Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Kuistille valot!

Peikkokukkulan talon uusi kuisti siirtyi moderniin aikaan, kun sinne laitettiin lamput! Iltaisin on tunnelmallista, kun sammuttaa olohuoneen valot ja antaa vain kuistin valojen olla päällä. Näkee, miten tuuli heiluttaa puita. Nyt kun ulko-oviin ja ikkunoihin saatiin tiivisteet, niin ei enää tarvitse edes hiukset liehuten istua sisällä :)

Seita ja Taika tahtoivat välttämättä mukaan kuvaan. Nekin tykkäävät valaistusta kuistista. Onhan iltaisin niidenkin mielestä tunnelmallisempaa maata ovimaton päällä katsellen talvimyrskyn riehumista ulkona.


Tässä näkyy nyt juuri valmistunut kivimuurikin. Kokonaan mieheni ja minun työtä, mutta kaikki kunnia silti miehelleni! Minä kyllästyin puuhaan puolessa välissä muuria.


Näihin kuviin piti tulla iltatunnelmaa, sillä otin kuvat alkuillasta, kun oli jo hämärää. Oikein hämmästyin, kun näin kuvat koneella, niin valoisia ne ovat! Kuvittelin niiden olevan liian pimeitä! Täytyy ottaa iltatunnelmakuvat sitten vieläkin pimeämmällä.


Tällä rottinkinsohvalla on pehmusteet keväästä syksyyn. Talvella ne on kuitenkin poistettava, sillä ilmankosteus pilaa tekstiilit. Iltapäivisin kuitenkin laitan pehmusteet sohvaan ja lounaan jälkeen siinä tulee nukuttua pienet päiväunet tai neulottua villatakkia.


Olemme mietineet, että maalaisimme sohvan valkoiseksi, sillä se on aina noiden valkoisten kalusteiden vieressä. Olisivat enemmän samaa paria. Sohvaan kuuluvat nojatuolit ja pöytä ovatkin sisäkalusteina ja ne olen lakannut tummanruskeanharmaiksi. Se väri ei kuitenkaan sovi kuistille valkoisten kalusteiden sekaan niin hyvin.


Seita toivottaa suloista sunnuntaita kaikille blogin lukijoille!


8 kommenttia:

  1. Kuisti on kaunis ja kutsuva. Talovahdit ihania...☺

    VastaaPoista
  2. Ihana tunnelma teidän kuistilla. Tuo kivimuurikin on varmaan ollut työläs juttu. Hieno tulos sekin!

    VastaaPoista
  3. Pidän myös tuosta kuvan luomasta tunnelmasta kovasti:D Vaikea kuvitella sitä talviaikaa siellä - vuorokauden lämpötilavaihtelu on ilmeisesti melko suuri?

    VastaaPoista
  4. Ihana ,ihana terassi!Tuonne kun paasisi istumaan!!
    Nauti nyt kovasti!


    t.Tulppaanimamma

    VastaaPoista
  5. Irmastiina ja Lezzie: Kuisti on nätimpi sitten keväällä ja kesällä, kun kalusteissa on pehmusteet ja kuistilla kukkia! Nyt on vielä vähän ankeaa.

    Marke: Talvella lämpötilanvaihtelu on tosi pientä. Päivisin sateisella ilmalla on lämmintä 5-15 astetta. Aurinkoisella ilmalla on lämmintä varjossa noin 10-17 ja auringossa noin 15-25. Tuuli kuitenkin on viileää aurinkoisellakin ilmalla, joten kesäfiilistä ei tule. Öisin lmpötila on -2 - +10.

    Keväällä lämpötilanvaihetelut ovat suuremmat, kun päivät ovat helteisiä, mutta yöt ovat kylmät.

    Tulppaanimamma: Nautitaan :)

    VastaaPoista
  6. Ihana tunnelma!

    t. arja

    VastaaPoista
  7. Aivan upea terassi ja sen tunteen siinä istuessa voi melkeinpä tuntea.
    Lämpimän illan tuoksun...

    VastaaPoista
  8. Mia, kuisti on fantastico! Laita siihen vielä isoille koirille oma sohva, joku vanha nahkainen...

    VastaaPoista