaihtaneet omistajaa, mutta mitään isompaa ei ole ostettu. Minua himottaisi ostaa naapurikojusta hieno käsintehty puuvati, mutta se maksaa yli 40 euroa. Koska feria on minun osaltani mennyt heikosti, taidan jättää puuvadin ostamatta. Olen ostanut vain lahjoja Suomeen lähetettäväksi.

Nyt käsityöläisillä on odotukset korkealla viimeisen viikonlopun suhteen. Tuleeko ostoryntäys? Aina siihen jaksetaan uskoa, mutta koskaan se ei toteudu:) Olen kyllä yleensä myynyt viimeisenä päivänä hieman paremmin, mutta ei se mikään ryntäys silti ole. Tänä vuonna käsityöläiset ovat tavallista enemmän täpinöissään, sillä sunnuntaiaamuna tänne rantautuu yhdeksältä aamulla turistipaatti, joka on täynnä eurooppalaisia. Koko porukka tuodaan suoraan feriaan. Normaalisti feria avautuu yhdeltätoista aamulla, mutta sunnuntaina avaamme turistien takia jo yhdeksältä.


Luonnollisesti minulle ei eurooppalaisten turistien tulo ole mikään ilouutinen. Eurooppalaiset eivätkä amerikkalaiset turistit koskaan pysähdy kojuni eteen. Kun he ovat tänne asti maailmaa raahautuneet, heitä kiinnostaa vain paikallinen kulttuuri ja artesania. Eli periaatteessa minä voisin avata kojuni vasta normaaliin aikaan. Mutta uteliaisuudesta taidan mennä sinne jo yhdeksältä. Näempä, mistä maasta eurooppalaiset tulevat.

Nyt pistänkin ARVONNAN pystyyn! Se teistä, kuka arvaa lähimmäksi oikein euroissa, minkä verran eurooppalaiset turistit kasvattavat sunnuntaiaamuna rahalippaani sisältöä, saa feriasta ostetun palkinnon!
:) :) :)
Joukolla osallistumaan! Jättäkää arvaus tämän postauksen kommenttilootaan. Voittaja selviää ensi viikon lopussa.

Kaiken huipuksi lauantaiksi on luvattu SADETTA! Ja kun täällä sataa, ei ihmisiä ole yhtään liikkeellä.


Tähän postaukseen olen napsinut kuvia kojustani.


Kotona Peikkokukkulalla on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä - ikävääkin. Teen Peikkokukkulan uutisista postuksen, kun feria on ohi.


Kiitos innostuneista kommenteistanne ja sähköposteista! Tieto siitä, että töistäni pidetään Suomessa, pitää mieleni hyvänä. Myös pari santiagolaista liikkeenomistajaa tahtoisi töitäni myyntiin. Neuvottelemme asiasta helmikuun lopulla. En vaan ole ollut kauhean innostunut antamaan töitäni liikkeisiin.

Samoin japanilainen ystäväni tahtoisi myydä töitäni Japaniin.

Katsotaan nyt, mihinpäin asiat lähtevät etenemään ja mihin kaikkeen voimavarat riitävät.Feriateltassa minua vastapäätä on "raudanvääntäjän" koju. Hänelle teimme ISON tilauksen. Siitä kerron teille myöhemmin.

Nyt töihin! Kolmanneksi viimeinen feriapäivä edessä Zaran ja Olivian kanssa:)

27 kommenttia:

 1. Eikä, tää on vaikee. Heitän ihan täysin hatusta tällasen pyöreän 500 euroa (en edes tiedä onko se paljon vai vähän kun en tiedä hintojasi!).

  VastaaPoista
 2. Toivotan tuottavaa päivää! Tuotteet ainakin on suloisia! Hmm, veikkaan 466€!

  VastaaPoista
 3. Veikkaa 600 euroa. Ihania ja suloisia tuotteita myyt. Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti myynti sujuu hyvin! Osallistun arvontaan ja veikkaan 525 euroa.

  VastaaPoista
 5. Veikataan nyt vaikka 250 euroa, vaikka toki toivon, että rahaa tulisi enemmän.

  Kannattaa tosiaan kuunnella noiden kauppiaiden tarjoukset, jos ne ovat hyviä, voihan hommaa vaikka kokeilla vähän aikaa.Ihania kuvia taas nukeistasi.

  VastaaPoista
 6. mitähän arvais...siellä piti kyllä muistaakseni kaikki myyä aika halavalla?
  no,mä sanon että 165 euroa..
  nuo sun nuket on kyllä niin ihanan ilimekkäitä!

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti vika viikonloppu on tuottoisampi! Kauhean vaikea arvata,toivon että he ostavat sulta paljon,mutta arvaukseni on 230 euroa.

  VastaaPoista
 8. Helmi arvaa eurooppalaisten kartuttavan Mia-tädin kassaa 620€. Toivottavaa olisi että enemmänkin..)D

  VastaaPoista
 9. Onpa vaikea veikata! Sanoit muistaakseni että halvat tuotteet menevät, mutta jospa eurooppalaisilla on kukkarot täynnä rahaa...
  Tietysti sitä toivoo sinulle parhainta mahdollista hyvää myyntiä, mutta realistisesti ei sitä yhdessä aamussa mahdottomia ehdi.

