Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Rättikasojen tonkimista

Kerroinkin jo aiemmin, että Chilessä ei ole hyviä kirpputoreja. Täällä ei voi tehdä löytöjä, ei ole vanhaa kaunista tavaraa. Concepcionin keskustassa kuitenkin on käytettyjen tekstiilien liikeitä. Kaikki tulevat USA:sta ja Euroopasta. Viime viikolla tongin taas kodintekstiilikasoja. Etsin aina materiaaleja nukkeihini ja joskus löytyy jotain niin nättiä, että voi käyttää sisustukseenkin. Rikkinäiset kankaat, joissa on kaunis kirjontakuvio tai pitsi, leikkaan sopiviksi ja teen nukeille vaatteita. Joskus värjään kankaat.
Tästä keittiöpyyhekalenterista en millään saanut terävämpää kuvaa, vaikka miten yritin. Tahdon kuitenkin näyttää teille tämän. Olen viimeisen viiden vuoden aikana löytänyt kaksi keittiöpyyhekalenteria vuodelta 1974. Totta kai ne on pitänyt ostaa, kun on omasta syntymävuodesta kyse. Aina kun löydän vanhoja pyyhekalentereja, katson vuoden ja kuvan, mutten osta. Tein niin myös Suomessa kirppiksiä kierrellessäni. Olen huomannut, että kuvat vaihtelevat hedelmistä ja kasviksista kissoihin, koiriin ja hevosiin. 60- ja 70- lukujen kalentereissa on voimakkaat värit, joskus jopa lähes neonväritys, kuten siinä toisessa vuoden -74 pyyhkeessä, joka minulla on. 80-lukujen kalentereissa on pastellivärit ja tosi mauttomia kuvia. Mauttomia ovat kyllä 60- ja 70- lukujenkin kuvat, mutta kai se on tyypillistä näille keittiöpyyhkeille. Millaisia kuvia ja värejä on 2000-luvun pyyhekalenteissa? Ei ole osunut silmään.

Mikä tässä on hassua ja mainitsemisen arvoista on se, että vaikka noita kalentereita tehdään joka vuosi ja kuvia on vaikka minkälaisia, niin molemmissa vuoden 1974 kalenteripyyhkeissä on mökki metsän tai puutarhan keskellä! Minä olen ollut lapsesta asti mökihullu. Olisin aina tahtonut asua mökillä ympärivuoden...ja nyt asunkin!

Pöytäliinojen, verhojen ja tyynyliinojen joukosta löysin tämän. Luulin sitä tyynyliinaksi, kun ostin sen. Kotona sitten kun aloin tarkastella löytöäni, huomasin sen olevan ihana kesämekko, kuin uusi! Ja MINUN KOKOANI! Nyt on ensi kesäksi uusi hamonen:)

Lastentyynyliina. Piti antaa pennuille, mutten raskikaan.

Ihana sammakkotyynyliina vauvoille. Tämän taidan antaa pentujen petiin.

Tyynyliinassa käsinvirkatut pitsit.

Liinanen, jonka käyttötarkoitusta en tiedä. Ajattelin tehdä siitä nukenhameen, mutta tuo olisi söpö verho pikkuikkunaankin.

Perhosia ja kukkia pöytäliinassa.

Löytöjä.

Odottavat silitystä.

4 kommenttia:

 1. Täällähän ne Suomesta lähetetyt terveiset leijuvat :)
  Aika kiva sattuma tuo pyyhkeissä oleva mökkijuttu.
  2000-luvun pyyheistä en osaa sanoa. Onkohan niitä vielä valmistettu?

  VastaaPoista
 2. Moikka taasen! Olet lisännyt lumihiutale-efektin! :)

  Näyttää kyllä jotenkin hassulta tuossa kesäisessä kuvassa ;)

  Niin, Chilessä ei tosiaan ole kirppiksiä... Ja muutenkin hankalaa löytää mitään tyylikästä. No nyt täällä Suomessa on taas sellainen ongelma, että tyylikkäitä juttuja on, mutta NE HINNAT!

  VastaaPoista
 3. p.s. olen itse jotenkin ihastunut sellaiseen 60-luvun tyyliin, jotenkin kaunista ja selkeää!

  VastaaPoista
 4. Heippa Tuulispää! Itsekin mietin, että lumihiutaleet näyttävät hassulta kesäisissä kuvissa, mutta kun täällä vietämme nyt talviaikaa...;) Opin juuri tuon efektin. Harmi, ettei sitä saa vain joihinkin valikoimiinsa kuviin, vaan se tulee koko blogiin. Annan nyt olla hiutaleiden muutaman päivän ja ehkä poistan ne, kun alkaa riitävästi haitata. Ja vielä: se eka kuvahan ei ole kesältä. Kesällä meillä ei ole ruohoa, sillä se kaikki palaa. Talvella on vihreää.

  Harmittaa tosiaan tuo kirppisten ja vanhantavaranliikkeiden puute. Olimme Nanon kanssa molemmat innokkaita niiden kiertelijöitä sekä Suomessa että USA:ssa. USA:ssa tuunailimme huonekalujakin, mutta Nano jätti kaikki sinne:( Santiagosta löysin antiikkiliikkeitä, mutta ne olivat kaikki sellaista kruusattua, kallista antiikkia. Valparaisossa taas on antiikkimarkkinat sunnuntaisin. Siellä oli kivampaakin tavaraa, eikä niin kallista. Sinne kun pääsisi useammin! Nano vaan ei suostu lähtemään, sillä pelkää tulevansa ryöstetyksi

  VastaaPoista