Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Poikien huoneesta

Tyttöjen juoksuaika opetti minulle paljon siitä, miten poikien huone tulee sisustaa. Vaikka urokset ja nartut nyt ovatkin eri huoneissa, urokset marinoivat silti omaa huonettaan. Lattioita piti siivota vartin välein. Opin sen, ettei suoraan lattiaa vasten voi olla mitään. Kun uros ruikkaisee lirun vaikka pedin kulmaan, märkä kulkeutuu pedin alle ja muhii siellä mukavasti lattiaa vasten :/Mitään tyynyjä tai pehmeitä petejä ei voi olla lattioilla tai niitä saa pestä joka ikinen päivä. Lisäksi nyt talvella lemmikkiluukusta tulee sen verran kylmää, että lattialla vetää todella paljon. Päätin siis antaa pojille puisen pedin, jonka olen tehnyt narttujen huoneeseen aikoja sitten. Siinä on jalat, joten jos uros merkkaa sängyn, pisu ei osu patjaan vaan puuosaan. Siitä se valuu lattialle, josta sen voi pyyhkiä pois. Jalat nostavat sängyn korkeammalle, joten lattian vetokaan ei niin haittaa.
Meillä on yksi rumahko metallihylly, joka oli komerossa ennen kuin mieheni teki sinne puuhyllyt. Metallihylly on kahdessa osassa. Toisen meinaan laittaa väliaikaisesti kylpyhuoneeseen, ennen kuin löydän sinne jotain nätimpää. Toisen puolen keksin nyt laittaa urosten huoneeseen. Alimmalle hyllylle laitoin pehmeän pedin, jota ne eivät nyt ylety merkkaamaan! Kolme boksia mahtuvat myös hyllyille, yksi käyttöön ja kaksi säilytykseen. Hyllyn alatasosta tulikin heti poikien lempparipaikka. Se on vielä ylempänä kuin puinen sänky, joten sieltähän voi tarkkailla olohuoneen tapahtumia ja kytätä telkkaria ilman että pikkutassut palelevat vedossa:)

Nyt kun täällä on kylmä talvi meneillään, peitän lemmikkiluukun tyynyllä ja laitoin sen eteen puisen pedin. Käyn siirtämässä pedin pois luukun edestä monta kertaa päivässä, jotta pojat pääsevät asioilleen ja juoksemaan ulos. Kun kylmin vuodenaika on mennyt ohi, ei luukkua tarvitsekaan lainkaan peittää. Ylemmässä kuvassa näkyy myös sähköpatteri, jota pidetään päällä kylmimpinä päivinä ja öinä.


Tässä huoneessa siis asustelevat Choko Bon Bon ja Yoda. Pennut Elvira ja Dahlia muuttivat isojen tyttöjen kanssa samaan huoneeseen, sillä ne ovat jo lähes sisäsiistejä. Tyttöjen huoneen nurkkaan laitoin niille muovitarjottimen, jonka päällä on pyyhe. Siihen ne käyvät pissimässä, jos eivät jaksa odottaa siihen asti, että käyn avaamassa niiden luukun ulos. Sekin täytyy nyt pitää suljettuna, kun on niin kyyyylmä! Muovitarjotin oli ennen poikien nurkassa, mutta tajusin, että se vain lisäsi poikien merkkailua. Päätin siis, että narttupennut asukoot narttujen kanssa, vaikka ensin olin toisin ajatellut.
---
Vielä on hyllyjä ja seiniä maalaamatta poikain huoneessa, kuten voitte joistakin kuvista nähdäkin. Lisäksi seinälle on suunnitteilla jotakin, mutten vielä osaa päättää mitä. Paljon on kaikkea koira-aiheista kertynyt nurkkiin. Laittaako seinälle chihumatto, sininen koiramatto vai vaaleansininen koirakangas? Hmmm...
---
Ihanaa nyt, kun tyttöjen juoksuaika on tältä erää ohi. Poikienkin huone on pysynyt TÄYSIN puhtaana ja liruttomana jo kolme päivää! On kyllä helppoa, kun ei tarvitse heilua rätin kanssa vartin välein ja aloittaa aamua suursiivouksella. Nyt riittää taas vain normaali pyyhkiminen.
---
P.S. Kun nartuilla on juoksuaika, urokset ja nartut vuorottelevat talossa vapaana olemista. Kun nartuilla ei ole juoksuja, kaikki koirat saavat olla vapaina talossa päiväaikaan. Öisin chihut ja harjis nukkuvat huoneissaan ja isot koirat olohuoneessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti