Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Apua kaivataan! Mörkkyneidot aiheuttavat päänvaivaa.

Olen jo pitkään kehitellyt peikkoa, joka olisi suhteellisen helppo ja nopea tehdä. Chileläiset ovat kiinnostuneita peikoista ja tontuista ja niitähän ei täällä pahemmin ole tarjolla. Minulla on ollut mielessäni sellaiset yksinkertaiset matkamuistopeikot, joita saa ostaa Norjasta ja Suomen Lapista. En muista tarkalleen, miltä ne näyttävät, mutta minulla on paljon mielikuvia yksinkertaisista vartaloista, suurista silmistä ja poronkarvahiuksista. Lisäksi muistan Fauni-tehtaan peikot, joita oli ihmisten kodeissa minun lapsuudessani 70-luvulla.


Mörkky-nimeä minä käytän näistä ihan vain itsekseni. Mörkö+Möykky+Peikko=MÖRKKY! Mörkky on siis kaiken edellämainitun sekoitus. Täällä Chilessä ne varmaan tulevat olemaan vain "Troll" tai "Duende" tai jotain sellaista helpommin ymmärrettävää. Jos oikein hurjaksi ryhdyn, niin ehkäpä jopa Mörkky-Troll!

Tässä näet yhden valmiin urosmörkyn. Käytän vartaloissa "housukankaita", jaloissa, käsissä, korvissa ja hännässä nahkaa. Nenä, silmät ja hampaat ovat huopaa. Nenän, suun, kulmakarvat/ripset ompelen käsin. Silmiin ompelen metallinapit. Silmiä tulee olemaan erimallisia antamaan erilaisia ilmeitä. Hiukset ovat tekoturkista. Kokeilin myös kikkuravillaa, mutten ollut oikein tyytyväinen. Urosten korvakorut ovat pyykkipojista (ylijäämiä, kun kerran tein paljon suksia puuosista). Täytteenä on pohjassa riisiä ja muuten vanua. Mörkyt seisovat tanakasti vaikka hyllyn reunalla!

Nyt siis ongelman tuottavat MÖRKKYNAISET! Tarvitsen teidän mielipiteitänne. Yläkuvassa neitokaiset ovat ilman hiuksia ja vaatteita, koska en osaa päättää.


Tässä kaksi kokeiluneitiä. Vasemmanpuoleisella on karstatusta laamanvillasta hiukset korvan takana saparoilla. Sidoin ne erivärisillä nauhoilla tuomaan rempseää peikkomeininkiä. Minusta hiukset kuitenkin näyttävät liian lattanoilta ja tylsiltä! Karstatusta villasta tehtyjä hiuksia ei voi jättää auki, peikkomaisesti pystyyn, sillä villa on sen verran hahtuvaista, että mörkkyä käsitellessä hiukset irtoaisivat päästä. Neideillä on yhdessä korvassa oikea korvakoru. Oikeanpuoleisella neidillä on hiukset tekoturkiksesta. Laitoin saparot erottamaan sen pojasta. Kuitenkin se mielestäni näyttää pojalta, joka on pukeutunut tytöksi! Sitten ihmettelen vielä tuota mekkoasiaa. Tarvitseeko mörkkyneito mekon erottuakseen pojasta? Vai olisiko parempi, ettei näillä yksinkertaisilla nukeilla olisi vaatteita? Näyttääkö pitsi tai brodyyri liian hienolta materiaalilta peikkoneidolle?


Kysymykset:


1. Mistä materiaalista neitien hiukset?

2. Mekolla vai ilman?

3. Mistä materiaalista mekot? (huom! täytyy olla yksinkertaista)

4. Yksi vai kaksi korvakorua?

5. Mitä muuta voisin laittaa mörkkyneitoon? Ideoita?

(6. Ideoita urosmörkkyyn)


Kaikkiin VIITEEN kysymykseen vastanneet osallistuvat arvontaan! Yksi voittaa valintansa mukaan joko MÖRKYN tai MUMMON KANASEN.
---

