Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Makuuhuoneen vauvailme

Makuuhuoneemme ilme on luonnollisesti vauvatilpehöörien takia muuttunut. Täältä oli todella vaikeaa löytää pinnasänkyjä. Täällä ei ole paljonkaan huonekaluliikkeitä ja niissä vähissä joita on, ei myydä pinnasänkyjä. Myöskään isojen tavaratalojen huonekaluosastoilla ei ollut vauvoille sänkyjä. Kauppakeskuksessa on yksi ainoa vauvatarvikeliike ja siellä myydään vain vauvojen matkasänkyjä, joita täällä käytetään ihan jokapäiväisessä kotikäytössä.  

Kun olin raskaana, Concepcioniin tuli ihan uutena yksi vauvatarvikeliike - sekin kauas keskustasta. BeeBee-liikkeestä sai tilata puisia pinnasänkyjä ja hoitopöytiä! Avaustarjouksen ansiosta saimme nämä huonekalut -20% alennuksella ja siltikin nämä tulivat maksamaan paljon enemmän kuin mitä Suomessa vastaavat maksavat. Täällä tällaiset ovat luksustavaraa näemmä. Maksoimme pinnasängystä ja hoitopöydästä alennuksen kanssa n. 500 000 pesoa ja olinkin silloin ihan innoissani, miten "halvalla" nämä saimme! Kun aloin laskea jälkeenpäin rahaa euroina, niin n. 800 euroa tuntuu kyllä hirvittävältä hinnalta - olemme kuitenkin Chilessä...

Pinnasänky ja hoitopöytä ovat molemmat täyttä puuta, Chilen luonnonmetsän kovaa kunnollista puuta. Liikkeessä oli mallikappaleet puunvärisenä, mutta onneksi nämä sai myös maalattuna, sillä puunväri ei olisi makuuhuoneeseemme mitenkään sopinut.


Pinnasängyn yhden laidan saa helposti laskettua puoleenväliin. Molemmalta puolelta pinnat saa kokonaan pois ja tämä sänky käykin kuulemma aina nelivuotiaaksi asti.


Hoitopöydässä on taso, jonka saa vedettyä ulos ja sisään. Hoitopöytä käy myöhemmin ihan tavallisena  lipastona.


Pinnasängyllä ja hoitopöydällä oli pitkä toimitusaika: kaksi kuukautta! Onneksi olimme ajoissa liikkeellä. Meinasi vain käydä hullusti, kun lääkäri ennusti Pikku Prinssin tulevan maailmaan kuukautta aikasemmin. Ainakin hoitopöytää tarvitsisimme. Dominic ei kuitenkaan syntynyt yhtään aikaisemmin, vaan viikon lasketun ajan jälkeen. Hoitopöytää eikä pinnasankyä ollut kuitenkaan kuulunut. Uskomaton sattuma olikin, kun pääsin vauvan kanssa klinikalta kotiin (tai oikeastaan kälyni luokse), liikkeestä soitettiin ja pinnasänky ja hoitopöytä tuotiin puolen tunnin päästä siitä, kun me olimme kotiutuneet!

Makuuhuoneessamme oli tällainen järjestys silloin, kun poika ei vielä nukkunut omassa sängyssään. Nyt on harjoittelu menossa ja pinnasanky onkin nyt meidän sängyssämme kiinni. Poika nukkuu omassa sängyssään joka yö noin 2,5-3 tuntia, jonka jälkeen loppuyö kuluu äidin kainalossa.

22 kommenttia:

 1. Suomessa saa tosiaan halvalla tarvikkeita vaikka Ikeasta, mutta tuollaiset kauniit ja puiset kyllä maksavat. Katselin itse tuollaista aika samanlaista sänkyä kuin tuo teidän, mutta hinta oli aivan liian korkea. Lopulta ostin Ikeasta sen mielestäni parhaimman ja maalasin sen itse. Eniten harmittaa tuon Ikea-sängyn pohja, joka on jotain pahvia jossa oli muutama ilmanvaihtoreikä. Porattiin siihen aika monta reikää lisää kun pelkäsin että patja homehtuu... Kalleinta meidän sängyssä on patja, en halunnut vaahtomuovia vaan halusin futonin. Se oli kallis petauspatjoineen, mutta ajattelin että koira voi käyttää sitä futonia sitten kun lapsi kasvaa siihen liian isoksi :) Minusta nuo teidän huonekalut on hienot ja halutessa saat varmaan myytyä tuon vielä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain vaahtomuovipatja...onko siitä vauvalle jotain haittaa?

   Poista
 2. Mahtavan näköisethän nuo on.Aika hintavat.

