Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 29. marraskuuta 2014

Eivät ne kaikki tontut pompi...

...tämän "joulumuorin" pillin mukaan. Blondilla on aikaa makoilla aamuauringossa pelargonioiden vieressä työhuoneeni nurkalla.



Kaikki vähemmän karvaiset Peikkokukkulan porukkaan kuuluvat on kyllä valjastettu joulutouhuihin. Chileläinen aputyttöni "Maje" ompelee ja vääntelee, saksalainen aputyttöni "Meje" täyttelee ja käärii, mieheni naputtelee vartaloita tontuille, Domsku yrittää olla kiltisti ja antaa muiden keskittyä töihin. Hänen tärkeänä tehtävänän on ruokkia chihut. Meje ei ole koskaan koskenutkaan ompelukoneeseen, sillä Saksassa täytyy valita jo 10-vuotiaana, millaiseen kouluun menee opiskelemaan. Meje valitsi koulun, jossa on vain lukuaineita. Nyt olen opettanut hänet ompelemaan suoraa saumaa. On syntynyt kasa tonttulakkeja eri väreistä!

Tonttupuuhat siis pajal täyres faartis! (turunmurretta) 

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydeltä tohinalta. :D Saksan malliin korjaan sen verran, että Saksa on osavaltio ja jokaisessa osavaltiossa koulusysteemit toimivat vähän eri tavalla. :)

    VastaaPoista
  2. Teillä onkin korvatunturin sivukonttori..:)

    VastaaPoista
  3. Hyvää ensimmäistä advenntia "joulumuorille" ja hänen vähemmän ja enemmän karvaisille apureilleen. Hieno jouluinen banneri. Domsku ja chihut :) - Fiia

    VastaaPoista
  4. Hienoja jouluisia kuvia ja tonttuja!
    Eeva Viikistä

    VastaaPoista