Vaikka noita kanasia pääsiäsikoristeena mainostinkin, niin ne kyllä sopivat kotiin ja puutarhaan keväästä syksyyn - ehkä jouluksi kannattaa ottaa pois, jotta tontut pääsevät pääosaan ;)Aikaa osallistua Mörkkyjen kehittelyyn sekä arvontaan heinäkuun loppuun asti, eli 31.7. Suomen aikaa keskiyöhön.
---

Kautta mörkyn hännän, antakaa sitten hyviä ideoita :D

29 kommenttia:

 1. Ihania mörkkyjä! Minä tykkään myös tehdä erilaisia elukoita ja nukkeja kankaasta :))Niihin saa kivasti käytettyä kaikkea kätköistä löytyvää materiaalia..
  Mun mielestä tuo oikeanpuoleinen on parempi materiaaleiltaan. Nuo saparot on huiput...näyttää enempi peikolta tuolla turkiksella. Ehkä laittaisin molempiin korviin korvikset?

  VastaaPoista
 2. Hurrjan ihania Mörkkyjä!

  1. Hiukset tuosta tekoturkiksesta,on enemmän mörkkymäistä.

  2.Mekolla,por supuesto!

  3.pidän tuosta pitsistä,se tekee neitimörkystä neitimörkyn:D

  4.molemmissa korvissa saisi olla korvis tytöillä

  5. ei minusta tarvitse mitään enempää sitten,ovat perfecto just noin.

  VastaaPoista
 3. Söpöjä mörkkyjä!(jos mörkkyjä voi söpöiksi sanoa)

  1. Mielestäni harmaat hiukset on paremmat, hieman nuorekkaammat :)

  2. Ehdottomasti mekolla

  3. Toimisiko tylli mekkona? Tuo pitsi on kyllä myös hyvän näköinen!

  4. Kaksi korvakorua tyttösille parempi

  5. Olisiko punaiset posket vaikea/liian aikaa vievää lisätä tytöille?

  VastaaPoista
 4. Musta kannattais tehdä erilaisia versioita, kaikilla on oma makunsa, mut noi saparopäät on kauniita.

  Mekotkin on söpösiä, oisko ranneketju liian suuritöinen ?

  VastaaPoista
 5. 1. Turkiksesta, pörröisyys kuuluu peikoille.
  2. Mekolla ehdottomasti.
  3. Voisiko ruutuisesta flanellikankaasta tai muusta kankaasta tehdä hameen, tai säkkikankaasta? Saisi vähän rösyisemmän lookin :)
  4. Kaksi korvakorua.
  5. Kaipailin pojille henkseleitä tai jotain sellaista, mutta niitä taitaa olla vähän vaikea laittaa. Entä voisiko tytöille kehittää jonkinlaiset letit, ne voisivat minusta olla jopa eri materiaalia hiusten kanssa, vaikkapa sellaista olkinarua (tai mikä onkaan sen röpelöisen beigen narun nimi).

  VastaaPoista
 6. 1. Mistä materiaalista neitien hiukset?
  -Tekoturkis näyttää ehdottomasti paremmalta, enemmän mörkkymäiseltä


  2. Mekolla vai ilman?
  - Mekolla. Kyllähän mörkkyneitikin haluaa olla nätti. Ei se voi mitään sille, että on mörkky ;)


  3. Mistä materiaalista mekot? (huom! täytyy olla yksinkertaista)
  - Brodyyripitsi (ja tylli) näyttävät mun mielestä hyviltä.

  4. Yksi vai kaksi korvakorua?
  - kaksi

  5. Mitä muuta voisin laittaa mörkkyneitoon? Ideoita?
  - rannekoru, kaulakoru, kynsilakka tms tuli munkin mieleen...Toimisiko käsilaukku tms?

  (6. Ideoita urosmörkkyyn)


  Susanna

  VastaaPoista
 7. 1. Tup pörröisempi on kivempi.

  2. Minusta ilman mekkoa riittää ollakseen tyttö.


  4. Kaksi korvakorua ja toisessa korvassa voisi olla vaikka kaksikin, eli siis kolme yhteensä.

  5. Voisi kokeilla ylähuuleen pientä kaarta ja nuo punaiset posket oli kyllä tosi hyvä idea. Samoin letit tytöllä tai rusetti/rusetteja tukassa sopisi hyvin.