  VastaaPoista
 3. Kauniit huonekalut olette löytäneet. Kyllä nuo tuollaiset maksaisivat varmasti Suomessa vähintäänkin tuon saman, ehkä jopa pelkästään toinen huonekalu noista voisi täällä maksaa tuon 800 e.

  VastaaPoista
 4. Ja piti vielä lisätä, että huikea näköala makuuhuoneen ikkunasta. Et millään viittis laittaa kuvaa, mikä on otettu ikkunasta? On varmaan ihan mieletön maisema :)

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit ja laadukkaat huonekalut, kyllä laatu maksaa, myös täällä meillä Suomessa.Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 6. Kyllä on UPEA pinnis!! Aurinkoa sinne! Uutena lukijana matkassasi :)

  VastaaPoista
 7. Noin kauniit vauvankalusteet ovat kyllä hinnoissaa Suomessakin jos edes löytää. Ihanat!

  VastaaPoista
 8. Tosi kauniit kalusteet. Minä jäin miettimään, millaisissa pedeissä ne chileläiset vauvat sitten nukkuvat yleensä, jos pinnasänkyjä ei siellä melkein ole olemassakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvat nukkuvat niissä sellaisissa koottavissa metalli-kangas- sängyissä, joita Suomessa pidetään matkasänkyinä. Niillä, joilla ei ole varaa ostaa sellaistakaan, vauvat nukkuvat varmaan samassa sängyssä vanhempien kanssa. Vaikka kyllä Dominickin nukkuu meidän kanssa samassa sängyssä...

   Poista
 9. Tosi ihanat sänky ja hoitopöytä!!

  VastaaPoista
 10. Todella kauniit kalusteet!! Ja hienoa, että ovat monikäyttöiset ja pitkäikäiset! Ja kuten moni muukin sanoo, varmaan ovat Suomen hintoihin verrattuna jopa edulliset.

  VastaaPoista
 11. Onpa upeat kalusteet! Jos tuosta sängystä saa laidan pois, niin siitähän voi tehdä vaikka sohvantapaisen lastenhuoneeseen tai mihin vaan, kun sängyn aika on ohitse. Kivoja tyynyjä vaan selkänojaksi ja sohva on valmis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo sohvaidea oli minulla heti mielessä, kun sängyn näin :)

   Poista
 12. Lauttasaaressa on liike (Kidin), missä myydään vastaavia lastenkalusteita. Tuo sänky maksaisi varmaan 800 e ja hoitopöytä toiset 800 e.

  Harmi, että tilaus esimerkiksi Argentiinasta ei tullut kyseeseen. Ostimme Buenos Airesista kauniin, koristeellisen pinnasängyn ja hoitotason hmh, paljonkohan se teki euroissa...kenties 150 e? Tosin inflaatio laukkaa ja hinnat nousee koko ajan. Tuosta on jo muutama vuosi.

  Kirpaisi jättää sänky taaksemme, kun tuli muutto toiseen maahan. Kaunis se oli, mutta teidän pinnasänky vielä upeampi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, saako Argentiinasta kauniita noin halvalla? En kyllä tiedä, onnistuisiko sieltä tilaus Chileen.

   Poista
  2. Se oli tehtaanmyymälästä, Belgranon kaupunginosassa, korttelin päässä Avenue Cabildolta.

   Tavallisissa lastentarvikeliikkeissä hinta oli helposti kaksinkertainen.

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Todella kauniit kalusteet!! Olisko teettämällä saanut samalaisia puusepältä? Me ollaan paljon teetetty huonekaluja, jotta ollaan saatu mieluisia ja täyttä puuta olevia. Vauvat meillä ovat nukkuneet äidin kainalossa sekä osaksi kankaisessa riippukehdossa. Pinnasänkyä tai hoitopöytää ei ole uusimmallakaan vauvalla. Itselleni tärkeimmät vauvatarvikkeet ovat imetystyyny ja kantoliina. Muita en ole niin paljon tarvinnut Itse hämmästyin kun yksi paikallinen perhe nukutti vauvaa vuoden ikäiseksi perhepedissä ja sitten ilmoitti, että ostavat lapselle oman sängyn 1 vuotislahjaksi. Itse automaattisesti ajattelin, että lastensängyn koska kyllä vuoden ikäinen voi jo pienillä ladoilla nukkua tai hankkia jonkun irtolaidan tms. Mutta he ostivatkin pinnasängyn ja siihen sellainen vauvamobilen, yksi vuotiaalle. Minusta se oli jotenkin hassua hankkia vauvansänky taaperolle. Tuollainen lapsen mukana kasvava sänky on tosi kiva!

  VastaaPoista