  Arvioin että myyt 200 eurolla.

  VastaaPoista
 10. Minusta kanssa tämä on vaikeaa, ku ei tiedä yhtään aiempienkaan päiviesi tuottoa...Tuotteesi ovat niin kauniita, ja toivon sinulle onnistuneita kauppoja. Jotain olisi varmaan arvioitava, sanon vaikka että 180 euroa.

  VastaaPoista
 11. 245 euroa on minun veikkaukseni.
  Arvellen siis, että jos siellä on heikommin mennyt kuin viime vuonna ja jos siellä hinnat ei ole kovin suuria ja siitäkin päätellen että jos 40 euron puuvati on kallis siellä... Niin aika isolta siihen nähden arvaukseni tuntuu, mutta arvaanpa nyt näin :). Kerrothan sitten millaisen summan sait.

  VastaaPoista
 12. Ottaen huomioon, että sanoit etteivät eurooppalaiset edes pysähdy kojullasi... niin veikkaan paljon pienempää kuin muut, eli 80 euroa. Ja tietenkin toivon että myyt paljon paljon enemmän!!

  VastaaPoista
 13. Hei :)
  Onpa vaikeaa arvioida täältäkäsin...
  sanoisinko - 400 euroa?

  Toivottavasti sinulla on kauppa käynyt hyvin :)

  VastaaPoista
 14. Heitit pahan, mutta kerroit olleen vähän nihkeää kaupankäyntiä, joten arvelen 248€. Toivottavasti kuitenkin kojullesi tulee ostoryntäys ja tavara menee kuin kuumille kiville.

  VastaaPoista
 15. No ämä on kyllä paha! Tottakai toivon, että myyt ihan ennätysmäärän, niinkuin kaikki muutkin varmasti toivovat! En katsonut tarkkaan mitä muut ovat veikanneet joten toivottavasti ei tule ihan samaa lukua, mutta arvataan, että 265€... Meniköhän ihan pieleen???

  VastaaPoista
 16. Minä heitän veikkaukseksi 60 euroa vaikka voi olla melko alakanttiin.. Toivottavasti on :)! T.Tiina

  VastaaPoista
 17. Minä veikkaan 125 euroa, paljon onnea viimisille päiville, toivottavasti ei sada! Ihana lukea aina tätä blogiasi!

  VastaaPoista
 18. 180 euroa, oletan nimittäin, että turistit ovat pihejä saksalaisia.
  -Tuulix

  VastaaPoista
 19. Sanotaan 167.00. Nukkesi ovat kylla todella upeita. Kaikilla on veikeat ilmeet!

  VastaaPoista
 20. Teet ihania huovutustöitä! Veikkaan 177 euroa, mutta toivon, että enemmän!

  VastaaPoista
 21. Veikkaan 249 euroa.
  Sinun kaikki käsityöt on niin ihania, ettei niiden ohi mitenkään voi kävellä, minä ainakin ostaisin hullunlailla. Ihanaa että sulla voi olla pari pientä nelijalkaista seuralaista mukana feriassa.

  VastaaPoista
 22. Mina veikkaan 138 euroa vaikka toivonkin, etta se meni ihan alakanttiin! :) Tuottoisia vikoja paivia toivottelen!

  VastaaPoista
 23. Voi kun on vaikea arvailla, joten suoraan taikurin hatusta 632 euron edesta. Vaikka halvasta menee! Kiitos muuten adoptiotoukasta. Roikkuu nyt avainten kaverina muiden aarteiden joukossa.

  VastaaPoista
 24. Moi!
  Se päivä taisi mennä jo, mutta kun et ole kertonut vastausta niin annan arvioni! Toivottavasti tämä on reilusti alakanttiin! Arvioin siis tässä pelkkien laivalla tulevien eurooppalaisten ostokset!
  65 euroa!
  Muistan että tuolla feriassa jo 5 euron ostos oli sellainen mitä piti miettiä. Siellä oli paljon tosi halpoja juttuja, ihmeellisen edullisia. Toivottavasti sinulla on käynyt kauppa hyvin, teet töitä niin taitavasti, antaumuksella ja työsi vaativat paljon aikaa!

  Toivottavasti joku rikas eurooppalaistaustainen chileläinen on ostanut koko kojun tyhjäksi ;)

  Kiitos muuten tosi paljon joulukortista! Sain sen kun kävin Kuopiossa!

  VastaaPoista
 25. Aivan ihania nuo sinun käsityöt!!
  Toivottavasti saat nyt kaupaksi mahdollisimman paljon.
  Heitän ihan nyt todellakin arvaukselta jonkun summan eli 226 euroa;)

  VastaaPoista
 26. Hei kaikki ja kiitos arvauksistanne! Olisinpa iloinen, jos nuo 600 euron arvaukset olivat toteutuneet...mutta koska tiedän, mitä elämä täällä on, niin minulla ei ollut tuonkaltaisia odotuksia (onneksi!)

  Palkinto lähtee Tiinalle! Onnittelut!

  Laitoin nyt Peikkokukkulan Pajapuotiin muutaman tuotteen myytäväksi, käykääpä katsomassa.

  VastaaPoista