  (6. Punaiset posket sopisi pojallekin

  VastaaPoista
 8. 1. Minusta on tosi vaikea valita kumpi tukka on parempi.. ehkä kuitenkin tuo vasemmanpuoleinen eli vähän niin kuin pitkä tukka. Noilla kahdella on erilaiset silmätkin ja minusta nuo vasemmanpuoleisen silmät on tyttömäisemmät, ripsetkin oikein räpsyy ihanasti! Ehkä juuri noiden ripsien näkyvyyden kannaltakin minusta tuo tukka on parempi.

  2. Mekko naisen tekee - eli ilman muuta mekolla!

  3. Tuollaset pitsit tai brodyyrit tai mitä ne on, ne käy hyvin mekoiksi.

  4. Kaksi korvista tytöille, jos kerta pojillakin saattaa olla korvis.

  5. Mulle tuli mieleen, että voisiko tytöillä olla sellaset tyttömäiset huulet, esim vaikka sydän tuossa keskellä? Ja monen ehdottamat punaiset posketkin kuulostaa hyvin tyttömäisiltä. Voiskos ajatella myös, että joillain tytöillä olis vaikka kruunut päässä? Oikein prinsessa-Mörkkyjä!

  6. Hiukka tuota kruunuteemaa mukaellen, sopiskos sit joillekin pojillekin vähän kuin jotain roolivaatteita? Toisaalta nämä on minusta myös tosi kivoja tällaisina.

  Ihania ovat, toivon menestystä tälle kivalle ideallesi!!

  VastaaPoista
 9. Moi! Oikein hauska blogi sinulla.

  Ja tässä pyytämiäsi apuvastauksia:
  1. Minustakin oikeanpuolimmainen pörrötukka saparoineen näyttää peikommalta.
  2. Ehdottomasti mekolla.
  3. Molemmat nyt kokeillut materiaalit näyttää kivoilta, lisäksi jo ehdotettu tylli saattaisi olla hauska.
  4. Kaksi korvkorua. Niiden ei kyllä tarvitse välttämättä olla "samaa paria" (Mörkkyneiti varmaan koristautuu sillä, mitä onnistuu metsästä löytämään?)
  5. Ehkä jos laittaa tytölle tuon "siistimmän" tukan niin päälaelle (tai oikeastaan vähän sen sivuun) voisi koota jonkinlaisen koristerusetin. Olisi vähän hienostelevampi yksilö se ;)

  Tuolla poikamörkyllä on kyllä aivan ihastuttava hämillinen ilme!

  VastaaPoista
 10. 1. Tuo tekoturkis näyttää peikkomaisemmalta, mutta täytyykö niiden kaikkien olla samanlaisia? Jos on erilaisia ilmeitä, voisiko olla myös erilaisia hiuksia? Entä jos litteätukkaisella olisi useampia jakauksia ja vaikka saparoiden lisäksi yksi töyhtö päälaella?

  2. Mekko ehdottomasti! Tosi hauska! "Fiini täytyy aina olla" jne.

  3. Ainakin tuo pitsi tekee hyvän kontrastin muuten roheisiin materiaaleihin.

  4. Kyllä tytöillä on yleensä korvakorut molemmissa korvissa. Mutta voivathan ne olla erilaiset, niin mörkky pysyy tarpeeksi rennon ja mörkkymäisen näköisenä.

  5. Käsilaukku... (vai onko liian muumimammaa?)

  6. Urokset on ihan perfect just noin!

  VastaaPoista
 11. Heippa! Tulinpa minäkin antamaan mielipiteeni ihanista mörkyistäsi. Elikkä hame on ihan kiva, mutta riippuu varmaan paljon materiaalista että siitä saa mekon eikä kaulurin. Esim tuo valkoinen pitsi näyttää enemmän kaulurilta kun taas tuo keltainen pitsi näyttää taas hameelta ja on ok. Itse en välttämättä laittaisi mekkoa ollenkaan vaan muilla lisämausteilla tyttö kyllä tulisi ilmi.
  Voisiko jonkun yksi hammas olla musta...tai miltä näyttäisi pisamat...Tuo turkistukka on se oman lapsuutenikin muistama ainoa oikea peikkotukka.Vielä kun sitä kokeilisit mustana. Uskon kuitenkin että teet/kokeilet mitä vaan ne kaikki menevät kaupaksi sen verran valloittavia ovat!!!
  Terv.Päivi Hml

  VastaaPoista
 12. 1. Tekoturkis näyttää nyt kivemmalta, mutta saisiko villatukkaa jotenkin pörrömmäksi ja sitten saparoille?


