Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Aino Amanda ja maanjäristysongelmia


Sain sisarukset valmiiksi Peikkokukkulan Pajapuotiin. Maanjäristyksen aikana meillä ei ollut sähköjä, niin neulahovuttaminen oli hyvää puuhaa päiväsaikaan. Tässä näette Aino Amandan ja hänen siskoonsa Anna Amaliaan voitte käydä tutustumassa Peikkokukkulan Pajapuodissa. Neulahuovuttaminen on muuten ihanan rentouttavaa puuhaa!

---

...ja rentoutumista tässä tarvitaankin! Maanjäristykset ovat aiheuttaneet käytännön elämään yllättävän paljon hankaluuksia. Vaikka nyt meillä on jo ollut viikon verran vesi, sähkö, puhelin- ja nettiyhteydet, niin on monta muuta asiaa, jotka ovat hankaloituneet. Olemme esimerkiksi kokanneet tähän päivään asti ulkorakennuksen lattialla, kun emme ole uskaltaneet pitää kaasulevyjä mökissä sisällä.

---

Seuraavat asiat ovat nykyään harmittavia:
-
1. Posti ei toimi. Kun tahdon postittaa tilauksia, minun pitää matkata n. 60 kilometrin päähän lähimpään toimivaan postiin.
-
2. Bensa-asemilla on vain joskus bensaa, joten postiin ei tosiaan matkata usein.
-
3. Vakiokangasliikkeeni on kiinni, koska se on riskialueella, eli suomeksi sanottuna, rakennus saattaa romahtaa niskaan.
-
4. Toinen erittäin tarpeellinen liike on samalla riskialuella. Minulla on sinne tilaus, josta olen jo maksanut kolmasosan. En taida enää nähdä tilausta enkä rahojani.
-

14 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Lennu vei sanat suustani. Teillà ilmeisesti viihtyy. Toisaalta ymmàrràn sinua oikein hyvin. Minàkin rakastan yksinàisyyttà, mità tààllà saapasmaassa alkuasukkaat eivàt ymmàrrà ollenkaan. He kun eivàt koskaan viihdy yksin.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Tulin uudestaan, kun en huomannut ollenkaan kommentoida neulahuovutuksiasi. Kävin putiikin puolella katsomassa ja kauniita ovat molemmat. Pidän kuitenkin siitä ylimmäisestä kirkkaan sinisestä enemmän.
  Onko chileläinen lampaanvilla parempaa kuin suomalainen?

  VastaaPoista
 8. Alkoi naurattaa nuo sun kohdat 7 ja 8 ja voin hyvin kuvitella...Mun hermo ei kestäisi!

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Mielenkiinnosta kyselin, kun itse harrastin huovutusta paljonkin. Ensin märkähuovutusta ja sitten tuli muotiin kuivahuovutus. Sitten huovutuskin jäi ja jäljellä on iso säkillinen villoja.
  Olen myös käynyt nukkekursseja ja opettajanani on ollut Piitu Nykopp. Nukketaiteilija ja opettaja, tekee todella korkeatasoisia nukkeja, jotka ovat aivan ihmisen näköisiä. Mahdatko tuntea/tietää häntä?

  VastaaPoista
 13. Ulla-Kristiina: Tunnen Piitun oikein hyvin, sillä hän oli opettajanani vuoden Petäjävedellä, kun opiskelin nukentekijäksi. Olemme yhä yhteydessä.

  Älä huovutusta jätä! Neulat suihkimaan, jos saippua kyllästyttää...

  VastaaPoista
 14. No niin, tässä sen näkee kuinka pieni maailma on!
  Täytyy tässä taas joskus ottaa villat esille ja huovuttaa jotain pientä.

  VastaaPoista