Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Syksyinen iltapäivä nenäpajalla


Iltapäivällä kuistilla on lämpimämpi kuin työhuoneessa. Onkin mukavaa siirtyä työskentelemään talon eteen.


Laaduntarkkailija väsähti työskenneltyään monta tuntia.


Iltapäivän auringonsäteet paistelivat sinisateen lehtien läpi.


Ampiaiset pörräsivät auringon siivilöityessä pusikon lävitse.


Rauha vallitsi Peikkokukkulalla, kun pikkuinen poika oli isänsä kanssa torkuilla.


Pajalla valmistui kasa koirankuonoja.


Kalat uiskentelivat puhtoisessa vedessä.

Rauhaisaa sunnuntaita kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kun maailma on niiiiiiiiiiiiiin täynnä romua, kuka noita tekeleitä OIKEASTI haluaa!
  Muuta Suomeen lapsesi kanssa ja jätä se vanhus mies sinne mörösyötiksi Peikkokukkulalle!
  Ei yhtään enää turhaa tekelettä maailmaan - kkitos

  VastaaPoista
 2. No, olipas melkoisen mykistävä tuo ensimmäinen kommentti. Minä ainakin tunnustan ihailevani sitä, kuinka taitava olet käsistäsi. Eikös sitä sanota, että toisen turha voi olla toisen aarre.

  Huomasin, että autonne oli saanut osansa tuhkasta, Onko Calbucosta ollut suurempaa haittaa? Kuvasi ainakin ovat niin aurinkoisia ja luonto vehreää. Laaduntarkkailijakin näyttää nauttivan auringon lämmöstä :) - Fiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hassua, että joku jaksaa huolehtia jonkun pienen käsityöläisen muutamasta mollamaijasta, kun kiinalaiset tehtaat suoltavat muoviromua maailman täyteen! Käsityöläiset tekevät pienen määrän tuotteita eettisesti oikein ja vielä usein käyttävät kierrätysmateriaaleja, kuten minäkin. Olen aivan samaa mieltä, että maailma on romua täynnä ja kyllä minäkin pohdin, kannattaako enemmän "romua" tuottaa tähän maailmaan. Pienten käsitöiden tuottaminen kuitenkin tuottaa minulle valtavasti iloa ja sitä kautta myös muille. Esimerkiksi anonyymi kysyi, kuka noita oikeasti haluaa. Chihuahuahuoiden omistajat ovat tilanneet kaikki Moll-Chihut sitä mukaa kuin olen niitä tehnyt, joten kyllä joku niitä haluaa. En viitsisi tehdä kovin montaa, jos kukaan ei tahtoisi sellaista. Toki mielelläni tekisin silloinkin itselleni muutaman.

   Calbucosta ei ole täällä meilläpäin enää mitään haittaa.

   Täällä on kyllä aurinkoista, mutta luonto ei ole vihreää. Toki otan kuvia puista ja pensaista, koska ne ovat säilyttäneet vihreytensä. Muuten täällä on todella kuivaa ja keltaista ja odottelemme sateita. Onneksi nyt on tullut jo aamukaste kuvaan!

   Ihanaa kevättä sinulle Fiia!

   Poista
 3. Ensimmäinen kommentti oli kyllä mykistävä tökeryydessään, mutta sitten sai nauramaan. Nauran edelleen. Kaikenlaisia sitä onkin. ;)

  Nautin katsella kuvia peikkokukkulalta ja käsitöistäsi. Tuot maailmaan kauneutta, tekemisen iloa, virkistävää luovuutta ja sitten se suosikkini: perhearvot ja äitiyden arvostaminen. Tämä blogi kuuluu pitkän linjan suosikkeihini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nauran yhä minäkin :D Tuo sana mörösyötti oli kyllä aika hauska. Mieheni ei kyllä ole mikään vanhus, tai ehkä hän on vanhus jonkun parikymppisen mielestä. Siitä voimmekin sitten päätellä anonyymin ikää, tai ainakin henkistä ikää ;)

   Niin, en olisi joitakin vuosia sitten uskonut, että Peikkokukkulan blogissa arvostetaan näin kovasti äitiyttä. Se on suurin lahja, jonka olen elämältä saanut ja vieläkin olen hämmästynyt siitä, että äitiys on niin ihanaa ja siitä, etten ole tajunnut sitä aiemmin! Oma lapsi oli saatava ennen kuin alkoi ymmärtää muiden äitien puhetta!

   Poista
 4. Mistä kummasta kumpuaa tarve vuodattaa täyslaidallinen yksittäisen bloggaajan niskaan?

  Samalla yritetään lytätä käsityötä arvostavien ja ihastelevien suuri joukko. Eikö enemmin huolta pitäisi aiheuttaa esimerkiksi sellaiset blogit, jotka ovat suostuneet yhteistyöhön kaiken maailman tavaroita myyvien yritysten kanssa. Sellaiset bloggaajat antavat vuolaasti mainostilaa yrityksille, jotta saisivat itselleen tiettyjä tuotteita. Siellä ne isommat kulutusvirrat liikkuvat.

  Sitäpaitsi mikään pakko ei ole käydä missään blogissa, jos niin kauheasti ärsyttää. Nimettömänä on turhan helppo vouhkata.

  Mukavaa alkanutta viikkoa! Piri

  VastaaPoista
 5. Yhdyn muiden paitsi ensimmäisen kirjoittajan sanoihin. Kiitos tästä Blogista. Nostan hattua käsityötaidoillesi. Sinunlaisiasi tarvitaan. Ja ilman muuta pysy "mörönsyötin" ts. rakkaasi luona.

  VastaaPoista