  2. Mekolla, ihanaa tyttömäisyyttä!


  3. Pitsi sopii hyvin, ehkäpä se tylli voisi olla toinen... Tai kenties pellava? Näyttäisiköhän farkku miltään?


  4. Kaksi, sanoisin - ehkä rokkihenkisellä tyttömörkyllä yksikin riittää, mutta ainakin söpöille tytöille kaksi :)


  5. Hankalaa, olisikohan vähemmän tässä kohtaa enemmän? Rusetit tukassa voisivat olla kivoja, tai rannekoru kenties? Pusuhuulia en ehkä tekisi...


  Blogisi ilahduttaa päiviäni valtavasti, kiitos siitä!

  -Vira

  VastaaPoista
 13. Hei!
  1. Hiukset ovat mielestäni söpöt tekoturkiksesta ja ehdottomasti saparoilla.
  2.Mekko se olla pitää. Itse laittaisin vielä pitsin rimpsumaisesti rypytettynä. Nainen se on peikkokin.:)
  3. Pitsi mekkona on hyvä, mutta onnistuuko tylli? Voisi olla söpö, mutta en tiedä miten käytännössä onnistuu
  4. Kaksi korvista, ehdottomasti
  5. Itse pidän enemmän noista pyöreistä silmistä. Ovat niin lutuset. Muuten peikkoneidot ovat mainioita.
  6. Pojat ovat kyllä täydellisiä noin. Ja ainahan peikoissakin kaljuja on.
  terveisin Kerttuli
  PS. Toivottavasti jaksat ilahduttaa päiviäni blogillasi vielä pitkään...siinä on niin kiva positiivinen fiilis

  VastaaPoista
 14. Hiukset värjättyä hiusta tai jotain sellaista ehkä sopisi harmaa. Mekko on ihana. Pitsi on kivan näköinen. Yksi korvakoru minusta on hyvä. Rusetti hiuksiin olis kiva.

  Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 15. Aivan mahdottoman peikollisia otuksia ovat!!
  Tyttöpeikkojen hamoset tekevät sen naisellisen jutun...ja korvis myös ..mielellään molemmissa korvissa(vai ovatko sitten liikaa niitä faunipeikkoja muistuttavia.
  Ainiin tuli tyttöjen hiusmateriaaliksi mieleen seuraava vinkki,ite olen joskus käyttäny, (kun oon tehny peikkoja tms.) purkaa lankaa jostain neuleesta ja siitä saat kiharakasan, mitä ohuempaa neuletta, sen afrompi kampaus.Ja mikäli löydät sellaista pellava kuitua, jota (ainakin täällä suomessa) käytetään valurautaputkien tiivistämiseen, se on sellaista valmiiksi peikon tai tontun hiusten näköistä.(löytyy siis putkiliikkeestä ..jos löytyy)
  Hiuksellisia talvikesäpäiviä
  Peikkokukkulalle:)
  t.Leenukka

  VastaaPoista
 16. Onpa hurmaavia ♥
  Onneksi muistutit tuolla ylempänä, on näköjään jäänyt jostain syystä remottihomman jalkoihin tämä postaus!

  1. Mä tylkkään tuosta oikean puoleisesta, se on niiiin mörkyn näköinen ☺
  2. ehdottomasti pitsimekko! siinä on just se jokin! ja tytöhön on aina tyttö!
  3. tuli jo edellä, pitisä ehdottomasti ☺
  4. ainakin se yksi, toinenhan voipi olla hukassa...
  5. rusetti vähän vinksallaan -mutta nämähän on jo täydellisiä!
  6. olisko kraka mahdoton ????

  VastaaPoista
 17. Hei Mia!

