Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Puta Madre!


Anteeksi nyt ERITTÄIN TÖRKEÄ kielenkäyttöni. Tällaista kiroilua ei tässä blogissa ole totuttu kirjoittamaan eikä lukemaan, mutta sille ei nyt kerta kaikkiaan voi yhtikäs mitään. Se on tämän kuvassa näkyvän chilikasvin nimi Chilessä!


Ostin chilikasvin maalaismarkkinoilta, sillä sen kolmiväriset chilipalot hurmasivat minut. En ole uskaltautunut maistamaan niitä.


Pienet kauniit chilipalot ovat niin karmean voimakkaita, että suusta pääsee vain:" Puta madre!"


Chileläiset eivät ole keksineet mitään karmeampaa ja rumempaa sanottavaa, kun ovat selvinneet polttavan chilin tuomasta järkytyksestä!

10 kommenttia:

 1. Näin suomalaisen korvaan sanomta kuulostaa kauniilta, kun ei tiedä mitä se tarkoittaa☺
  Kaunis on chili ja tuo krysanteemi (arvaus) yhdessä.
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 2. Huora äiti. Kuulosti kyllä tosi järkyltä tässä blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi. Esimerkki kielen hassuista kiemuroista!

   Poista
  2. En tuota millään pahalla sanonut....eli anteeksi pyydän minä. Espanjassa kuulin tuon olevan pahimpia haukkumasanoja ja vähän outo nimi tuo on mille tahansa.
   Tämä blogisi on ihana seurattava, joten kiitos siitä!

   Poista
 3. Tuollainen vaatemerkki on myös olemassa;aina vähän ihmetellyt nimeä;D Tai oikeastaan sen nimi on De Puta Madre;D
  http://www.deputamadre69.it/history.htm

  VastaaPoista
 4. Argentiinalainen mieheni sanoi, että tuota nimeä käytetään chilikasvista myös Argentiinassa, mutta se on "katukieltä", ei virallinen nimi. Tietenkään. :) Kuulemma yksi maailman vahvimmista maualtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toki sillä on virallinen latinalainen nimi, mutta kasville ei kai sitten ole muuta nimeä Chilessä, sillä maalaismarkkinoillakin totinen vanhempi señora sanoi "puta madre" tiedustellessamme kasvin nimeä. Kyllä se vähän huvitti.

   Poista
 5. Tuo chili näyttää erivärisine chilineen Bolivian Rainbow'lta, jonka viime syksynä ostin Annalasta. En tiedä? terv Eeva Viikistä
  Green Explosion: "Tietoa Bolivian Rainbow chililajikkeesta:Yksi kauneimpia ja helpoimpia chilipippuri lajikkeita maan päällä. Tämä koristeellinen ja kompakti chili lumoaa kauneudellaan varsinkin kasvivalaisimen alla! Tumman vihreät lehdet muuttuvat tumman kiiltäviksi violetin värisiksi, miltei mustiksi. Marjat käyvät läpi vihreän, violetin, vaaleanpunaisen, ja keltaisen ennen kuin muuttuvat punaisiksi. Yleensä kaikki nämä värit ovat näkyvillä yhtä aikaa kasvin kehityksen vaiheessa ja siitä nimi Bolivian sateenkaari. Marjat soveltuvat ruoan laittoon ja ovat keskivertoisen tulisia."

  VastaaPoista
 6. Mä jo pelästysin, että on jotain kamalaa sattunut. :D Jos joskus uskallat maistaa, tsemppiä siihen!

  VastaaPoista