Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Maanjäristyskertomuksia - osa 3

Maanjäristyksestä on kulunut reilut kaksi viikkoa ja me nukumme yhä teltassa. On mukavampi nukkua, kun tietää, ettei katto putoa päähän, jos tulee vieläkin hirvittävämpi rysäys. Läheisessä Yumbelin kaupungissa yksi nainen kuoli taloonsa, kun katto putosi päälle. Concepcionin kaupungissa rakennusten alle jäi moni.
---
Onneksi puutalot kestävät hyvin järistyksiä. Ne nitisevät ja natisevat liitoksissaan, mutta harvoin hajoavat. Kun vielä on kevyt peltikatto, eikä raskaita kattotiiliä, on vaaran mahdollisuus minimoitu. Lisäksi asumme kaukana merestä kukkulan huipulla, niin ei ole tsunameistakaan täällä pelkoa.
Teltassa nukumme nyt myös siksi, että siellä nukkuu vietävän hyvin:) Raikas yöilma antaa hyvät unet. Meillä on teltassa ihan kunnon patjat, niin ei tarvitse sen puoleen olla leiriolosuhteissa. Teltassamme on kolme huonetta. Yhdessä nukkuu mieheni sisko, joka ei uskalla vielä mennä takaisin Concepcioniin kerrostaloasuntoonsa.
---
Chihumme nukkuvat omassa pienessä teltassaan. Sekarotuinen kadulta pelastamamme Taika-koira vahtii vieressä. On kyllä kerrottava teille totuus... Taika pelkää kaikkea enemmän kuin chihut. Kun tapahtuu jotain pelottavaa, se ryntää ulkorakennuksen alle ja pysyy siellä. Tai jos se tuntee olevansa rohkealla mielellä, se haukkuu ja ulvoo kurkku suorana.
Tässä näkyy "pakoilaisleirimme". Autossa kuunneltiin radiouutisia, kun sähköt eivät toimineet 11 päivään, eikä meillä ole patteriradiota. Patteriradiot kunniaan! Tästä kokemuksesta viisastuneena päätimme hankkia sellaisen. Lisäksi taskulamppuja, joissa myös on patterit!
---
Taustalla näkyy talomme, jossa käymme tekemässä vain tarpeelliset hommat, kuten noutamassa astioita yms. Nyt kyllä päivä päivältä tulee oltua talossa enemmän. Aloitin jopa yläkerran maalauksen pari päivää sitten. Tikkailla on hauska keikkua jälkijäristysten aikana...
---
Ison teltan mieheni osti Yhdysvalloista ennen Chileen muuttoamme. Koirateltan tilasin Suomesta pari vuotta sitten. Koirateltta ei pidä yhtään sadetta. Ensimmäisten pisaroiden aikana vetskari alkoi jo vuotaa ja lattialle tuli kauhea lätäkkö! Teltta on enemmänkin auringonnsuoja, sillä sivuseinät saa rullattua ylös ja niissä on verkot.


...Mutta onneksi isossa teltassa on chihuovet! Katsokaa yläkuvaa! Nuo kaksi pientä kulmassa olevaa harmaata läiskää ovat siis pienet aukot, joissa on myös verkot ja ne saa kokonaan auki. Niistä chihut pääsevät mukavasti kulkemaan ilman, että tarvitsee avata isoja ovia. Kätevää!

8 kommenttia:

 1. Onneksi teillä on noin hyvä teltta! Chihusi ovat niin söpöjä taas siellä teltassa...Toivottavasti asiat pian palautuvat ennalleen,niin että pääsette takaisin taloon nukkumaan ja asumaan.Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Koirat on ihan ylisöpöjä teltassaan. Meillä lapsetkin kävivät hihittelemässä kuvalle :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuva koirista voi, että ne ovat suloisia ja söpöjä. Kiva, että voitte teltassa nukkua mekin kesällä nukutaan teltassa siellä on niin kiva tunnelma ja saa raikasta ilmaa. Kuusamossa jossa olemme kesällä hyvin paljon on aina sääskiä tosi paljon niin siellä on aika vaikia nukkua välillä teltassa ensin pitää kaikki sääsket tappaa muuten nautin telttailusta tosi paljon. Iloista alkavaa viikkoa sinulle Miia. Toivoo: Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 4. Telttakoppi on aika hiano. Eikö koerat halua tulla teidän kylkeen nukkumaan? Taitavat viihtyä hyvin keskenään.

  VastaaPoista
 5. Jos koirat saisivat valita, niin ne kaikki, nuo isot rontitkin, tulisivat nukkumaan viereemme. Yli kymmenen koiran kanssa unet jäisivät kyllä liian pätkittäisiksi, sillä niiden pitää vaihtaa paikkaa vähän väliä ja välillä tapella siitäkin, kuka saa olla lähimpänä:) Mutta kyllä me välillä nukumme kaikkien chihujen kanssa...

  VastaaPoista
 6. Onneksi teillä on iso, hyvä teltta.
  Ja koirillakin omansa.
  Talonne näyttää olevan hyvässä mallissa ja siitä taitaa tulla melko iso kuvasta päätellen. Hyvä, että puutalot kestävät järistyksiä.

  Tsemppiä eteenpäinkin!!

  VastaaPoista
 7. Voimia sinne!!

  Olen ihastunut sinun keijukaiseen, tekisitköhän sellaisen minullekin, kunhan kerkiät?

  VastaaPoista
 8. Taika on ihan samannäköinen kuin oli eka koirani, joka oli karjalankarhukoiran ja suomenajokoiran sekoitus. Monet isot koirat ovat paukkuarkoja. Olemme monet uudet vuodet soittaneet musiikkia lujaa, kun raketit ovat räiskyneet.

  Tosi mainio tuo pikkukoirien teltta.

  VastaaPoista