  Vastauksia aivan ihaniin Mörkkyihin liittyen:

  1. Eriväriset tekoturkikset

  2. Ehdottomasti mekolla

  3. Tuollainen brodyyri peikkotytölle sopii paremmin kuin hyvin

  4. Yksi korvis on peikkomaisempi

  5. Häntään rusetti

  6. Pojat ovat juuri tuollaisina täydellisiä, niin peikkoja, niin peikkoja.=)

  Mukavia talvipäiviä sinulle täältä helteisestä Suomesta!

  Blogisi on päiväni ehdoton piristys!

  T. Mervi

  VastaaPoista
 18. 1.Tekoturkishiuksia ehdotan

  2. Mekko

  3. Voisiko (esim. suun paikkaa hieman nostamalla) saada tytöille puettua liivihameet? Pitsit sopivat hyvin hamoseksi nekin.

  4. Kaksi korvakorua

  5. - Reilunkokoiset rusetit hiuksissa olisivat kivoja myös.
  - Tyttömörkkyjen huulet ommeltuina punaisemmalla langalla.

  Iloisia luomisen hetkiä mörkkypeikkojesi seurassa!

  VastaaPoista
 19. 1. Mistä materiaalista neitien hiukset? - tykkään jotenkin tuosta tekoturkiksesta, vaikkakin luomu olisi materiaalina kivempi

  2. Mekolla vai ilman?
  - ehdottomasti rimpsumekot ja helmat heilumaan !
  3. Mistä materiaalista mekot? (huom! täytyy olla yksinkertaista)
  pitsinauhat, trikoomekko

  4. Yksi vai kaksi korvakorua?
  - yksi, yksinkertaisuus on kaanista

  5. Mitä muuta voisin laittaa mörkkyneitoon? Ideoita?
  - silmälasit, pisamia

  (6. Ideoita urosmörkkyyn)
  - isommat korvat, pussihousut, henkselit, avainnippu kouraan

  VastaaPoista
 20. Oikeanpuoleisen hiukset paremmat noilla pienilla saparoilla. Pitsihame ehdottomasti, korvakorut molempiin korviin ja kaulakoru.

  terveiset eteläisestä Suomesta
  vakilukija
  -arja-

  VastaaPoista
 21. 1. Tekoturkishiukset näyttävät minusta peikkomaisemmilta. Hiuksiin sitten erilaisia rusetteja, ehkä myös pieni kangaskukka tai kangasperhonen hiuksissa voisi korostaa tyttöyttä.

  2 + 3. Ehdottomasti mekko! Pitsimekko näyttää ainakin kivalta, mutta kai melkein mikä vain ei-liian-paksu materiaali toimisi? Näen sieluni silmin Mörkkyneidillä vaaleanpunaisen balettitutun (tyllistä)! :-)

  4. Kaksi korvakorua.

  5. Minusta ainakin yksinkertainen on kaunista joten liikaa kaikkea ei kannata yhteen Mörkkyyn laittaa!

  (6. Ekana tuli mieleen, voisiko Mörkkypoikien käsivarsissa olla korostuneemmat muskelit?)

  - Pinja -

  VastaaPoista
 22. Tuollainen "karvainen" tukka on kiva ja oikean nakoinen. Mekko taytyy olla - pitsinen tai "tutu". Toisilla voisi olla yksi korvis, toisilla kaksi. Ja muitakin koruja voisi lisata ja rusettia tukkaan. Joillekin uroksille hattu ja kraka.
  Terveisia peikkokukkulalle! Minun mieheni aina joskus ajelee aika lahelta ohi ollessaan liikematkalla Chilessa. Terv. ystavasi maailmalta

  VastaaPoista
 23. 1. Tekoturkiksesta ehdottomasti, koska mörkkyjen kuuluu näyttää mörkyiltä, eivätkä ne saa olla liian "nättejä". Ovathan ne mörkkyjä! :)

  2. Mekolla, niin näyttää enemmän tyttömäiseltä :)

  3. Keltainen mekko näyttää kivemmalta peikon päällä, mutta se saisi mielestäni olla väriltään valkoinen. Jos peikolla olisi tukkakin tekokurkiksesta, niin valkoinen sopisi hyvin.

  4. Korvakoruja kaksi, koska ovat tyttöjä. Pojalla saa olla yksi koru.

  5. Antamasi vaihtoehdot ovat mielestäni erittäin hyviä mörkkyjä, koska jos mörkkyä koristelee liikaa, niin se näyttää liian pyntätyltä. Mörkky saisi olla yksinkertainen eikä liian pyntätty. Ei mörkky niin "hienosteleva" ole, että se hirmuisesti kaikkea pukisi/laittaisi yllensä ;)

  VastaaPoista
 24. Ihania Mörkkyjä!

  1. Mun mieleen oli saparohiukset enemmän :)

  2. Ja tottakai tytöille mekot :P

  3. Keltainen mekko miellytti enemmän silmää, se valkoinen pitsi on jotenkin liian hienoa.

  4. Kaksi korvakorua


  5. Molemmat mörkyt on kivoja, mieluusti saavatkin olla hieman erilaisia- on ihmisillä sitten vara valita juuri sellaisen kun jokainen itse haluaa. Mielellään tyyli saa olla juurikin sellainen peikkomaisen rosoinen eikä liian siloiteltu.

  VastaaPoista
 25. Mukavan näköisiä otuksia ovat.

  1. pojalle tekoturkis ja tytölle pörrötukka saparoilla
  2. mekko tytölle ja pojalle housut henkseleillä
  3. mekko jostain muusta kuin pitsistä. Jotain säkkikankaan tapaista?
  4. 1 korvakoru
  5. tupsuhäntä; varvaskoru?

  Terv Terttu

  VastaaPoista
 26. Moikka!

  Saparo hiukset tytöille sekä tuo pitsimekko. Korvis riittää toiseen korvaan, jospa se toinen on vaikka hukkunut jossain peikkomaisessa menossa =) Pojille voisi laittaa henkselit housuihin taikka lannevaatteeseen?
  T: mimmi

  VastaaPoista
 27. Ihana porukka kertakaikkiaan :)

  1. Mistä materiaalista neitien hiukset? - Tekoturkis on peikkoisampaa mielestäni.

  2. Mekolla vai ilman? - Mitä olisi peikkotyttö ilman mekkoa, eli mekko tottakai :)

  3. Mistä materiaalista mekot? - Tuo pitsi näyttää kivalta, mutta kävisikö säkkikangas ehkä myös?

  4. Yksi vai kaksi korvakorua? - Kyllä tytöllä pitää kaksi olla.

  5. Mitä muuta voisin laittaa mörkkyneitoon? Ideoita? - Rusetti tai kukka tukkaan, joku käsikoru, rusoposket, kaulakoru... ei siis kaikki samalle, mitä nyt ovat kukin saaneet kerättyä aarteita ;)

  (6. Ideoita urosmörkkyyn)- Jonkinlainen hattu?

  Saattaapi olla, että laitan adoptiohakemuksen jostakin pyöreäsilmäisestä Mörkystä tulemaan kun ovat luovutusvalmiita :)

  Ihan mahtava tämä sinun blogisi, nyt loman jälkeen olikin paljon luettavaa!

  t. PiaF

  VastaaPoista
 28. Onpa ihanaisia mörkkyjä ja nimikin kohdallaan.

  1. Molemmat hiukset käyvät mutta enemmän kallistun noihin ruskeisiin.
  2. Mekolla, tottakai
  3. Valkoinen pitsimekko on minusta passeli
  4. Kaksi korvakorua. Helmetkin voisi olla kivat. Kuitenkin ehkä jotkust vaaleat, jotka näkyvät hyvin.

  Minä tykkään myös enemmän noista puoliympyrämäisistä silmistä kuin pyöreistä. Toki voihan niitä olla molempiakin.

  Mukavaa talvea ja kevättä sinne pallon toiselle puolen...

  - Maari

  VastaaPoista
 29. 1. tekoturkis
  2.mekko
  3.tuo valkoinen brodyyri mekko mun mieleen
  4.yksi korvis
  5.mörkky neidon korvaan vaikka kukka tai käteen jotain esim kukka

  VastaaPoista